Home + Cadeau voor de juf of meester: een ijspakketje met de basismix voor ijs van Dr. Oetker

Cadeau voor de juf of meester: een ijspakketje met de basismix voor ijs van Dr. Oetker

Aan de statistieken kan ik zien dat de blogs over juffenbedankjes weer erg goed worden gelezen zo aan het einde van het schooljaar. Vind ik juist heel erg leuk, want ik geniet van het bedenken en maken van kleine, budgetproof cadeautjes. Dit keer een cadeautje dat ik niet helemaal zelf heb bedacht, want ik had deze vorig jaar al gezien op het Instagram account van Bubbels en Confetti, maar ik gaf er dit jaar mijn eigen draai aan en wilde hem graag met jullie delen. Het is een superleuk ijspakketje met de basismix voor ijs van Dr. Oetker.

 De basismix voor ijs van Dr. Oetker

Vorig jaar ging ik al op zoek naar deze zakjes, maar ik kon ze nergens vinden. Het is sowieso een seizoensproduct, maar ik zocht ze in het juiste seizoen. Toch lukte het helaas niet. Dit jaar besloot ik daarom al vroeg te gaan zoeken tot grote hilariteit van de Jumbo medewerkers in het filiaal hier in de buurt. Ze hadden nog nooit van de zakjes gehoord en vroegen zich hardop af of het wel bestond. Ik wilde het laten zien op mijn telefoon, maar die was ik vergeten (en die vergeet ik echt nooit haha) mee te nemen ?. Uiteindelijk vond een collega van mij ze bij een grote Albert Heijn in Zoetermeer en ze nam wat zakjes voor me mee.

Je moet dus wel een beetje geluk hebben en ik denk dat je in grote filialen meer gelukt hebt. De zakjes kosten €1,39 per stuk en zijn er in drie smaken:

 • Bourbon vanille
 • Chocolade
 • Stracciatella

ijs_bedankje_juf_meester_Dr. Oetker_mamablogger_juffenbedankje_traktatie_mamablogger_

Benodigdheden

 • De basismix voor ijs van Dr. Oetker
 • IJslepels (ik kocht deze vorig jaar bij de leegverkoop van een oude bezemfabriek, dus deze zijn niet in de winkel te koop), bij Wibra vind je ook leuke lepeltjes
 • Cocktailprikker om het nog leuker te maken (hoeft niet perse)
 • Touw (bij Wibra voor €1,-)
 • Foliezakjes van Wibra
 • Confetti (hoeft niet perse)
 • Een klein kaartje om een boodschap, de naam van de leerkracht en afzender op te schrijven
 • Washi tape of plakband

Het ijspakketje maken

Het pakketje maken is vervolgens heel eenvoudig: Ik plakte een cocktailprikker op het ijszakje en bond een touwtje om het zakje. Vervolgens deed ik het ijszakje in het foliezakje en daarna deed ik de lepel en het kaartje erbij. Omdat deze lepel groot is, deed ik die er als laatste bij, maar als je een kleinere lepel hebt, kun je deze er al op plakken en in zijn geheel in het foliezakje doen. Doe de confetti in het zakje en tot slot plak je het zakje dicht.

Tip: leuke, kleine kaartjes met envelopjes vind je bij Zeeman.

Wat betreft het inpakken kun je verschillende varianten bedenken. Maak er een persoonlijk, zomers pakketje van!

Wat vinden jullie van deze ijspakketjes? Laat het me weten in de comments hieronder.

Nog meer bedankjes voor de juf of meester?

Ik heb de afgelopen jaren heel wat cadeautjes gemaakt voor de juf of meester. Klik hier voor alle cadeautjes.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *