Home + North West (2) wil een eigen modeblog…

North West (2) wil een eigen modeblog…

We zien Kim Kardashian en Kanye West dagelijks voorbij komen en sinds zij een dochtertje hebben zien we ook North West dagelijks voorbij komen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik sta echt niet meer te kijken van het nieuws rondom deze familie. En toch wisten ze me weer te verbazen met het volgende nieuws, want hun dochter North wil een eigen modeblog! Dus…

Ze schijnt al een aantal modeblogs te volgen en Kim gooit liever vandaag dan morgen nog haar blog online. Kanye vindt dat ze iets ouder moet zijn? Nou, wat dacht je van een jaar of 5 😉

Nu is dit natuurlijk belachelijk (tenminste, dat vind ik), maar er zijn wel meer kinderen die al bloggen, maar dan hebben we het over kinderen die in ieder geval zelf kunnen schrijven.

Maar hoe zit dat nu als jouw eigen kind wil bloggen? Zo wilde Milan laatst opeens een vlog opnemen en ik laat hem natuurlijk ook zo nu en dan zien op de blog. Het verschil is alleen dat ik dan zelf alles in de hand heb. Het wordt anders als je kind zelf wilt gaan bloggen.

Hoe zou jij dat vinden en vanaf welke leeftijd mag jouw kind vloggen?

Er zijn talloze jonge meiden bijvoorbeeld die op YouTube allemaal voorbeelden hebben en eigenlijk net zo willen zijn als die meiden. Lazen wij vroeger de Yes en Fancy, nu is er YouTube en blogs. Maakten wij vroeger onze eigen tijdschriftjes, nu willen die meiden een eigen blog. Het enige verschil is dat je je eigen tijdschriftje aan familie en vriendinnetjes liet lezen, als je nu blogt staat het voor altijd wel ergens online.

Ik vraag mij serieus af hoe erg het nu echt is als je kind wilt bloggen. Als je zelf ook in kunt loggen en dagelijks even een kijkje neemt is er in mijn optiek weinig aan de hand. Je kind kan er namelijk ook heel veel van leren. Kennis van websites bouwen, filmen en fotograferen. En wat dacht je van schrijfvaardigheid? Dingen waar ze in de toekomst echt veel aan kunnen hebben. En als het echt goed gaat zijn de contacten met bedrijven en de leuke dingen waar ze misschien voor worden uitgenodigd ook ervaringen die ze toch weer meenemen.

Kortom, als je jezelf er ook in verdiept en er echt samen met je kind naar kijkt, kan het heel erg leuk en leerzaam zijn. School gaat natuurlijk voor, maar hierin kun je ze zelf heel veel bij brengen. Ook wat betreft de online gevaren, want ook die gaan ze beter begrijpen.

Hoe zou jij er tegenover staan als je kind wilt gaan bloggen/vloggen? En vanaf welke leeftijd zou jij dat oké vinden? Laat het me weten in de comments hieronder?

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 6 december 2015 / 08:20

    Als ze willen gaan bloggen of vloggen hier dan mogen ze dat als ze in groep 6 zitten. Dan moeten ze voor school ook meer met computers werken. Het gebeurt dan wel onder mijn toezicht en ik keur alles goed of fout. Rare filmpjes of foto’s komen er dan ook niet op.