Home + Verslag van Pakjesavond, want die was zó gezellig!

Verslag van Pakjesavond, want die was zó gezellig!

Mag ik meteen even iets bekennen? Ik vind het jammer dat Sinterklaas voorbij is. Ik vind het jammer dat we niet meer stipt om 18.00 uur voor de tv zitten om naar Dieuwertje en Co te kijken en ik vind het jammer dat we weer een heel jaar moeten wachten voordat we samen weer kunnen zingen bij een schoen. Het is de gezelligheid en de spanning op die gezichtjes van de kinderen die het zo leuk maken. Dat Milan zijn hand voor zijn mond slaat als Huispiet weer eens niet in staat is om alle Pieten te tellen bijvoorbeeld.

Vandaag tuigen we de kerstboom weer op en gaan de Sinterklaas spullen weer de kast in en dat is ook prima, maar ik vind het altijd jammer als zo’n gezellige tijd weer voorbij is. Toch gaan we wel weer een heel gezellig tijd tegemoet en wilde ik nog wel even verslag doen van onze pakjesavond, want die was super gezellig!

Kijk je mee? Ik heb een vlog opgenomen en als je dat niet leuk vindt doe ik hieronder ook uitgebreid verslag mét foto’s 😉

We begonnen de dag lekker rustig en hebben tig Sinterklaasfilms gezien en liedjes gezongen. Om 16.00 uur werden we verwacht bij mijn zus en haar gezin en zouden we eerst lekker gaan eten. En dat hebben we ook gedaan! We hebben heel uitgebreid gegourmet!

Na een paar uur heerlijk eten werd het tijd om even op te ruimen en te wachten totdat Sinterklaas kwam. Het was inmiddels rond 20.00 uur en Milan vond het heerlijk. Als het maar gezellig is hoor je hem niet, hoe later hoe beter is het dan bijna 😉

Even later werd er op de deur geklopt en stonden er maar liefst drie zakken voor de deur! Drie zakken vol cadeaus en op de foto’s zie je een kleine greep van alle cadeaus, de kinderen werden weer verwend hoor!

Het uitpakken ging prima, Milan kon nog redelijk geduldig blijven en was echt blij met ieder cadeau dat hij kreeg. Uiteraard veel LEGO, maar ook al een boekje om te leren lezen (is hij erg mee bezig), nieuwe stiften, een spel en nog een paar leuke dingen.

Uiteindelijk was het dan echt allemaal uitgepakt en kon alles weer in de zak om mee te nemen naar huis. ‘Heeft Sinterklaas deze zak dan niet meer nodig mama?’ Na deze vraag handig te hebben afgedaan onder het mom van ‘hoe dat gaat is een geheim van Sinterklaas’ konden we naar huis .

Milan was moe, maar erg blij met zijn speelgoed. Op bed kwam het besef dat Sinterklaas weer weg ging en dat zorgde nog voor de nodige traantjes, maar vandaag is hij vooral heel blij met zijn speelgoed 😉

Terwijl ik dit typ zijn we druk aan het bedenken waar we alle LEGO kwijt moeten. Als je namelijk de vlog van Milan van een tijdje terug hebt gezien zie je dat hij erg veel heeft en we moeten nu even alles weer indelen. Het wordt tenslotte ook nog Kerst en hij krijgt nog een treinbaan…

En wil je zien hoe Milan reageerde op het gebons op de deur en hoe er nog even gehakt werd op Sinterklaasliedjes? Kijk dan vooral even deze vlog (hij duurt nog geen vier minuutjes).

Hoe was jullie pakjesavond? Laat het me vooral weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 6 december 2015 / 16:15

  Super leuk hoor voor de kleintjes, ik vond dat ook altijd heel spannend.
  Maar mijn jongste kleindochter is nu tien jaar en we doen nu pakjes met Kerst, ook heel erg gezellig.
  Groetjes Irene.

  • 6 december 2015 / 21:44

   Leuke avond hebben jullie gehad zo te zien! Ik vind zelf kerst nog leuker, maar dat zou kunnen komen omdat de tweeling nog net te jong was. Wie weet volgend jaar. . 😉

 2. Martine
  6 december 2015 / 23:15

  Hier ook een gezellige pakjesavond gehad. Moet zelf ook altijd weer even wennen dat deze gezellige tijd weer voorbij is. Hou zo van het hele Sinterklaasfeest en alles er om heen!

 3. 7 december 2015 / 07:39

  Wat een leuke avond hebben jullie gehad! En wat knap dat milan zo lang kon wachten. Hier was het rond 17.00 echt het toppunt van spanning. Wij hebben ook een leuke pakjesavond gehad!

 4. Joke
  7 december 2015 / 09:39

  Wat was het gezellig maat toch wel een beetje spannend ornnaar de deur te gaan.
  Naar was een Super feest zo te zien.
  Liefs Joke