Home + DIY budget | Deze pallet tafel maakten we voor nog geen tientje!

DIY budget | Deze pallet tafel maakten we voor nog geen tientje!

Een pallet tafel zien we heel vaak en is een echte trend. Toch staat ‘ie niet alleen leuk als salontafel, maar is het ook een heel handige speeltafel voor kinderen. Je rolt hem namelijk zo onder de speeltafel of het bed en de kinderen kunnen er zo bij zitten om mee te spelen. Wij hebben er één gemaakt voor Milan om samen met vriendjes met aan te spelen en hij kostte ons nog geen tientje! En dat is heel anders dan de veel duurdere exemplaren die je op Internet tegen komt.

Ik vertel je in deze post hoe wij aan de pallet kwamen (wat best een hilarisch verhaal is eigenlijk) en wat je ervoor nodig hebt. Daarnaast is het echt heel simpel om zo’n tafel te maken en ben je er zo mee klaar.

Maak jij binnenkort ook een pallet tafel voor een prikkie?

Wat heb je nodig voor de pallet tafel en hoe ga je te werk?

Een schot voor open doel, maar je hebt wel een goede, stevige pallet nodig. Ik wilde dit al een tijdje en had ook op Marktplaats gekeken, maar vond ze daar nog wel te duur. Een kleine week later reed ik door mijn oude straat met Milan en mijn moeder. Zie je het voor je, met z’n drieën in een kleine, gele Ford Ka? Ik zag die pallet langs de weg staan voor het grofvuil, ben gekeerd en moest en zou die grote, zware pallet meenemen naar huis. Vraag niet hoe ik het ding in de auto heb gekregen en hoe wij er vervolgens weer in pasten, maar het is gelukt. Hij was echter wel nat dus we hebben hem nog wel goed laten drogen.

Hij was erg groot, dus Patrick heeft er een stuk afgezaagd zodat hij mooi vierkant werd. Daarna even schuren en konden we hem gaan verven met de grey wash van de Action.

Een open pallet is niet handig om mee te spelen dus hebben we met oude stukjes hout er een ’tafelblad’ op gemaakt. Patrick had nog wat plamuur liggen en maakte daar de naden netjes mee dicht. Daarna zie je er met de grey wash er overheen echt niets meer van.

Vervolgens was het tijd om de wieltjes eronder te doen. Ook deze kochten we bij Action voor €0,85 per stuk. Daarna was de tafel al klaar!

Nog even een boodschappenlijstje:

 • Pallet (ik zie ze vaak langs de weg staan, maar je kunt het ook eens vragen bij een tuincentrum, een boer, de stort etc. Het kan zijn dat zij ze niet zomaar weggeven, maar met een beetje mazzel kun je er eentje meenemen voor een heel leuk prijsje.
 • Grey wash van Action. Deze kost €3,79 per emmer. Wij hadden nog over en hebben niet de hele emmer gebruikt.
 • Stukken resthout of een houten plaat voor het tafelblad. Een dienblad kan natuurlijk ook als je die hebt.
 • Wieltjes. Vier stuks à €0,85 bij Action.

Dit heb je waarschijnlijk nog wel in de schuur liggen:

 • Schuurpapier
 • Een kwast
 • Een zaag (indien nodig)
 • Een boor en schroeven om de wieltjes erin te boren.

Wat vindt Milan van de pallet tafel?

Milan is er erg blij mee en speelt er vaak aan. Hij pakt dan de poef en gaat er lekker bij zitten. Als er kinderen komen spelen gaan ze er op kussentjes omheen zitten en kunnen ze volop spelen. Ik heb er later bij de Intratuin voor €15,95 een heel groot dienblad bij gekocht (was echt een koopje), waar LEGO® op staat. Willen ze wat anders dan de LEGO®, dan halen we het dienblad er gewoon vanaf en kunnen ze er alles mee doen. De tafel is heel erg stevig dus ze kunnen er zelfs op zitten haha, al vind ik dat een minder goed idee 😉

We maakten deze pallet tafel dus voor een heel klein prijsje en hebben alleen de grey wash en wieltjes gekocht. De rest hadden we in huis en de pallet vonden we dus gewoon langs de kant van de weg. Een beetje van onszelf en een beetje van de Action dus 😉

Nu staat hij nog beneden onder de LEGO® tafel, maar over een tijdje kan hij gewoon naar boven en staat hij heel leuk op Milans stoere jongenskamer.

Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 22 maart 2016 / 07:12

  Ik vind hem kei leuk! Ik vind het met pallets iets maken ook altijd leuk. Ik heb hier nog 3 pallets staan maar we zijn nog niet ergens aan begonnen.

 2. 22 maart 2016 / 10:01

  Ik ik vind hem echt super gaaf wil dit ook al heel lang, maar die pallet vinden vond ik een ding. Maar met je tips gaat dat vast lukken, bedankt.

 3. Emma
  11 februari 2022 / 11:27

  Bedankt voor de goede uitleg over het maken van een pallettafel! Ik heb nog een paar gebruikte pallets liggen en zou daar graag wat leuks mee maken. Onze kids zijn 4 en 6, precies de goede leeftijd om veel te spelen, een pallettafel zou ideaal zijn. Goed om te lezen dat dit helemaal niet duur hoeft zijn! Ik zal mijn man eens vragen wat hij er van vindt!