Home + Christmas Countdown 2022 | De vijf leukste romans over Kerst

Christmas Countdown 2022 | De vijf leukste romans over Kerst

Alle kerstfilms al gezien en wacht je met smart op de enorme lijst nieuwe kerstfilms op Videoland (1 oktober is het zover!)? Of wordt jouw partner helemaal gek van al die kerstfilms en moet je in stilte gaan genieten van de kerstsfeer? Ik herken het beiden haha. Gelukkig voor ons zijn er ook heerlijke kerstboeken en verschijnen er juist steeds meer. Ik verzamelde een aantal fijne (en nieuwe) romans over Kerst voor je. Veel leesplezier!

De vijf leukste romans over Kerst met een paar nieuwe titels!

1. Jenny Colgan | De kerstboekwinkel

In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Dit boek is net uit en heeft zo’n beetje alles wat een kerstboek nodig heeft. Het gaat over een boekwinkel, een ingewikkelde familierelatie, liefde, een hechte gemeenschap en er zit een heel leuk linkje in naar een eerder boek van Jenny Colgan uit de Happy Ever After serie. Dit boek is mijn favoriet dit jaar!

2. Debbie Johnson | Kerstmis in het Duincafé (Duincafé deel 2)

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Ik heb al eerder over dit boek geschreven, maar dit is gewoon een heerlijk boek. Ik houd van de gemeenschap in Budburry. Echt, deze serie moet je lezen en toevallig zitten er twee kerstboeken in deze serie.

3. Debbie Johnson | Een kerstcadeau van het Duincafé (Duincafé deel 4)

 

Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Iedereen haalt herinneringen op aan gezellige familiediners en onvergetelijke kerstmuziek, maar de melodie van Katies kindertijd was een stuk minder vrolijk. Gelukkig hebben Katie en haar zoontje, sinds ze zijn verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, een nieuwe familie gevonden. Eén die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het leven en de opbeurende kracht van een goed stuk taart en een bakkie troost bij het Duincafé.

Dit jaar zijn Katies nieuwe vrienden van plan om haar te verrassen met een kerstfeest om nooit te vergeten. En met een aantrekkelijke nieuweling in het dorp zou het zomaar kunnen dat Katies grootste droom werkelijkheid wordt.

Het volgende kerstboek uit deze serie en deze heb ik net uit. Ik moest hier even inkomen, maar het verhaal is heerlijk, het dorp krijgt een paar verrassingen te verwerken en we maken kennis met Katie, van wie we tot nu toe het minst wisten.

4. Jenny Colgan | Kerstmis in het Cupcake Café (Cupcake Café deel 2)

Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is.

Dit boek moet ik nog lezen en is net uit. Het eerste deel vond ik al leuk dus ik kijk uit naar dit tweede deel. En, niet geheel onbelangrijk, het is een boek van Jenny Colgan! Wat wil je nog meer?

5. Lisette Jonkman | Langste. Kerst. Ooit.

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Volgens mij hebben we even op dit boek moeten wachten, maar het is eindelijk zo ver. Ook naar deze kijk ik heel erg uit, al hoop ik dat het niet te ongeloofwaardig wordt. Kerstverhalen zijn natuurlijk onwijs cheesy, maar ik vind ze het leukst als ze nog enigszins waar kunnen zijn.

Dit zijn de vijf leukste romans over Kerst tot nu toe waarvan ook een paar nieuwe titels. Het lijkt wel een heel nieuw, hip genre na het kerstboek uit de Shopaholic reeks. Welke romans over Kerst zou jij aanbevelen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *