Home + De boeken van Floris, deze leest hij graag

De boeken van Floris, deze leest hij graag

Twee weken terug kreeg Floris een hele nieuwe kamer. Dat vond hij allemaal leuk en aardig, maar het meest onder de indruk was hij van zijn boekenrekje. Ik kocht een rotan plantenstandaard bij Kwantum en gebruikte deze als boekenrekje zodat hij eindelijk bij zijn boekjes kon. Een schot in de roos, zo bleek, want hij had (en heeft) alleen maar oog voor dat rekje. Iedere avond kiest hij een boekje uit om voor te lezen en hij noemt het inmiddels zijn ‘boekenwinkeltje’. Wat leuk is aan zijn collectie boeken, is dat er nieuwe boekjes bij zitten, maar ook boekjes die van Milan zijn geweest en die zelfs nog van mij zijn geweest.

Zo ziet het boekenrekje er nu uit en ieder boek is hem even dierbaar. Iedere ochtend sleept ‘ie een voorleesboek mee naar onze kamer en iedere avond zoekt hij een boekje uit om voor te lezen.

Dit is zijn nieuwste boekje. Deze kocht ik zo’n twee weken geleden in een mooie speelgoedwinkel hier in Gouda. Dit was één van mijn lievelingsverhalen toen ik klein was en toen ik deze weer zag vond ik de vormgeving zo mooi dat ik deze meenam voor Floris.

Dit boek kocht ik destijds bij Bruna voor maar €1,- Die kon ik natuurlijk niet liggen. Zelf vind ik de verhalen van Kikker echt geweldig en Floris gelukkig ook. Deze zijn tijdloos!

Dit is een heel oude van mij. Ik kan mij nog herinneren dat ik deze echt geweldig vond en ik kon uren naar deze plaatjes kijken. Nu kijk ik erin met mijn eigen kind.

Deze kochten we omdat we deze wel toepasselijk vonden voor Floris. Wij hadden dan ook de grootste lol tijdens het voorlezen. Floris begreep dit jongetje volgens mij wel haha.

Woezel en Pip kunnen niet ontbreken. Er zitten wat boekjes bij die destijds van Milan waren, maar ook nieuwere zoals deze. Ook deze vind hij heel erg leuk en gebruiken we om woordjes en kleuren mee te oefenen.

Tussen al deze boeken kan Dikkie Dik natuurlijk ook niet ontbreken. Ook lekker tijdloos en leuke verhalen om voor te lezen. Dit is een wat groter en dikker boek met veel verhalen. Ook deze wordt regelmatig uit het rek gepakt.

Welke boeken zijn bij jullie thuis favoriet? Ik kan zo genieten als ik hem zo op zie gaan in het verhaal, heerlijk!

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ellen
  28 april 2021 / 19:26

  Als je een beetje lawaai en interactie aandurft: het Het boek van OH! is echt briljant

 2. MarjonS
  28 april 2021 / 20:37

  Als moeder en juf dol op boeken. Zijn zulke leuke voor kinderen… Agent en Boef, Coco kan het, Kikker boeken, Pluk… allemaal leuk!

  Floris heeft ook mooie boekjes.