Home + Zo bouw je thuis de leukste Legostadjes!

Zo bouw je thuis de leukste Legostadjes!

Ik vertelde het van de week al, Milan kreeg LEGO® voor Kerst en dat is natuurlijk enorm leuk. We moesten het alleen wel ergens kwijt… Ik had er de hele week al over nagedacht en uiteindelijk werd dit het plan. We zouden boven de Thomas de trein tafel leegmaken. De treinen zouden in een bak gaan en de treinbanen in de steigerhouten speelgoedkist. Als hij ermee wilt spelen kan dat gewoon op de grond. Nu was die tafel vrij en kon er aardig wat LEGO® naar boven.

Op de één of andere manier vind ik het heel leuk om Legostadjes te bouwen en krijg ik er ook veel reacties op van mensen die hier binnen komen. Bijvoorbeeld van ouders van een vriendje of vriendinnetje van Milan. Ook op social media wordt er veel gereageerd als ik een foto van zijn tafel plaats. Veel ouders geven aan ook zo’n tafel te willen, maar vinden het dan lastig om deze in te delen. Het moet er immers leuk uit zien, maar er moet vooral mee gespeeld kunnen worden…

Ik dacht daarom dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn tips met jullie te delen zodat jullie ook de mooiste Legostadjes kunnen bouwen. Waarschuwing: ieder kind dat binnenkomt duikt er op af 😉

Tips om de mooiste Legostadjes te bouwen

 • Begin met een goede tafel. Misschien overbodig om te zeggen, maar zorg dat de tafel niet alleen nu genoeg ruimte biedt. Er zal vast in de komende jaren wel LEGO® bij komen en dan is het fijn als je wat kunt groeien. Wij kochten deze tafel bij IKEA en we hebben er nog iedere dag plezier van.
 • Deel de tafel in op thema’s en zet zoveel mogelijk bij elkaar. Zo hebben wij de kermis bij elkaar, een stadsplein, een vakantiehoek met het LEGO Friends hotel en het avonturenpark etc. Je hebt daardoor meteen overzicht in wat jullie hebben en het maakt het indelen makkelijker.
 • Houdt het bouwen en spelen gescheiden. De tafel is om mee te spelen en onder de tafel hebben we blikken met losse stenen en bouwplaten. Daar kan lekker op gebouwd worden. Op de tafel hebben we er overigens ook geen plek meer voor 😉
 • Ruim ’s avonds met je kind(eren) de tafel even op en zet alles weer even op zijn plek. Kleine moeite, maar zo houd je de LEGO® én de tafel netjes. LEGO® is namelijk heel kleurrijk en anders oogt het al snel heel rommelig.
 • Bewaar kleine onderdelen in een blik als er niet mee gespeeld wordt. Dan kunnen ze ook niet kwijtraken.
 • De tafel is om mee te spelen en het is geen museum. Houdt daarom genoeg speelruimte over. Staat ook netter.

Zelf paste het bij ons niet meer op de grote tafel. Daarom maakte ik een pallettafel voor nog minder dan een tientje.

En zo ziet de Thomas de trein tafel er nu uit:

En mocht je nog inspiratie zoeken voor de grote Legotafel. Dit is ‘m! De pallet eronder ziet er nu anders uit en er is wat naar boven gegaan.

Yep, LEGO® all over the place. Maar het is wel een leuke en waardevaste verzameling houden we ons altijd maar voor 😉

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 27 december 2016 / 23:32

  Wow dat is echt een gave tafel! Mag ik vragen welk blad van de Ikea dat is? We zitten er heel hard over na te denken om ook zo’n tafel te maken voor ons zoontje!

  • 28 december 2016 / 06:37

   Dankjewel! Bedoel je het grijze blad? Dat is een standaard tafelblad van IKEA. Als je naar de hoek gaat waar de schragen, tafelpoten en tafelbladen staan, dan zie je hem meteen. Hij is er ook in het zwart en wit. Succes!

 2. 11 februari 2017 / 23:12

  ik zie het niet zitten om de lego nog eens uit te sorteren, maar het is wel een must.. Mijn dochter heeft zooooveel en het licht stof te vangen in de ladekast.. dit ziet er alvast super uit!