Home + Boekentips | Deze 13 boeken las ik in maart en april 2024!

Boekentips | Deze 13 boeken las ik in maart en april 2024!

Het heeft een hele tijd geduurd voor ik weer lekker kon zitten met een goed boek. Ik kon er de rust niet voor vinden, maar dat is gelukkig voorbij, want de afgelopen 1,5 maand heb ik maar liefst 13 boeken verslonden! Allemaal feelgood natuurlijk ;-), met één uitzondering: een boek met een persoonlijk verhaal over nieuwbouw. Ook ontdekte ik twee nieuwe schrijfsters, althans voor mij waren ze nieuw, maar ik ben fan. En nu de meivakantie is begonnen, wil ik deze boekentips graag met je delen, inclusief de nieuwe Jill Mansell, want nu is het tijd om lekker te gaan lezen.

Deze boeken las ik de afgelopen periode

De nieuwe Jill Mansell! Een dag om nooit te verten

 

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten bereik.

Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden?

Ik hou echt van Jill Mansell en heb tot nu toe alle boeken gelezen. Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal met leuke plotwendingen. Het is vrolijk, meeslepend en vooral heel erg Jill Mansell. Ik kan niet anders zeggen dan dat het echt een heel erg lekker boek is.

Tip: ‘Romantic Escapes’ serie van Julie Caplin

Via de website van Kobo ontdekte ik deze serie van Julie Caplin. Ik heb er nu drie gelezen en in totaal zijn er, vooralsnog, zes boeken. Ik heb dus nog wat achter de hand, haha. Wat mij betreft was het eerste deel het best, maar het is leuk om in de volgende delen te lezen over de andere personages. Het zijn stuk voor stuk lekkere boeken als je even weg wil zwijmelen en niet iets ingewikkelds wil lezen. Ik heb nu al heel veel zin in de andere delen. Hieronder de delen die ik tot nu heb gelezen met een korte samenvatting per boek.

Het kleine café in Kopenhagen

Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt – nota bene door haar vriendje – ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit maar die ze tot haar eigen ergernis toch heel erg leuk vindt.

Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds vaker begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense leven…

De kleine bakkerij in Brooklyn

Wanneer Sophie Bennings in New York aankomt, is liefde het laatste waar ze aan denkt. Ze moet haar vorige pijnlijke relatiebreuk nog verwerken, dus stort ze zich op haar werk als culinair redacteur bij een magazine. Daar werkt de knappe columnist Todd McLennan, die haar steeds maar weer afeidt…

Of ze het nu wil of niet, hij is net zo onweerstaanbaar als de zoete cupcakes in de prachtige bakkerij onder haar appartement in Brooklyn. Hoe beter Sophie en Todd elkaar leren kennen, hoe meer ze ontdekken dat liefde voor eten niet de enige passie is die ze delen. Gaat Sophie in de stad die nooit slaapt uiteindelijk toch weer in de liefde geloven?

De kleine patisserie in Parijs

Nina heeft er schoon genoeg van dat haar oudere broers zich voortdurend met haar leven bemoeien. Dus wanneer ze de kans krijgt om naar Parijs te gaan om daar mee te helpen in een echte patisserie, weet ze niet hoe snel ze ‘au revoir’ moet zeggen. Er is één probleem: de ambitieuze eigenaar van de patisserie, Sebastian Finlay, is uitgeschakeld door een gebroken been, en dat komt zijn humeur niet ten goede. Paniekerig beseft Nina dat ze nu alles in haar eentje moet doen. Kan ze wel voldoen aan de hoge eisen die Sebastian stelt? Wat ook niet goed is voor haar zenuwen, is het feit dat haar onredelijke baas de man is op wie ze al jaren heimelijk verliefd is. Alsof de verrukkelijke eclairs en de delicate macarons niet al verleidelijk genoeg zijn… 

Nooit meer hetzelfde – Suzan Muskee

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Ik moest even in dit verhaal komen en vond de hoofdpersoon niet altijd even sympathiek. Uiteindelijk veranderde dat omdat ik ook wel wat dingen herkende wanneer je een lange relatie hebt. Pat en ik zijn dit jaar 20 jaar samen, al loopt het bij ons hopelijk toch anders af 😉 Het einde is verrassend en dat maakte dit boek eigenlijk nog beter.

Je moest eens weten – Gillian King

 

Billy heeft het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt, is haar een raadsel. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit verhaal in het begin wat snel vond gaan, waardoor ik het niet altijd even geloofwaardig vond. Ik vond de snelheid van de relatie tussen Billy en Matthew niet zo goed passen bij hoe het karakter van Matthew in het boek wordt omschreven. Vervolgens krijgt het verhaal diepte en wordt het prachtig. Heel mooi en vooral heel ontroerend!

Nieuwbouw: huisje, boompje, bakfiets – Tom Rovers

 

Denk je aan nieuwbouw? Of twijfel je nog? Is het een lang gekoesterde droom? Of heb je de stap om een nieuwbouwhuis te kopen al gezet?

Als je nieuwbouw kiest moet je weten dat dit de beste beslissing van je leven is. Je gaat genieten van ongekend wooncomfort, een lage energierekening, veel ruimte, weinig onderhoud en de gewaarwording van al jouw woonwensen.

OF… ga je toch ten onder aan keuzestress, lang wachten, dubbele lasten, ruzie en een huis zonder sfeer in een buurt waar alles op elkaar lijkt?

In ‘Nieuwbouw’ lees je ons persoonlijke verhaal. Wat ging er goed? En wat fout? Hoeveel gaven we uit?

Toen werd het tijd voor een praktisch boek. Het is een dun boek waar ik nog een aantal praktische tips uit heb gehaald. Het leest snel weg en is een musthave voor iedereen die een nieuwbouwhuis wil kopen of er net één heeft gekocht, zoals wij. De herkenbaarheid was fijn.

Tip: de boeken van Charlotte de Monchy

En toen ontdekte ik de boeken van Charlotte de Monchy, wat een heerlijkheid! De Nederlandse tintjes in de boeken zijn leuk en hoewel je vaak wel weet hoe het afloopt, zitten er toch leuke wendingen in, evenals humor en Hollandse nuchterheid. Ik begon met ‘Hart voor de zaak’ en ben daarna snel begonnen met de andere delen. Het is geen reeks, dus je kan lekker lezen wat je aanspreekt. ‘Eens gegeven’ vond ik ook erg leuk, maar eigenlijk zijn ze dat allemaal. Aanrader om lekker in de vakanties te lezen. Hieronder de delen die ik tot nu heb gelezen (er zijn er nog meer) met een korte samenvatting per boek.

Enkeltje Ierland

 

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met tanige boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij zich verlooft met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Zes maanden zonder

 

Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan.

Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld.

Eens gegeven

 

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont anti-kraak in een krakkemikkig voormalig hotel. Op papier heeft ze haar droombaan: taxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de slaapverwekkende taken aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Wie waagt, die wint

Lizzy schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze sinds haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan Celeste, een oudere dame met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Tegen beter weten in

 

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent maar nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

Hart voor de zaak

Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: de fabriek van haar ouders overnemen in het kleurloze dorp in Nederland waar ze is opgegroeid.

Als de eerste gast zich aanmeldt voor de luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die waarschijnlijk geen enkele waardering heeft voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven.

Dit waren alle 13 boeken die ik in maart en april (toe nu toe) heb gelezen. Stuk voor stuk fijne feelgood boeken en die kon ik wel gebruiken, haha. Ik hoop dat ik je een aantal fijne tips heb kunnen geven. Veel leesplezier!

liefs

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets bestelt via één van deze links, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *