Home + Maak met de hele klas een zomerboek voor de juf of meester!

Maak met de hele klas een zomerboek voor de juf of meester!

Na Kerst is deze periode mijn favoriete blogperiode omdat ik weer lekker los kan gaan op bedankjes voor de juf of meester aan het einde van het schooljaar. Ik vind het echt heel leuk om verschillende dingen te bedenken die zowel leuk als nuttig zijn, maar ook niet teveel kosten. Maar wat nu als jullie met de hele klas een cadeau willen geven? Ook dan heb ik een ontzettend leuk idee voor je! Waarom maken jullie geen zomerboek die jullie af laten drukken als magazine?

Een magazine maken en laten drukken lijkt ingewikkeld, maar dat is het vandaag de dag niet meer. Sterker nog, dit kun je gewoon online regelen, zelfs wanneer het gaat om een kleine oplage voor één of twee leerkrachten. Je kunt dan een magazine maken vanaf 8 pagina’s tot maar liefst 80 pagina’s en je kunt zelfs eenvoudig het formaat kiezen.

Een rekenvoorbeeld van wat dit dan ongeveer gaat kosten: als je zorgt dat iedereen op tijd zijn of haar content aanlevert ben je voor een paar tientjes klaar. Stel dat je gaat voor een wat langere levertijd van ongeveer een week, dan heb je voor nog geen €29,- (inclusief BTW) een magazine van 24 pagina’s. Als je dat bedrag vervolgens door het aantal leerlingen deelt kan het zomaar zijn dat je voor een euro per persoon een te gek magazine hebt die ook nog eens professionele gedrukt is.

Dat is nog eens een persoonlijk cadeau!

De inhoud, wat kun je allemaal plaatsen in het zomerboek?

Een zomerboek voor de juf of meester is persoonlijk en je maakt het nog leuker met allemaal persoonlijke verhalen. Maar je kunt er nog veel meer in kwijt en de onderwerpen ook verdelen. Dit zou je kunnen doen:

 • Sowieso van alle kinderen een persoonlijke herinnering of boodschap (je kunt aan iedereen één of twee zinnen vragen)
 • Zomerse recepten
 • Uittips in de buurt
 • Puzzels
 • Shoptips voor een juf of meester
 • Foto’s van afgelopen schooljaar
 • DIY ideeën voor de zomervakantie en volgens schooljaar
 • Een pagina vol complimenten voor de juf of meester
 • Boekentips
 • Kinderboekentips
 • Heeft de juf of meester een hobby? Schrijf dan wat leuks over die hobby!
 • En wat er verder nog in jullie op komt.

Kortom, je kunt er net zoveel leuks in kwijt als in een gewoon magazine, maar nu is deze door jullie gemaakt en gepersonaliseerd voor de juf of meester. Ik weet zeker dat dit cadeau enorm gewaardeerd wordt! Het is een blijvend en persoonlijk cadeau. En natuurlijk is ook dat persoonlijk, maar door met elkaar zoiets te maken laat je ook zien dat jullie er moeite voor hebben gedaan en dat is misschien nog wel het mooist aan een cadeau als deze.

Tip: als je dit met de klas gaat doen, maak van tevoren duidelijke instructies. Zo is het niet mogelijk om staande en liggende content aan te leveren. Geef aan de andere ouders aan dat alles bijvoorbeeld staand aangeleverd moet worden. Zo voorkom je misverstanden en dat kost uiteindelijk extra tijd.

Wat vinden jullie van dit leuke idee? Laat het me weten in de comments hieronder of op social media. En wil je weten wanneer jullie precies zomervakantie krijgen? Check dan de website van de Rijksoverheid, dan weet je precies hoeveel weken jullie nog de tijd hebben  ?.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *