Home + Afscheid van de juf of meester? 35 afscheidscadeautjes om ze blij te maken!

Afscheid van de juf of meester? 35 afscheidscadeautjes om ze blij te maken!

Het einde van het schooljaar komt zo langzamerhand in zicht en zoals jullie misschien wel weten deel ik in deze periode heel wat tips. Ik heb er echter nooit een groot verzamelartikel van gemaakt. Er is zoveel leuks te vinden dat het wel tijd werd voor een groot overzicht van maar liefst 35 afscheidscadeaus voor de juf of meester!

1. De ‘Ex Libris’ stempel voor de juf of meester

Dit is één van mijn persoonlijke favorieten van dit jaar: de Ex Libris stempel. Dit is een stempel die de juf of meester voorin de kaft van een boek kan stempelen en vervolgens zijn of haar naam erin kan schrijven zodat iedereen weet van wie het boek is. Ik heb onlangs een artikel geschreven waarin ik alles vertel over deze stempel.

2. IJsthee voor de juf of meester

Deze ijsthee is wel heel leuk om te geven zo vlak voor de zomervakantie. Het is geen pak met ijsthee, maar in deze verpakking zitten theezakjes die je in een kan of glas ijskoud water kunt doen.

Waar: 100% leuk
Prijs: €8,95

3. Complimentenkaartjes voor de klas van de juf of meester

Wat het ook altijd goed doet, zijn spulletjes voor in de klas. Deze complimentenkaartjes kan de juf of meester op de tafel van een kind leggen om een hart onder de riem te geven.

4.  Magneten voor de juf of meester

Deze magneetjes zijn zo leuk! Je koopt ze in een set van 6 en ieder magneetje heeft een diameter van 3 centimeter. En ook magneetjes komen altijd goed van pas.

Waar: 7 Wood & More
prijs: €5,- per setje

5. Zeep voor de juf of meester

Ik ben stiekem een beetje verliefd op deze zeepjes van Studio Schatkist. Toepasselijk na een schooljaar als deze, maar de verpakking is ook wel echt heel erg leuk! Tip: bij Studio Schatkist vind je ook heel leuke verpakkingsmaterialen voor een cadeautje voor de juf of meester.

Waar: Studio Schatkist
Prijs: €4,99

6. Weekplanner voor de juf of meester

Wibra verkoopt heel leuke weekplanners die maar €1,49 per blok kosten. Als je deze leuk inpakt met een ‘Aju Paraplu‘ kaartje, maak je in een handomdraai een heel leuk cadeautje welke altijd van pas komt.

Waar: Wibra
Prijs: €1,49

7. Stempel voor de juf of meester

Aan het begin noemde ik de Ex Libris stempel, maar er is nog zoveel meer leuks te vinden. Bij Liefhebberen vond ik een enorme collectie aan stempels voor de juf of meester. Stempels met een krul, maar ook stempels met een persoonlijke boodschap voor de leerlingen.

Waar: Liefhebberen
Prijs: varieert, maar je hebt al een stempel voor maar een paar euro

8. Kleine notitieblokjes voor de juf of meester

Ken je de webshop Gelukspoppetjes.eu al? Hier vind je niet alleen de leukste gelukspoppetjes voor iedere gelegenheid (aanrader!), maar dus ook heel leuke notitieblokjes voor de juf of meester. Ieder notitieblokje bestaat uit 25 velletjes. Pak deze leuk in, bijvoorbeeld met chocolaatjes en je hebt meteen een topcadeau! Je vindt er overigens nog meer leuks voor de juf of meester.

Waar: Gelukspoppetjes.eu
Prijs: deze blokjes kosten €0,89 per blokje

9. Basismix voor ijs voor de juf of meester

In mei/juni vind je in diverse supermarkten zakjes met basismix voor ijs van Dr. Oetker. Deze gaven wij vorig jaar aan het einde van het schooljaar. Ik pakte deze leuk in met een retro ijslepel. Een zomers pakketje! Je leest het artikel dat ik er toen over schreef hier.

Waar: diverse supermarkten
Prijs: vorig jaar kostten deze €1,39 per zakje

10. Voorleesboek voor in de klas

Met een tof voorleesboek voor in de klas maak je iedere juf of meester blij. Zet in de kaft een persoonlijke tekst. Als in de jaren erna het boek opnieuw wordt voorgelezen denkt de juf of meester nog even terug aan jouw kind en de leuke herinneringen.

Waar: Bol.com heeft heel veel keuze, maar steun vooral ook je lokale boekhandel.
Prijs: Varieert en je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven een een boek. De boeken van Juf Braaksel schijnen in ieder geval erg leuk te zijn.

11. Een mok voor de juf of meester

Een juf of meester praat wat af op een dag en dat betekent dat ze ook heel wat moeten drinken. Met deze mok van Zoedt geef je daarom een heel leuk cadeau. En voldoende drinken is sowieso heel belangrijk dus het is ook nog eens een heel bruikbaar en nuttig cadeau.

Waar: Zoedt
Prijs: €9,95

12. Een dagplanner om niets meer te vergeten

Om en nabij de 30 leerlingen, twee keer zoveel ouders en heel veel om te onthouden en te doen. Met deze planner kan de juf of meester niets meer vergeten en creëer je overzicht. Hij kan staand worden neergezet op het bureau is is in A4 formaat. Hij bevat 50 pagina’s.

Waar: HEMA
Prijs: €5,-

13. Een zakje voor geluk met klavertjes 4

Heb je weleens gezocht naar een klavertje 4? Ik wel en ik heb er nooit eentje gevonden. Klavertjes 4 staan voor geluk en daarom geef je met dit zakje een zakje vol geluk. Ze zijn te planten op het balkon of op het terras.  Je kunt deze het hele jaar door planten.

Waar: BloomPost
Prijs: €5,95

14. DIY Ibiza armbandjes voor de juf

Vorig jaar maakte ik deze armbandjes voor de juffen van Floris en die vielen erg in de smaak. Een leuk, persoonlijk en zomers cadeautje voor de hippe juf. Als je zelf de materialen in huis hebt, kun je er zoveel maken als je wilt. Mijn volledige beschrijving, inclusief alle praktische informatie lees je hier.

15. Snoeptrommels voor de meester of juf

Voor de juf of meester zelf of voor in de klas om zo nu en dan eens te trakteren. Deze snoeptrommels zijn in ieder geval ontzettend vrolijk! Je kunt er zelf nog snoepjes of chocolaatjes in doen.

Waar: Partywinkel
Prijs: €5,95

16. Vriendenboek voor de leukste juf of meester

Dit is een cadeau dat je met de hele klas kunt geven: een vriendenboek voor de juf of meester waarin ieder kind twee pagina’s invult. Een mooie, blijvende herinnering. Het boek bestaat uit 80 pagina’s en kost maar €8,95. Klik op de link hieronder om deze te bestellen.

17. Altijd handig: een liniaal

Kleine cadeautjes vind ik stiekem het allerleukst en daar past deze liniaal perfect bij. Pak hem in met een setje potloden en een gum en klaar ben je!

Waar: Inpakken en uitdelen
Prijs: €4,75

18. Notities van de juf of meester

Deze notitieblokken zijn toch ook ontzettend gaaf? En ze komen altijd van pas! Ieder blog bestaat uit 50 vellen dus ze kunnen er voorlopig even mee vooruit. Leuke pen erbij, maar dat hoeft niet perse. Dit is sowieso al een topcadeau!

Waar: Inpakken en Uitdelen
Prijs: €2,95

19. Het Yahtzee blok

Dit was Milans Yahtzee traktatie van vorig jaar. Je ziet hem steeds vaker en dat snap ik wel, want dit is een ontzettend leuk en low budget cadeau. Alles is te koop bij Action en je zet dit in een handomdraai in elkaar. Niet alleen leuk voor een klas, maar ook voor de juf of meester. Een leuk spel om te spelen tijdens de vakantie.

Waar: Action
Prijs: lees hier de blogpost die ik erover schreef, hierin staan alle kosten.

20. De lerarenagenda van Zoedt

Dit is een wat duurder cadeau, maar zou je bijvoorbeeld met een andere ouder kunnen kopen. De lerarenagenda van Zoedt is er in twee formaten: A4 en A5. Het is een hardcover agenda met maar liefst twee elastieken. In de agenda is ruimte voor zo’n beetje alles wat een leraar moet onthouden en weten. Ik denk dat iedere leraar blij zou zijn met deze agenda!

Waar: Zoedt
Prijs: €16,95 voor de agenda in A5 formaat

21. Plantje met daarin een stekje

Toen wij verhuisden kreeg ik van één van onze buurvrouwen een superleuk bloempotje met daarin een stekje van één van haar pannenkoekenplanten. Dat vond ik zo leuk! Zo ging er toch nog iets mee van wat groeide in onze oude straat om door te groeien in onze nieuwe straat. Inmiddels is het stekje niet meer zo klein en groeien er allemaal pannenkoekjes. Zoiets kun je natuurlijk ook geven aan de leerkracht van je kind(eren).

Ook ontdekte ik laatst een te gekke winkel met daarin een ‘plantenasiel’. Ook daar kocht ik twee kleine pannenkoekplantjes in een terracotta potje voor maar €2,95 per potje.

22. Opbergbox/toolbox voor op het bureau

Toen Milan afscheid nam van zijn juffen op zijn vorige school kochten we een toolbox met daarin wat handige dingen die ik in de loop van de tijd al had verzameld. Dit bleek een goed idee te zijn, want de juffen waren er erg blij mee. Deze toolbox is van Kwantum en hier kun je van alles in doen: wat lekker, een notitieblokje met een pen etc.

Waar: Kwantum
Prijs: €8,50

23. Cadeau in geschenkverpakking voor de juf

Tijdens mijn online zoektocht naar originele afscheidscadeautjes voor de juf of meester kwam ik deze leuke geschenkset tegen. In deze verpakking zit een blokje met post-is voor de juf, een klein chocolaatje (Tony’s) en een pen. Dit alles is op een leuke manier ingepakt in een doosje met venster.

Waar: Leuk voor een feest
Prijs: €6,49

24. Een tas voor de juf of meester

 

De tas is lekker ruim: 40x10x45 cm. Voor de tas met de panterprint inclusief de tekst ‘Juf + naam’ betaal je €12,99. Wil je de tas blanco geven of alleen met de tekst ‘juf’, dan is ‘ie goedkoper. Hij is te koop vanaf €7,99. De tas voor de meester is al kant en klaar en is 42 cm hoog en 38 cm breed. Deze kost €4,99.

Waar: Leuk voor een feest, de tas voor de juf vind je hier, en de tas voor de meester hier
Prijs: Varieert

25. Het letterbord voor de juf of meester

 

Letterborden zijn nog steeds heel populair en te koop bij winkels als Action en HEMA, maar ik zie ze soms ook weleens bij het Kruidvat bijvoorbeeld. Ik kocht deze letterborden bij Action en met de letters die erbij zaten, zette ik er een bedankje op. De overige letters deed ik terug in de doos welke ik achter het letterbord deed en samen inpakte. Ik was toen voor nog geen €3,- per juf klaar.

Waar: diverse winkels als Action, HEMA en Kruidvat
Prijs: varieert

26. Een etui met tekst

Een etui komt altijd van pas en je kunt deze stoere etuis zelfs laten personaliseren! Je kunt kunt één kant laten bedrukken, maar twee kanten kan ook. Met of zonder naam, alles kan. Je koopt deze vanaf €5,95. De etuis zijn stevig en lekker ruim: 20 x 11,5 cm.

Waar: Liefs van Cindy
Prijs: €5,95 tot en met €8,95

27. Dankbaarheidsdagboekjes

In een aantal grote steden vind je de Søstrene Grene. Hier verkopen ze dankbaarheidsdagboekjes voor iets meer dan een euro. Onlangs kocht ik er een aantal en pakte ik deze in als juffencadeautje. De complete DIY vind je hier.

Waar: Søstrene Grene (online zijn ze vaak niet te vinden)
Prijs: €1,08

28. Medaille voor de juf of meester

Ook leerkrachten vinden het fijn om gewaardeerd te worden en dat doe je met deze houten medailles. Deze zeggen toch eigenlijk alles al? Plak deze op een kaart, schrijf waarom de juf of meester de liefste is en meer heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Bij ‘Feestje van hout’ vind je overigens nog meer leuks voor de juf of meester. Zelfs een gepersonaliseerde plakbandhouder!

Waar: Feestje van hout
Prijs: €7,95

29. Sleutelhangers!

Deze vilten sleutelhangers van Miek in vorm vond ik in de webshop Partymusthaves. Hij is lekker groot waardoor de meester of juf deze niet zo snel kwijt raakt. Je kunt deze aan een kaartje hangen. Stof hem vervolgens met wat confetti in een wenskaartenzakje en je cadeau is klaar om te geven.

Waar: Partymusthaves
Prijs: €3,95

30. Praatprikkels voor in de klas

In dit pakje zit een set van 50 kaarten. Al deze kaarten zetten aan tot een goed gesprek met kinderen. Een gaaf spel om te spelen in de klas. Klik hieronder om deze te bestellen.

