Home + Boekentips | Deze boeken las ik in juni 2024

Boekentips | Deze boeken las ik in juni 2024

Afgelopen maand heb ik weer een aantal boeken gelezen. Van een waargebeurd verhaal in eigen land die je compleet in zijn greep houdt, tot de nuchterheid van Bettina Holwerda en boeken die je meevoeren naar vroeger. Deze boeken las ik in juni!

Lief wezen – Wieke Hart en Rita Sterkeboer

In Lief wezen groeit Rita op als kind van een prostituee in ‘warm Amsterdam.’ Het zijn de Wallen in de roerige jaren zestig. Rita’s moeder is behalve prostituee vooral een kreng van een moeder. Ze mishandelt het meisje en verhuurt haar aan ‘dure meneren’, waaronder bekende sportlieden. Ze moest ‘lief wezen’. 

Het kleine meisje op de foto is Rita en deze foto liet mij niet meer los nadat ik deze had gezien. Op deze leeftijd heeft Rita al verschrikkelijke dingen meegemaakt en het houdt niet. Haar moeder is een monster en bij de nonnen heeft Rita het niet veel beter. Dit boek heb ik in no time uitgelezen. Het is heftig en gaat onder je huid zitten, maar ze verdient het zo om haar verhaal te lezen. Wat een ontzettende doorzetter! Ik hoop dat ze de laatste jaren van haar leven in rust en genietend kan doorbrengen.

De Cubaanse dochter (De verloren dochters 2) – Soraya Lane

Londen, heden. Claudia’s leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is het familiewapen van de familie Diaz, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havana te gaan. Daar ontmoet ze Mateo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar familie.

Havana, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren…

Dan een heel ander boek. Heb je de Zeven Zussen gelezen en ben je op zoek naar iets vergelijkbaars? Dan is deze reeks echt iets voor jou! Het heeft wel iets minder diepgang dan de Zeven Zussen, maar wat een prachtig verhaal is ook dit tweede deel uit de reeks. Het eerste deel heb ik eerder al met jullie gedeeld. Het voert je mee en je wil weten hoe het afloopt. Toch heb ik nog wel vragen aan het einde over de twee belangrijkste mannen in het leven van Esmeralda. Zij nemen op het einde bepaalde beslissingen en ik vind het jammer dat we niet weten waarom ze dat hebben gedaan. Maar zeker gaan lezen!

Hotel Portofino – J.P. O’Connell

 

Hotel Portofino van J.P. O’Connell speelt zich af in het Italië van 1926. Het Hotel verwelkomt een stoet aan glamoureuze gasten uit de Britse upper class voor een heerlijke zomer, maar kort na de opening stapelen de problemen zich al op voor eigenaar Bella Ainsworth. Ze heeft te weinig personeel en geld en bovendien zijn haar eersteklas gasten veeleisend en lastig te behagen. Daarnaast wordt ze het doelwit van een corrupte fascistische politicus.

Haar grootste probleem is echter dat haar aristocratische, sluwe echtgenoot – wanhopig om zijn rijkdom en status te behouden – achter haar rug om zijn eigen plannen smeedt, met grote gevolgen…

Nog zo’n boek dat je meevoert naar lang vervlogen tijden. Ik moest er even in komen, want je maakt meteen kennis met veel personages. Maar eenmaal aan het lezen, legde ik hem niet meer weg. Gelukkig is deel twee er ook al en kan ik weer door!

Laat maar – Bettina Holwerda

 

Bettina Holwerda schrijft – na haar theatershow en lange captions op Instagram – haar anekdotes op in Laat maar. Met voorbeelden die uit het leven gegrepen zijn, soms kwetsbaar (burn-out, kinderwens, ouder worden) en vaak chaotisch (huishouden, eerste solovoorstelling, vakanties), zijn het stuk voor stuk vermakelijke verhalen over lijf, leven, carrière en gezin.

Met een flinke dosis zelfspot beschrijft Bettina situaties waar iedere moderne vrouw, moeder en ondernemer zich in zal herkennen. Ook als je niet getrouwd bent met Jim Bakkum.

Vorig jaar ben ik met Chantal naar #Perfect geweest, de theatershow van Bettina Holwerda en Renée van Wegberg. Wat een heerlijke show was dat! Ik keek dan ook heel erg uit naar dit boek en vanaf de eerste bladzijde lag ik al in een deuk. Het is nuchter, humoristisch, een lekkere chaos en het leest heerlijk weg. Oh ja, en zo nu en dan ook heel erg herkenbaar, ook als je niet getrouwd bent met Jim Bakkum 😉 Wat is Bettina toch een leuk mens!

Een vlucht naar jou (Vlucht 1) – Madelein Kerseboom

In Een vlucht naar jou, het eerste deel in de Vlucht-serie van Madelein Kerseboom, vliegt Esmee als stewardess de hele wereld over. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het even druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Esmee lijkt haar leven helemaal op orde te hebben, maar haar relatie loopt stroef. Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegenkomt, kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. En juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe… waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en valt hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

Ik sluit af met dit boek. Een romantisch drama zou je het bijna kunnen noemen. Ook van dit boek wil je weten hoe het afloopt, vooral met Melvin. Ook dit is een reeks, maar wat ik fijn vind is dat dit verhaal wel wordt afgesloten voor het volgende verder gaat.

Al met al weer fijne en boeiende boeken deze maand! Deze boeken kunnen zo mee op vakantie!

liefs

disclaimer_affiliate_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *