Home + Cadeautje voor de juf | De ‘Ex Libris’ stempel!

Cadeautje voor de juf | De ‘Ex Libris’ stempel!

Vorige week nam onze oudste zoon afscheid van zijn basisschool omdat hij na de meivakantie start op de school in onze nieuwe wijk. Een spannende stap waar ik al het één en ander over heb gedeeld, net als de traktatie voor zijn klasgenoten en het cadeau voor de juffen. Er is echter nog één cadeau welke ik niet heb gedeeld en dat terwijl dit het meest originele cadeautje voor de juf (of meester) is die ik in de afgelopen jaren heb gevonden of heb bedacht: de ‘Ex Libris’ stempel!

Ex Libris?!

Ik vond deze stempels in een prachtige speelgoedwinkel in Gouda, waar ze ontzettend mooi houten speelgoed verkopen. Ik liep er naar binnen voor een boek (want ze hebben wel heel bijzondere en mooie boeken) voor Floris.

Het was de week voor het afscheid van school en er was nog één juf waar ik een cadeautje voor nodig had. Niet zijn eigen juf, maar een juf die gedurende de afgelopen jaren zo’n beetje alle kinderen op school begeleid heeft. Zo zat onze zoon bij haar in een groepje waarvan de kinderen wat extra uitdaging aangeboden kregen wat betreft lezen en spelling. Een ontzettend leuke en betrokken juf die alle kinderen op school kent en altijd even hartelijk is tegen de ouders, zelfs wanneer je haar privé tegenkomt.

Ik had wat afspraken gemaakt in winkels, maar kon het juiste cadeau voor haar niet vinden. Ik was al onderweg naar huis toen ik op de route dus nog een bezoek bracht aan deze speelgoedwinkel, maar ik had niet verwacht hier hét cadeautje te vinden. Ik had het boek voor Floris al afgerekend toen ik deze stempels zag liggen in een mandje. ‘Ex Libris stempel’ stond erbij en ik vroeg wat het betekende.

Ex Libris betekent ‘uit de boekencollectie van…’. Het is eigenlijk een eigendomsmerk dat je aan de binnenkant van een boek stempelt. In het vierkante vlak schrijf je dan je eigen naam. Of de naam van de school/klas, dat kan natuurlijk ook.

Juist voor deze juf vond ik de stempel heel toepasselijk. Ook heb ik weleens gehoord dat veel leerkrachten hun eigen boeken kopen of meenemen naar school. Deze stempel zorgt ervoor dat wanneer een boek kwijt raakt en wordt gevonden, meteen aan de eigenaar terug kan worden gegeven.

Inpakken

Ik vond dit hele idee zo gaaf dat de stempel mee naar huis ging. Ik kocht er een kaart bij en pakte het heel eenvoudig in in een foliezakje met confetti.

Ik hoorde dat de juf blij was met de stempel en het gebaar. Ik vind het een mooi en duurzaam cadeau waar veel leerkrachten echt plezier van zullen hebben.

De stempel kostte €7,90 en dat maakt het iets duurder dan de juffenbedankjes die ik hiervoor bedacht. Ik vond het, gezien de duurzaamheid, originaliteit en het feit dat ik dit kocht bij een lokale ondernemer die iedere klant heel goed kan gebruiken, het geld waard. Mocht je het zelf wat teveel vinden zou je dit ook samen met een andere ouder kunnen kopen zodat jullie kinderen samen een bedankje geven.

En wie weet denken ze nog eens aan je kind op het moment dat ze de stempel gebruiken ?. Wat vinden jullie van dit cadeautje?

liefs

 

 

 

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *