Home + Mijn week #1 | Foto’s, financiën en favorieten

Mijn week #1 | Foto’s, financiën en favorieten

Het is tijd voor een nieuwe rubriek op Mamablogger! Nu ik wat meer zin heb om weer lekker te bloggen, ontstond er ook ruimte voor nieuwe ideeën. De wekelijkse diary heb ik jaren gedaan, maar dat kostte ook veel werk. En eerlijk is eerlijk, je zag vaak hetzelfde. Daarom vond ik het tijd worden voor een nieuwe rubriek! Ook een terugblik, maar dan net even anders. Mijn week in zes foto’s, mijn financiële week, favorieten van de week en welk cijfer geef ik de afgelopen week? Iedere week zal ik aan de hand van deze vier koppen de week ervoor samenvatten. Hoop dat jullie het leuk vinden…

Mijn week in 6 foto’s

Niet meer iedere dag krampachtig foto’s moeten maken voor de diary, maar een selectie van de zes foto’s die de week het beste samenvatten. Al moet ik zeggen dat dat bij deze eerste week al lastig was, want de week werd een beetje gedomineerd door een kapotte bakfiets en Babboe was onbereikbaar. Tenminste, wij kregen ze niet te pakken. Best een probleem, want de fietsenmaker kon hem ook niet maken en dus moest ik de auto wel pakken om op mijn werk te komen. Fijn dat dat kan, maar dat wil ik helemaal niet en het lost het probleem niet op. Ik kom er zo nog op terug, maar ik kon niet anders dan een nieuwe fiets te kopen… In ieder geval zijn dit de zes foto’s die ik uit heb gezocht.

Van boven naar onder en van links naar rechts: 

 1. De fundering van ons nieuwe huis ligt er! Dat betekent dat er voor het eerst iets zichtbaar is van het huis en we nu wat contouren kunnen zien.
 2. Ik had dinsdag zo’n rotdag en werd woensdag wakker met flinke maagpijn. Ik heb mijn wandelschoenen in de kofferbak gegooid en ben naar Reeuwijk gereden voor een lekkere wandeling. Daar heb ik vervolgens nog een tijdje aan het water gezeten met een boekje en daarin schreef ik op waar ik mee zat. Normaal zou ik dat niet zo snel doen, maar het hielp wel.
 3. Met Floris op controle bij de kindertandarts. Gelukkig zag alles er goed uit!
 4. En diezelfde dag met Milan naar de ortho, ook dat gaat gelukkig heel goed.
 5. Na het eten nog even een wandeling met Pat en Floris en natuurlijk even langs de nieuwe speeltuin in de wijk.
 6. Floris en ik samen op de fiets!

Mijn financiële week

Nieuwe fiets

Tja, wat zal ik hier eens van zeggen? Omdat de bakfiets het vorige week al niet goed deed, hebben we de fietsenmaker gevraagd langs te komen. Ik heb er toen meteen een nieuw zadel op laten zetten, want die was ook kapot. Totale kosten: €60,-. Dan is het extra zuur dat de fiets deze week echt niets meer deed. Kon de fietsenmaker overigens niets aan doen, want de bakfiets gaat niet meer aan. Daar hebben we echt Babboe voor nodig, al die kregen we niet te pakken. Ik heb vervolgens geprobeerd zonder accu te fietsen, maar dan is ‘ie zo zwaar. Dat gaat mij echt niet lukken.

Iedere dag met de auto naar het werk is geen optie. Ik heb geen parkeerpas (ik werk in mijn woonplaats en er is een beperkt aantal parkeerplekken) en hoewel ik wel ergens anders kan parkeren dankzij een collega, is dat geen structurele oplossing. Ik wil juist lekker fietsen. Nu waren we al een tijdje aan het kijken naar een gewone fiets. Floris gaat zelf fietsen en in de nieuwe tuin is geen ruimte meer voor de bakfiets en in de schuur past hij niet. Ik had alleen gehoopt nog even met de bakfiets te kunnen doen, want een nieuwe fiets is erg duur. Daarnaast heb ik moeite met evenwicht en balans dus ik kan niet op iedere fiets fietsen. Lang verhaal kort, het was een heel gedoe, maar uiteindelijk hebben we toch maar besloten een nieuwe fiets te kopen. Hartstikke duur, maar hier hoop ik heel wat jaren mee te kunnen doen.

Eerste factuur van ons nieuwe huis

Ook kwam deze week de eerste factuur van ons nieuwe huis: we moesten de eerste termijn betalen omdat de fundering erin ligt. Ook kregen we een factuur voor een deel van de ruwbouwopties die we hebben gekozen zoals de aanbouw. Dit zit allemaal in het bouwdepot, maar dat betekent volgende maand wel hogere dubbele lasten en die gaan hard.

Favorieten van de week

Dan mijn favorieten van de week, want stiekem ben ik best blij met de nieuwe fiets zelf. Het is de Gazelle Easy Flow en deze is speciaal voor wanneer je moeite hebt met het houden van balans. Lekker laag, een stevig frame en je kan opstappen vanuit een zittende positie. Ook zijn de banden lekker breed. Ik zal binnenkort uitgebreider schrijven over dit fietsavontuur, want na 11 jaar op een bakfiets, is dit heel erg wennen. Maar er zijn nog meer favorieten.

 • Hooikoortspillen van Lidl (life savers deze week!)
 • Floris kocht van zijn zakgeld een aantal Posca stiften. Dit zijn verfstiften en deze wilde hij zo graag. Super duur, maar wat zijn ze fijn en leuk! Je kan er zelfs op zwart papier mee tekenen.
 • Het nieuwe boek van Bettina Holwerda, zo ontzettend grappig!

Welk cijfer geef ik deze week?

Al met al geef ik deze week een 7. Ik heb best veel aan mijn hoofd en voel me nog niet de oude. Toch heb ik lekker veel gewandeld en is het een geluk dat we een fiets konden kopen als is het wel een flinke aanslag. Dit geld had ik liever bij de hypotheek of bij iets anders voor het huis gelegd, dat is namelijk hard nodig dus dat moet ik nu terugverdienen. Maar dat het toch kon, is wel heel wat waard.

Ik hoop dat jullie dit een leuke rubriek vinden. Dit betekent overigens niet dat de kasboekjes zullen verdwijnen. Die blijven wel en ik zal zo nu en dan nog wel een fotoblog maken van een bepaalde dag bijvoorbeeld. Laat gerust weten wat je ervan vindt in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger. Op naar een nieuwe week!

liefs

disclaimer_affiliate_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  12 juni 2024 / 16:12

  Hoi hoi Marisca,

  Natuurlijk volg ik je nog steeds ???????? alleen is het wel even geleden dat ik reageerde. Zat hier zelf (ook) in een forse dip. Helpt niet echt mee dat de zon nog niet zoveel schijnt op dit moment.. maar wilde even laten weten dat ik het een originele opzet vindt om je fotodagboek op deze manier vorm te geven!!

  Balen natuurlijk, al die pech (die je al hebt gehad) met de bakfiets, ik hoop dat je er nog een beetje geld van terugziet.. en fijn dat je een geschikte nieuwe fiets hebt gevonden hoor! Ik fiets ook het allerliefste in Gouda, de auto binnen de eigen stadsgrenzen gebruiken (tot een bepaalde afstand vanuit ons huis ????) voelt gewoon niet goed als het met de fiets kan..
  Die Lidl hooikoortstabletten, daar ga ik dus ook heel goed op! Ik zorg wel voor een continue spiegel in mijn bloed door het in het seizoen constant te slikken (helaas is dat voor mij al vanaf februari (start dan altijd op de eerste maandag van die maand omdat er precies 7 stuks op een strip zitten en zo heb ik houvast en kan ik dagelijks precies tellen of ik al dan niet het pilletje al geslikt heb) tot de herfstvakantie). In oktober koop ik dan nog een paar doosjes voor de voorraad zodat ik in februari als ik start niet mis grijp in de winkel (helaas in het verleden gehad dat ze in januari een paar weken helemaal uitverkocht waren). Sowieso zijn de verhouding doosjes/vulling volledig uit verband. Ik koop er altijd 8, houdt 1 doosje met strip en bijsluiter in de voorraadkast en doe de andere 7 zonder bijsluiter in 1 doosje, scheelt je heel wat ruimte in de kast.. en zodra het op is en je dat losse doosje pakt uit de kast is dat direct de reminder dat je binnen een week nieuwe voorraad moet kopen. Dat werkt voor mij heel goed!

  Wens je alle goeds toe en vooral een prettige balans die voor jou werkt nu je weer aan het reïntegreren bent ????