Home + Boekentips | Deze boeken las ik in mei 2024

Boekentips | Deze boeken las ik in mei 2024

Mei was weer een goede leesmaand! Ik ben mijn werk weer aan het opbouwen en wil graag blijven wandelen, dus ik merk dat het lezen wel iets minder is geworden dan de maanden ervoor. Maar ondanks dat, heb ik toch een flink aantal fijne feelgood boeken gelezen in mei. Welke dat zijn, waar ze over gaan en wat ik ervan vond, lees je hieronder.

Beter laat dan nooit – Charlotte de Monchy

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt.

Ik heb het eerder al gezegd: ik heb de boeken van Charlotte de Monchy de afgelopen periode verslonden. Dit soort boeken was precies wat ik nodig had. Het boek bevatte nog een paar verrassende wendingen waardoor deze extra leuk was om te lezen. Tip: zet deze boeken op je e-reader voor de vakantie. Lekker luchtige, humoristische kost!

Nee heb je – Charlotte de Monchy

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand. Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht.

Het laatste boek dat ik las van Charlotte. Toevallig zat ik een beetje in dezelfde situatie als Bobbie waardoor ik meteen in het verhaal zat. Verder vond ik het leuk dat dit boek zich op Bali afspeelde in plaats van Engeland of Ierland. Ik hoop op veel nieuwe boeken van Charlotte, want ik heb ze inmiddels allemaal uit.

Zuid-moeders hebben geen geheimen – Kimberley Klaver

In Amsterdam-Zuid is het meezwemmen of verzuipen. Als nieuwkomer Poppy net de slag te pakken heeft, zorgen anonieme brieven, de roddelende moedermaffia en een flink geldbedrag voor onrust…

Jaaa, eindelijk het vervolg op ‘Zuid-moeders breken niet’! Ik ben meteen gaan lezen en hoewel het een heel vermakelijk boek is én je wil weten hoe het afloopt, irriteerde ik mij ook heel erg aan Poppy. Vooral haar keuzes en naïviteit. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand zo naïef is, haha. Desondanks wel heel snel uitgelezen en gezien het einde zou er zomaar eens een deel 3 aan kunnen komen…

De kleine theewinkel in Tokio – Julie Caplin

Wanneer reisblogger en fotograaf Fiona een reis naar Japan wint, waar ze begeleid zal worden door een bekende Japanse fotograaf, kan ze haar geluk niet op. Tot ze op het vliegveld niet door Yutaki Araki wordt opgehaald, maar – en nog veel te laat ook! – door de man die tien jaar eerder haar hart brak: fotograaf Gabe Burnett. Tot haar opluchting herkent hij haar niet, maar het beloven een paar zware weken te worden…

In mijn vorige boekenoverzicht deelde ik de ‘Romantic Escapes’ serie al. Dit deel vond ik helaas de minste die ik tot nu toe heb gelezen. Ik moest er echt even in kometen het duurde even voordat ik wist welke naam bij wie hoorde. Desalniettemin een mooi verhaal, maar voor mij iets saaier dan de vorige delen.

Als ik je weer zie – Gillian King

Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen wanneer zij plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

Seb is wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Maar wanneer ze noodgedwongen tijd met elkaar doorbrengen, merken ze dat het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, net als verborgen gevoelens en emoties. Waar vonken overspringen, gaat alleen ook weleens iets in de fik…

Jaaaa, dit was een heerlijk boek! Het speelt zich af aan de Nederlandse kust en pas aan het einde van het verhaal weet je hoe alles echt in elkaar steekt. Er zit namelijk heel veel oud zeer bij alle personages. Dat maakt dat het toch niet voorspelbaar is. Aanrader dus!

Oversharing – Jane Fallon

Ooit was Iris gelukkig. Ze had een huis, een man, de belofte van een gezin. Nu is ze gescheiden en verhuurt ze haar logeerkamer om rond te komen. Het had erger gekund – maar het ook béter gekund. Als Maddy er niet was geweest. Maddy, de vrouw die haar leven heeft verpest. Influencer Maddy heeft haar merk opgebouwd rondom ‘haar gelukkige gezinnetje’. Ze is beroemd om haar wholesome video’s over het leven met haar man en schattige tweeling. Iris gelooft er geen bal van. En ze gaat bewijzen dat het allemaal nep is…

Een modern verhaal waarin Iris wraak wil nemen op een bekende influencer en daar raakt ze steeds verder in verstrikt. Ik vond het een intrigerend verhaal, het greep mij direct. Tegelijkertijd had het ook iets duisters, maar eindigde het gelukkig een stuk luchtiger.

De Italiaanse dochter – Soraya Lane

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is?

Dit boek was een tip van een collega en is een aanrader voor iedereen die van de Zeven Zussen reeks houdt. Ik heb die boeken verslonden en hoewel deze wat minder diepgang heeft, leest het heerlijk weg en word je gegrepen door het verhaal. Je wil echt weten hoe het afloopt, ik bleef maar lezen. Zeer zeker een aanrader!

Dit waren de zeven boeken die ik las in mei 2024. Het waren er weer een hoop, maar ik vind het zo fijn dat ik de rust weer heb om lekker te lezen.

 

liefs

disclaimer_affiliate_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *