Home + Room Tour door Milans nieuwe kamer!

Room Tour door Milans nieuwe kamer!

Daar sta ik dan, in een ‘grote jongens kamer’. Een kamer met een eenpersoonsbed (mijn kleintje in een bed van 90 x 200!) en het kledingrek heeft plaats gemaakt voor een grote linnenkast. Het autokleed is weg en de Ikea opbergmanden zijn vervangen voor een grote steigerhouten speelgoedkist waar je ook op kunt zitten. En tot slot staat er nu een tafeltje naast zijn bed en daarop ligt een boek. Een boek! Nee, van die kleuter die ik een paar maanden geleden nog had is bijna niets meer over. En wanneer dat is gebeurd? Ik heb geen flauw idee, maar gaat het gaat mij allemaal opeens veel te snel.

Maar goed, terwijl ik nog even de kamer in kijk en slik, bedenk ik mij ook dat het eigenlijk heel gek is. De muren zijn niet geverfd, dezelfde gordijnen hangen er nog, maar het is toch een totaal andere kamer. Je ruikt het hout van de nieuwe linnenkast en die geweldige nieuwe speelgoedkist (daarover zo meer) en alles bij elkaar voelt dat toch anders. Ik weet dat ik nu klink als een sentimentele muts, maar wacht maar tot jouw kind ook in zo’n bed slaapt 😉

Naast alles wat ik ervan vind, is de kamer wel heel cool geworden. Dat dan weer wel haha. Tijd voor een Room Tour dus! Kijk je mee?

Room Tour door Milans “nieuwe” kamer!

Zoals ik al zei hebben we de muren niet geverfd, deze waren al zo. Wat we toen wilden was een warme, maar stoere kamer die anders was dan anders. We wilden een klein beetje een boomhut gevoel creëren door de muren met de schuine wanden in een kleur te verven. Een kleurenpalet dat je niet vaak ziet, maar HEMA heeft wel items (gehad) in deze kleuren: blauw, groen en bruin. Doordat de andere muren wit zijn, is het toch niet te druk en lijkt de kamer ook niet kleiner.

Er passen verrassend veel items bij én we konden het voor Milans nieuwe kamer heel goed combineren met hout. Stoere, robuuste accessoires met een Scandinavisch tintje.

Dit is de ‘groene kant’. Het groen lijkt op de foto wat feller dan het daadwerkelijk is, maar door het te combineren met hout krijgt het een heel rustige uitstraling en wordt het een echte, stoere jongenskamer.

Het tafeltje/krukje naast Milans bed is van karton, maar je kunt erop zitten. Ik kocht hem bij Flying Tiger voor maar €8 en hij past perfect bij zijn kamer. Dit zijn de overige spullen:

 • Bed > Kids Gigant (volgt komende week nog een artikel over)
 • Dekbedovertrek > HEMA € 15,-
 • Lamp met &-teken > HEMA € 5,-
 • Linnenkast > Kwantum € 65,-

Blikvanger: de steigerhouten speelgoedkist van Sanders Woodworks!

Een van de nieuwe blikvangers is de steigerhouten speelgoedkist van Sanders Woodworks. We hadden daarvoor twee opbergmanden die uitpuilden van de spullen en die niet stevig genoeg waren waardoor ze inzakten bijvoorbeeld. De wens voor een steigerhouten speelgoedkist was er daarom zeker en gelukkig was deze van Sanders Woodworks net op tijd binnen.

Beide opbergmanden konden daardoor weg, want we hebben enorm veel ruimte in deze kist. Daarbij is hij ook te gebruiken als bankje als Milan een vriendje of vriendinnetje heeft te spelen.

Spelen!

Deze speelgoedkist staat nu op de plek waar eerst Milans bed stond. Nu is dit de kant waar lekker gespeeld kan worden. De Thomas tafel mocht echt niet weg van Milan. Nu is het een plek voor alle treinen (koffers vol onder die tafel), wat LEGO® en Brandweerman Sam. Oh ja, en de K’nex natuurlijk 😉

De kamer is nu veel rustiger dan eerst. In eerste instantie omdat het kledingrek weg is, maar ook doordat we heel veel speelgoed kwijt konden in de speelgoedkist. Voorheen was de speeltafel een plek waar veel speelgoed onder kon, maar dat hoeft nu niet meer. Is ook veel makkelijker met stofzuigen 😉

Het was even lastig, vanwege de schuinen muren, maar het is gelukt. Milan is er superblij mee!

Wat vind je van deze room tour? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

 

 

De speelgoedkist hebben we gekregen.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Ad
  18 november 2016 / 09:21

  Kleine kinderen worden groot !

 2. 18 november 2016 / 14:37

  Wauw wat een mooie kamer is het geworden. Ik vind de kleur groen prachtig en de letters van Milan vind ik ook erg mooi.

 3. Joke
  18 november 2016 / 16:37

  Kan me voorstellen dat Milan trost is op zijn kamer. Erg leuk en een echte Kamer voor een grote Jongen . .

 4. 18 november 2016 / 18:34

  Wauw wat een ongelofelijke stoere jongens kamer heeft hij gekregen. Hij zal wel der blij mee zijn.