Home + Lijstje van de Week | 4x de favoriete kinderboeken van Floris

Lijstje van de Week | 4x de favoriete kinderboeken van Floris

Waar onze oudste niet zo graag met zijn neus in de boeken zit, heeft onze jongste dat juist wel (heeft ‘ie van mij, haha). Hij is gek op boeken en we hebben inmiddels al heel wat kinderboeken gelezen samen. Iedere avond lezen we voor op het “grote bed” en inmiddels leest hij zelf ook al goed. Zo leuk! We hebben een lijstje in de notities op mijn telefoon staan waarop staat welke boeken hij al heeft van een bepaalde reeks. Zodra we een nieuw boek kopen, bijvoorbeeld voor de feestdagen, dan werken we het lijstje meteen bij. Niet alleen handig voor ons, maar ook wanneer familie vraagt welk boek hij nog niet heeft. Welke boeken favoriet zijn bij ons boekenwurm, lees je hieronder!

4x de favoriete kinderboeken van Floris

1. Dolfje Weerwolfje

Floris’ grote favoriet zijn de kinderboeken van Dolfje Weerwolfje! Sinds ik het eerste boek van Dolfje voor €2,99 kocht bij de boekhandel, is hij fan. Hij heeft de film al een aantal keer gezien en hij had zelfs een Dolfje Weerwolfje traktatie toen hij zes werd. Inmiddels heeft hij al heel wat boeken in zijn kast staan. De boeken op de foto hierboven hebben we inmiddels uit, maar er liggen er nog een aantal klaar om gelezen te worden. We kunnen nog wel even vooruit, haha. Het zijn echt leuke verhalen en wij genieten stiekem ook van het voorlezen.

Lees ook: alles over de Dolfje Weerwolfje traktatie van Floris

2. De avonturen van Thomas en Rutger

Ook deze ligt in de boekenkast. Milan heeft de eerdere boeken gelezen en ook Floris vindt ze erg leuk en vrolijk. Het leuke aan deze boeken is dat de hoofdpersonen bekende personages zijn die de kinderen kennen van YouTube. Dat maakt het wat persoonlijker.

3. De boeken van De Zoete Zusjes

De Zoete Zusjes alleen voor meiden? Dat is volgens onze zoon helemaal niet waar. Hij vindt de verhalen hartstikke leuk! We hebben al wat boeken gelezen en inmiddels liggen er ook wat wat nieuwe boeken in de kast voor de feestdagen, waaronder het Stoute Broertjes moppenboek.

4. Goudlokje

Tot slot dit mooie boekje van Goudlokje. Een van mijn favoriete verhalen als kind en toen ik dit boekje een aantal jaar geleden in een speelgoedwinkel zag, heb ik hem meteen gekocht voor Floris. Erin lezen doet hij niet meer, maar hij vindt het boekje nog altijd heel erg mooi. En dat is ‘ie ook, een heel mooi cadeau en prachtig vormgegeven.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer kinderboeken. Zo hebben we al een boek klaarliggen van Spekkie en Sproet en Dummie de Mummie. Ik denk dat Floris ook die verhalen heel erg leuk zal vinden. Mocht jij nog aanvullingen hebben, dan hoor ik ze heel graag. Floris is net zo’n boekenwurm als ik, dus we kunnen wel wat inspiratie gebruiken, haha.

liefs

disclaimer_affiliate_Mamablogger_

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Else
  17 mei 2024 / 07:21

  Hoi!
  Hier ook een jongetje thuis die gek is op boeken! Geronimo Stilton vind hij ook erg leuk net als superjuffie, de waanzinnige boomhut en Mees Kees.
  Leen je ook boeken bij de bieb?
  Leuke blog weer 🙂