Home + Shoplog| Lego tafel die écht leuk staat in je interieur!

Shoplog| Lego tafel die écht leuk staat in je interieur!

Ik denk dat veel moeders het met mij eens zijn; kinderspeelgoed is hysterisch. Daar kun je lang of kort over praten, maar over het algemeen bestaat een gemiddeld stuk speelgoed uit minsten 7 verschillende kleuren en het liefst zo fel mogelijk. Zet wat speelgoed bij elkaar en de chaos is compleet. Tuurlijk is er houten speelgoed en dat helpt om het geheel wat rustiger te krijgen, maar het blijft lelijk. Althans, dat vind ik.

Maar natuurlijk heeft M beneden een eigen speelhoek en ik heb de afgelopen vier jaar echt geprobeerd daar iets leuks van te maken wat dan ook een beetje in mijn interieur past, maar nu pas heb ik écht iets leuks bedacht!

Ons interieur is wat landelijk en nu Milan wat ouder wordt, verandert ook het speelgoed. Zoals je al hebt kunnen lezen is het nu Lego wat de klok slaat en als ik heel eerlijk ben vinden wij het stiekem ook leuk! Tijd voor een mooie en goede Lego tafel dus, maar waar begin je dan? Lego is bouwen, dus de tafel mag best een beetje stoer zijn, hij moest passen bij ons interieur, stevig zijn en lekker groot.

Na een beetje speuren op het web, had ik bedacht dat het een plaat met schragen moest worden, dat voldeed wel aan alle eisen. We hebben na een bezoekje aan verschillende bouwmarkten toch besloten naar Ikea te rijden en dat hadden we in dit geval meteen moeten doen. We hebben gekozen voor twee houten, witte schragen die lekker breed zijn en waar je ook nog wat op kan zetten. Daar bovenop een lichte grijze plaat en klaar ben je!

Het totaalbedrag voor deze tafel was €90.- Best prijzig, maar als M. niet meer boven speelt kan de tafel naar zijn kamer en dienst doen als een goed en stevig bureau. De schragen zijn in hoogte verstelbaar dus de tafel kan lekker lang mee!

Maar wat doen we dan met al die Lego steentjes?

Geïnspireerd op de Lego winkel hier in Gouda waar ze een Lego muur hebben (vergelijkbaar met snoep scheppen) met in iedere bak één soort steentjes op kleur, hebben wij onze eigen kleine versie hiervan gemaakt.

Bij de GAMMA hebben we lege verfblikken gekocht van aluminium (€3,69 per stuk) en daar hebben alle steentjes in gesorteerd! Wel iets minder uitgebreid hoor, dus blauw en zwart bij elkaar, rood en bruin, licht- en donker groen etc. in één blik en M. weet precies wat hij heeft! En het staat echt heel stoer en leuk!

En wil je met de blikken nog wat extra’s doen en heb je bijvoorbeeld nog wat krijtverf over? Geef ieder blik dan een lik krijtverf en schrijf erop welke kleur erin zit 🙂

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Oh ja, nog één tip; kies voor een licht blad. Juist met die kleine Lego steentjes is het lastig op een donker blad. Nu zie je alles veel beter.

verfblikken, GAMMA, Legosteentjes, Legowinkel, Gouda, mamablogger, Marisca Kenter

De blikken met verschillende steentjes!

Ikea, Lego, tafel, Marisca kenter, mamablogger

Lekker spelen aan de tafel!

Ikea, lego, Mamablogger, Marisca Kenter

Stoere schragen!

Lego, mamablogger, Marisca Kenter

De bouwplaat hebben we erop gelijmd. Juist op een hoek dan kunnen meerdere kinderen erbij!

Lego, Action, Shoplog, mamablogger, mamablog, Marisca Kenter

Koplamp lamp voor op de Lego tafel! Deze stoere lamp van de Action maakt het helemaal af!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Ciska Van Stijn
  9 november 2014 / 15:02

  Helemaal leuk

 2. 11 november 2014 / 22:10

  Hey wat leuk !!! Meteen een goede tip voor ons over enkele jaren als onze tweeling ook met lego gaan spelen.

 3. 26 november 2014 / 09:59

  Lijkt mij handig, alleen hebben wij geen groot ruimte. Ik wil graag gewoon een kamer speciaal voor speelkamer, niet in de woonkamer.

  • 26 november 2014 / 21:39

   Hoi! Dat kan ook hoor, wij hebben nu bewust gekozen voor beneden, omdat we onze zoon nog te klein vinden om alleen boven te spelen en we het gezellig vinden als hij hier speelt. Uiteindelijk zal hij ook meer privacy willen en ook boven gaan spelen. De tafel kan dan meeverhuizen en ook dienst gaan doen als bureau 😉