31. De theezakjes met een boodschap van Pickwick

Juffen en meesters kunnen echte theeleuten zijn (ben ik ook!). Pickwick heeft een leuke theezakjes in het assortiment met een boodschap. Pak deze in met een paar kleine Tony’s Chocolonely chocolaatjes en je cadeautje is al klaar. Je kunt de theezakjes ook op een kaart plakken en daar nog iets persoonlijks opschrijven.

32. Beautypakketje voor op vakantie van Action (voor de juf ?)

Dit leuke doosje kocht ik onlangs bij de Action voor maar €1,69. Hierin vind je zeven verschillende beautyproducten voor op vakantie. Heel leuk om cadeau te doen aan de juf zodat ze kan genieten van haar welverdiende vakantie. Hierin zit onder andere body lotion, maskertjes, shampoo en conditioner etc.

Waar: Action
Prijs: €1,69

33. Cadeauset met pegdoll

Hoe schattig is deze cadeauset met pegdoll, kaartenhouder en kaart? Ik vond deze in de webshop van ‘Hout van Lies’ en vond deze zo leuk! Supervrolijk en origineel. De webshop verkoopt ook losse pegdolls voor de juf en je vindt er ook een stoer cadeautje voor een stoere meester.

Waar: Hout van Lies
Prijs: €9,95

34. Zwart/wit bordje voor de juf of meester

Ik kwam dit bordje tegen op Instagram en vindt hem zo onwijs leuk! Hij is gemaakt van geperst hout en 14 x 19 cm. Ik wil deze dus eigenlijk gewoon bestellen omdat ze zo leuk zijn. Er is overigens ook nog een bordje met een tekst over ‘in onze klas…’.

Waar: Spulletjeshoek
Prijs: €3,95

35. Prentenboek ‘Lieve juf, dikke knuf’

afscheidscadeautjes_juf_meester_mamablogger_50_basisschool_juffenbedankje_

Dit prentenboek van Petra Heezen is nieuw en heel erg leuk om te geven aan de juf van een kleuterklas. Een grappig en eigentijds prentenboek, over een klein misverstand en een groot bedankje. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Het is bijna zomervakantie. Maar eerst komt nog de juffendag! Dan krijgt de juf een cadeautje van alle kinderen. De juf wil graag een grote knuffel … maar of ze zó’n grote verwacht?

Andere leuke afscheidscadeautjes voor de juf of meester:

 • Kraskaarten voor de juf of meester met een boodschap
 • Een pen met naam
 • Invulkaarten voor de juf of meester
 • Een klein flesje met daarin een wens of boodschap
 • Droogbloemen voor de juf
 • Zaadjes voor in de tuin
 • Een insectenhotel
 • Een dienblad met wat lekkers
 • Een koffie to go beker met zakjes voor ijskoffie (tip: op zakjes ijskoffie van DE staat het woord ‘meesterkoffie)
 • Een tijdschrift/zomerboek die je met de hele klas maakt en laat drukken
 • Je kunt ook met de hele klas een zomerboek maken en deze als magazine laten drukken
 • Bekijk hier alle blogs die ik eerder heb geschreven over juffenbedankjes
 • Kijk ook eens op Instagram voor leuke ideeën, bijvoorbeeld op het account van Budgetkidstips, daar vind je ook veel leuke DIY ideetjes.

Zo, dat was een flinke lijst en ik hoop dat ik je heb kunnen voorzien van heel veel inspiratie. Welke van de afscheidscadeautjes vond jij het leukst?

liefs

 

 

 

In dit artikel maak ik soms gebruik van zogenaamde affiliate linkjes, bijvoorbeeld naar Bol.com. Dat betekent dat wanneer jij via deze link iets bestelt in die webshop, ik daar een kleine commissie over ontvang. dit kost jou niets extra’s. 

 

Vaker Kopen 2021Vaker Kopen 2021

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Jannemam
  25 mei 2021 / 19:58

  Daar staan hele leuke dingen tussen!
  Favoriet is denk ik wel de stempel.
  Meestal doe ik een Kleinigheidje met iets zelfgemaakt door mijn kind(eren) erbij.

 2. Prscll
  25 mei 2021 / 22:53

  Leuke ideeën weer! Ik heb net de zeepjes besteld. Ik vind ze zo leuk en zo toepasselijk voor dit schooljaar. Leuk tekstje erop en klaar. 🙂

  Gr.
  Priscilla