Home + Mijn kerstwens voor jullie!

Mijn kerstwens voor jullie!

Merry Christmas! Normaal schrijf ik mijn blogjes vooruit, maar juist met een kerstwens wilde ik dat niet al heb ik de afgelopen dagen wel bedacht wat ik graag tegen jullie wilde zeggen. Sommigen van jullie ken ik persoonlijk. we zijn familie, vrienden, kennissen of collega’s en sommigen van jullie ken ik niet. Maar het is Kerst en dan maakt het helemaal niets uit of ik jullie wel of niet ken, want de boodschap blijft hetzelfde.

Het afgelopen jaar hebben we weer veel beleefd, net als jullie. Wij zijn namelijk niet de enige die veel meemaken en we zijn ook niet de enige die het druk hebben. Vanmorgen las ik bij Annic van Wonderen op haar Facebookpagina dat het niet uitmaakt wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat maakt het verschil. En daarmee slaat ze de spijker op de kop en deze zin verwoord eigenlijk alles wat ik wilde zeggen.

We (en ik ook) zijn namelijk vaak geneigd om bij de pakken neer te gaan zitten als alles tegenzit. Logisch, want je bent ook maar een mens! Maar gaat het je helpen? Nee, waarschijnlijk niet! Het lucht misschien even op om te huilen, te schreeuwen of ergens heel hard een schop tegenaan te geven ;-), maar je komt er niet mee verder. De problemen lossen zich niet op. Je schouders eronder zetten wel.

Voorbeeld

Zo werden wij eind oktober compleet verrast door het bericht van onze huidige huurder die vertelde dat hij ons appartement ging verlaten. Even was er paniek, want we hadden echt maar een paar weken om een nieuwe huurder te vinden. Anders zouden we dubbele lasten hebben die we niet kunnen dragen. Diezelfde middag maakte de paniek plaats voor een strijdlustig gevoel. Dit ging ons lukken!

Ik schreef een nieuwe blog, vroeg mensen die te delen (wat ook massaal is gedaan, dank daarvoor!), belde de makelaar voor een afspraak (ik wilde haar persoonlijk spreken) en deelde de woning ondertussen op verschillende verhuursites (een tip, want de reacties waren overweldigend). Juist door meteen te handelen kreeg ik niet de kans mij druk te maken. Sterker nog, ik kreeg er vertrouwen in! Mensen steunden ons, we kregen tig telefoontjes etc. en ook de makelaar stond achter ons. Dat voelde goed en voor het eerst wist ik dat het wel goed zou komen. Binnen vier weken was er dan ook een getekend huurcontract. We wisten al eerder dat dit het zou worden, maar het duurde even voor het contract klaar was en iedereen had getekend. Eigenlijk was het appartement dus al binnen drie weken verhuurd vanaf het moment dat we dat telefoontje kregen.

Met afwachten hadden we dat echt niet bereikt. En dat is wat ik jullie in het nieuwe jaar wens…

Kerstwens

Niet alles in het leven is te plannen en gaat zoals wij het willen. Kijk maar naar Tijn, de grote kleine held van Serious Request afgelopen week. Het resultaat is meer dan fantastisch en er zijn geen woorden voor. Hij heeft geschiedenis geschreven. En toch hadden zijn ouders dat graag willen missen, want ze willen hem niet hoeven missen. Maar ook zij hebben ervoor gekozen dit om te draaien naar iets positiefs. Als zelfs zij dat kunnen…

Blijf niet hangen in negativiteit. Ga ervoor, grijp kansen (hoe eng ook!) en ga je dromen achterna. Wacht niet af en onderneem actie. Je kunt namelijk wel degelijk het verschil maken, hoe klein ook. Tijn wilde €100,- en het werd ruim twee miljoen… Ik bedoel maar…

Ook wij gaan 2017 positief tegemoet. Het zal soms best moeilijk zijn, maar we gaan ervoor.

Dat jullie maar veel mogen lachen de komende dagen. Met de mensen aan tafel van wie je houdt. Ook zij zijn niet vanzelfsprekend… Fijne kerstdagen!

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. Ad en Ciska
    25 december 2016 / 22:09

    Dikke kus en ik hoop dat velen een voorbeeld nemen aan jullie. Wij zijn als ouders en grootouders trots op jullie. We zijn gelukkig dankzij jullie en hoe fijn het is om als ouders en grootouders zoveel van jullie terug te krijgen is onbeschrijflijk. We realiseren ons dan ook terdege dat dat ook niet vanzelfsprekend is. Het komt van twee kanten en wat dat betreft vinden beide kanten dat gelukkig wel als vanzelfsprekend. Het maakt het onbegrijpelijke draaglijk.

  2. Christine
    25 december 2016 / 23:25

    Fijne kerst!