Home + Birthday Boys | Verjaardagsfoto’s en uitnodigingen 2022

Birthday Boys | Verjaardagsfoto’s en uitnodigingen 2022

Nog een paar weken en dan zijn onze beide jongens jarig. Een dag na elkaar dus we hebben een paar drukke dagen, maar daarna hebben we alles ook in één keer achter de rug haha. Wie mij een beetje kent, weet dat ik het leuk vind om een klein beetje uit te pakken met feestjes. Ik vind het heerlijk om aan de slag te gaan met traktaties, kan heel Pinterest afspeuren voor taartinspiratie én ik maak ieder jaar uitnodigingen als herinnering voor later. Voor die uitnodigingen maken we foto’s en het is leuk om te zien hoe ze veranderen in een jaar. Ik laat je de foto’s én de uitnodigingen van dit jaar zien.

Ieder jaar verjaardagsfoto’s maken

Tuurlijk is het een tikje hysterisch, maar aan de andere kant zijn de foto’s in nog geen half uurtje gemaakt en ik denk oprecht dat het later leuk is om dit nog terug te zien. We maken de foto’s altijd zelf met onze telefoons op het GOUDAsfalt terrein. Dit doen we dan bijvoorbeeld op zaterdag- of zondagochtend. Dan zijn er weinig mensen op het terrein en kunnen wij een paar leuke foto’s maken. Het voordeel hiervan is dat je altijd een gave achtergrond hebt. Maar er zijn natuurlijk genoeg toffe plekken door heel Nederland om foto’s te maken.

Het enige wat we er nog voor kopen zijn cijferballonnen en nog wat kleine feestattributen, vooral voor Floris. We klikken gewoon tig foto’s en thuis bewerk ik ze met de Lightroom app.

Het eindresultaat

We vinden het eindresultaat van de verjaardagsfoto’s onwijs tof geworden. Voor Milan hoefde het niet perse, maar toen er een andere fotoshoot bezig was met een BMW cabrio, mochten we foto’s maken bij en in die auto. Supertof voor onze carspotter, maar dit is wel de laatste keer dat we met hem foto’s maken. Dan is hij er echt te oud voor en dat is ook helemaal niet erg. We zijn in ieder geval blij met deze foto’s.

Tips voor het maken van verjaardagsfoto’s

  • Kies een locatie waar je op je gemak foto’s kan maken. Dan ben je zo klaar en wordt het voor kinderen niet vervelend;
  • Je hebt niet veel nodig behalve een volle telefoon en eventueel cijferballonnen;
  • Kies kleding waar je kind zich fijn in voelt. Maak je samen foto’s, stem de kleding dan op elkaar af en probeer anders de kleding af te stemmen op de locatie. Dit was een stoere, industriële locatie en dan mag de outfit ook best stoer zijn;
  • Download de Lightroom app (gratis) en bewerk daarmee de foto’s. Ik trek ze altijd recht, snijd ze vierkant uit en bewerk ze tot slot met een preset zodat alle foto’s dezelfde uitstraling hebben. Hier lees je meer over presets.
  • Maak er gewoon wat leuks van. We zijn geen professionele fotografen en dat is ook echt wel te zien, maar je komt zelf al best een heel eind.

De uitnodigingen

Deze foto’s gebruiken we niet voor de uitnodigingen voor kinderfeestjes. Voor Floris weten we trouwens nog niet wat we gaan doen en voor Milan willen we aan het einde van het schooljaar een feest geven als hij afscheid neemt van school. Dan kan hij bijvoorbeeld de klas uitnodigen voor een barbecue. We vieren de verjaardagen natuurlijk wel en als Milan nog vrienden uit wil nodigen om een stuk taart te komen eten, dan kan dat natuurlijk. We vieren de verjaardagen voor familie en vrienden en ieder jaar maken we daar dus een uitnodiging voor. Niet nodig, maar ik vind het zelf zo leuk én ik vind het leuke herinneringen voor later.

Dit jaar is dit de uitnodiging geworden:

Gewoon een simpel kaartje waar op de achterkant staat wanneer we het vieren en hoe laat.

Ik vind het leuk geworden! Wat vind jij ervan?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *