Home + Dit worden de populairste namen van 2017…

Dit worden de populairste namen van 2017…

Normaal blikken we terug op wat de afgelopen periode de populairste namen waren, maar dit keer blikken we vooruit. Dit worden namelijk de populairste namen van 2017! Deze voorspelling komt van Hippe Geboortekaartjes in samenwerking met Babyblog.nl. Dit is niet een voorspelling die nergens op gebaseerd is, maar zij analyseerden welke namen de laatste maanden het vaakst verschenen op geboortekaartjes. Daarnaast werd gekeken naar het zoekgedrag van zwangere vrouwen in de babynamentool.

Het is één van de leukste dingen om te doen als je zwanger bent, een naam voor jullie kindje uitkiezen. Ook één van de moeilijkste dingen, want je kind moet immers zijn of haar hele leven met die naam doen. Wij vonden het  niet moeilijk, want de naam Milan hadden we al jaren in ons hoofd. Mijn vader heette Miel, is jong overleden en ik wilde mijn zoon naar hem vernoemen. Patrick vond het ook een mooie naam, en dus waren we klaar. Tenminste, dat zou je denken… In 2010 stond de naam Milan ook al in de top 10 en oh, wat baalde ik daarvan! Opeens was het een populaire naam en liepen we het risico dat er nog meer kinderen op school zo zouden heten.

We hebben nog een andere naam overwogen, maar het toch niet gedaan. Dit was onze naam en er zat een gedachte achter. Het was niet alleen maar een en naam die wij mooi vinden. Op de één of andere manier heb ik altijd geweten dat wij een zoon zouden krijgen die Milan zou gaan heten en hij zou heel blond haar hebben met grote blauwe ogen. En dat is hij ook geworden!

Terug naar de populairste namen van 2017

Maar ik dwaal af, terug naar de populairste namen van 2017… De voorspelling is namelijk dat Lauren dé naam van 2017 wordt voor meisjes! De naam wordt steeds populairder, maar kwam nooit verder dan plaats 43. De namen Emma en Julia blijven populair en zullen ongetwijfeld op de tweede en derde plaats eindigen.

Dit is de top 10 meisjesnamen van 2017 (volgens de voorspelling)

1. Lauren
2. Emma
3. Julia
4. Mila
5. Sophie
6. Eva
7. Isa
8. Tess
9. Nina
10. Evi

Bij de jongens staat de naam Daan al jaren heel hoog en zelfs op nummer 1. De verwachting is dat deze naam gaat dalen en nu de top 10 zal gaan sluiten. De naam Sem stond in voorgaande jaren op nummer 1 en de kans is groot dat hij komend jaar deze plek weer in zal nemen. De namen Noah en Finn zullen op plaats 2 en 3 staan.

Mats en Teun

Deze namen worden komend jaar ook heel populair. Ze kwamen de afgelopen jaren niet voor in de top 20, maar de voorspelling is dat daar in 2017 verandering in zal komen.

Dit is de top 10 jongensnamen van 2017 (volgens de voorspelling)

1. Sem
2. Noah
3. Finn
4. Milan
5. Luuk
6. Thijs
7. Levi
8. Mats
9. Teun
10. Daan

Overige trends

Meisjesnamen die eindigen op een ‘a’ blijven het goed doen. Net als jongensnamen met één lettergreep.

Dit waren dus de populairste namen van 2017. Ik ben benieuwd of het ook echt zo zal zijn.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 28 december 2016 / 08:37

  Goed om te zien dat de naam die wij in gedachten hebben er niet bij staat 😉

 2. 28 december 2016 / 09:01

  Leuk! Toevallig heb ik ook een Milan met blond haar en grote blauwe ogen ☺

 3. Jorien
  28 december 2016 / 16:08

  Laat de naam Lauren maar niet in de top tien komen ?