Home + Een half jaar in ons nieuwe huis | Terugblik, hoe bevalt het en wat gaan we hierna doen?

Een half jaar in ons nieuwe huis | Terugblik, hoe bevalt het en wat gaan we hierna doen?

Deze week wonen we een half jaar in ons nieuwe huis. Ik beloof dat ik het hierna niet meer zal hebben over het nieuwe huis, maar gewoon over ‘ons huis’ haha. Ik blik terug op dit half jaar, wat het ons heeft gebracht en wat we hierna gaan doen.

De reden van de verhuizing

Hier heb ik het vaker over gehad, maar naast alle praktische redenen zoals meer ruimte, een duurzame woning, geen grote klussen etc., speelde er nog iets mee: ik voelde mij niet meer fijn in ons eigen huis. Achteraf gezien was ik ieder weekend op de vlucht en was ik liever niet thuis. Ik dacht dat we dat op konden lossen met nieuwe spullen en een nieuwe schuur, maar dat was niet zo. We hadden een aantal superlieve buren die we nog steeds spreken, maar ook die konden dat gevoel niet wegnemen. Ik realiseer mij dit overigens nu pas, niet zozeer ten tijde van de verhuizing. Pas nu er rust is, realiseer ik mij hoe goed dit voelt en hoe lang ik dat niet heb gehad.

Maar ik blijf het zeggen: als je mij een jaar geleden rond deze tijd had gezegd dat we zouden gaan verhuizen naar deze wijk, dan had ik je voor gek verklaard.

Lees ook:Van koophuis naar huurhuis‘.

Zoveel rust dankzij de verhuizing

De verhuizing heeft ons vooral rust en ruimte gebracht. We hoeven niet meer te klussen (alleen leuke dingen haha), de huizen zijn mega goed geïsoleerd, we hebben veel extra ruimte (hallo speelhoek en werkplek op zolder!) en is voldoende ruimte om buiten te spelen. Het is een ontzettend kinderrijke wijk en er wordt volop buiten gespeeld. We hopen dat de nieuwe school net zo’n succes wordt voor onze jongens.

De toekomst

Het bevalt dus goed tot nu toe. Zo goed dat we ons goed aan het oriënteren zijn op wat er nog wordt gebouwd in deze wijk. We houden goed in de gaten wat er te koop komt en hebben inmiddels duidelijk in welke gedeeltes we zouden willen wonen. Daar valt zowel bestaande bouw als nieuwbouw onder.

We willen hier dus graag blijven, wie had dat gedacht. Precies een jaar geleden lieten we bij ons oude huis een schuur met overkapping bouwen, niet wetende dat we een paar maanden later een ‘Te koop’ bord aan het raam zouden hangen. Het leven kan raar lopen en de aanleiding is niet altijd even leuk, maar soms pakken de dingen goed uit!

liefs

 

 

 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 28 april 2021 / 09:16

    Wat fijn dat het zo goed is uitgepakt. Een goed geïsoleerd huis waar je niet meer aan hoeft te klussen is ook superfijn!