Home + Help, Milan wil vloggen!

Help, Milan wil vloggen!

Milan weet haast niet beter dan dat zijn moeder werkt “met computers”. Althans, zo leg ik hem dat uit. Hoe leg je namelijk uit wat een digitale communicatie medewerker is en wat dat precies inhoud? Ja, hij weet dat het “iets” is met Internet en social media als Facebook en dat begrijpt hij ook.

Verder snapt hij ook heel goed wat bloggen is en dat ziet hij mij natuurlijk ook dagelijks doen. En ik neem zo nu en dan ook een vlog op en ook deze worden steeds beter bekeken. Sterker nog, het filmpje wat ik van hem maakte over de Plusbricks is mijn best bekeken filmpje! De teller staat nu op 2517 views en dat vind ik al best veel. Ik ben natuurlijk geen Enzo Knol of Mascha hè?

Het filmpjes maken gaat me steeds beter af en ik vind het eigenlijk ook heel leuk om te doen. Het ontbreekt mij aan tijd om dit vaker te doen, maar leuk vind ik het echt wel! Ik neem ook weleens op als Milan thuis is dus ook dat krijgt hij mee. Sterker nog, hij wil niets liever dan meedoen!

En toen kwam gisteren opeens het hoge woord eruit ‘Mam, ik wil ook gaan vloggen’. Oké, daar stond ik dan. Want hoewel Milan wel in beeld is ben ik wel voorzichtig in wat ik van hem laat zien. In het eerste filmpje liet ik hem niet eens praten, maar hij was toen ook nog wat jonger. Inmiddels noem ik hem op de blog ook gewoon bij zijn voornaam, maar nog ben ik heel voorzichtig.

Maar ja, hij ziet niet alleen zijn moeder vloggen, maar ook zijn nichtje van 13. Hij groeit er als het ware mee op en voor hem is het normaal. Wat ging ik doen? Ik vroeg hem wat hij dan wilde laten zien op zijn vlog. Het antwoord was voorspelbaar, want hij wilde graag zijn LEGO tafel laten zien. Nou oké, daar kon ik wel mee leven.

Milan was zelf al begonnen met opnemen met de tablet, maar uiteindelijk heb ik een filmpje met hem opgenomen. In het begin moet je je scherm even een kwartslag draaien, maar daarna gaat het heet goed! Ik filmde namelijk met Patrick z’n mobiel dus het was even wennen. Milan deed het erg goed. Hij hield het redelijk kort (filmpje duurt uiteindelijk ook 4.09 minuten) en praatte meer dan duidelijk 😉 Ook toen ik hem aan het einde vroeg of hij nog wat wilde zeggen tegen zijn kijkers was ik echt verrast door het antwoord!

En ja, stiekem ben ik dan toch ook best wel trots op mijn ventje. Niet dat hij wilde gaan vloggen, maar wel op het feit dat hij het dan zo netjes doet en er serieus in is. Of we dit vaker gaan doen weet ik niet. Niet op mijn initiatief in ieder geval. Hij moet er zelf mee komen en dan zien we het wel.

Ik ben heel benieuwd naar wat jij ervan vindt! Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 5 oktober 2015 / 07:47

  Haha, zo ontdek je opeens dat het écht een hele andere generatie is, he? Wat ontzettend schattig, vond de LEGO leuk om te zien 😉

 2. 5 oktober 2015 / 07:54

  Dank voor je leuke reactie Tineke! Zo zie je inderdaad dat het een andere generatie is 😉 Ach, ik ben van mening dat ik hem er beter wegwijs in kan maken en hem kan leren hoe het wel moet dan dat ik het hem verbied en hij er over tig jaar (wie weet wat er dan allemaal mogelijk is) niet verstandig mee om kan gaan.

  Ik las net je reactie voor aan hem en hij glunderde van trots!

 3. 5 oktober 2015 / 10:25

  Haha wat leuk dat hij ook zo graag mee wilt doen en wat een leuke video! Hij kan het ook nog eens goed! 🙂

  Liefs xx