Home + Lifestyle | Wij gaan de deur niet uit zonder…

Lifestyle | Wij gaan de deur niet uit zonder…

Even de deur uit lopen voor een snelle boodschap heb ik nooit zo goed gekund. Ik sleepte al vroeg van alles mee; een portemonnee, mijn telefoon, sleutels, doekjes, een flesje water, een Evergreen etc. Ik stopte van alles in mijn tas voor ik ergens heen ging, want “je wist maar nooit…”. Toen ik kinderen kreeg sleepte ik nog meer mee. Er ging van alles in de luiertas. Logisch, maar voor we daadwerkelijk weg reden checkten we eerst tig keer of we alles echt hadden. Inmiddels gaat het meer automatisch en nemen we voor iedere gelegenheid weer andere dingen mee. Wij gaan in deze situaties nooit de deur uit zonder…

Naar het werk

Ik neem nog altijd mijn rugzak mee naar het werk. Een superfijne tas, maar hij voldoet minder vanwege de ruimte. Ik ben dus op zoek naar een ruime laptoptas waar ik ook nog wat te eten en drinken in mee kan nemen, maar het heeft geen haast. Misschien kijk ik van de zomer wel in Denemarken. In ieder geval gaat die rugtas nog steeds mee en daar zit het volgende in:

 • Mijn portemonnee
 • Pasje van mijn werk (mag ik echt niet vergeten, anders kan ik niet inloggen op de computer)
 • Een bakje met druiven en stukjes komkommer
 • Een Evergreen
 • Nog iets anders lekkers voor op het werk
 • Zakdoekjes
 • Deo
 • En verder heel veel troep ?

Troep in de vorm van bonnetjes, een verdwaald pakje billendoekjes, folders, een verkruimelde Evergreen etc. Patrick irriteert zich er mateloos aan als hij het ziet en hoe opgeruimd ik ook ben, dit soort dingen blijven liggen.

Op mijn werk heb ik een etui liggen waar o.a. lippenbalsem, paracetamol en een telefoonoplader in zitten.

De tas voor kleine uitjes en snelle boodschappen

Als we de stad in gaan of even met de auto weggaan neem ik eigenlijk altijd mijn Tommy Hilfiger tas mee. Hier past niet zo heel veel in, maar mijn portemonnee, telefoon, huissleutel én autosleutel passen er precies in.

Voor Floris nemen we dan nog wel een beker mee en soms ook luiers (ligt eraan hoe lang we weggaan). De luiers en doekjes zitten in een klein tasje en die leggen we dan, samen met de beker, gewoon onder de buggy. De autosleutel zit niet vast aan de rest van de sleutels. Dat was wel even wennen trouwens. De reden daarvoor is dat de sleutel een sensor heeft waarmee we de autodeur open kunnen krijgen zonder op een knopje te hoeven drukken. Deze sleutels kunnen door anderen worden gescand blijkbaar. Daarom zit de sleutel veilig opgeborgen in een speciaal zakje. Geen idee dat dit bestond hoor, er ging een hele nieuwe wereld voor ons open waardoor we nu hysterisch zuinig zijn op de autosleutel ☺️ ?

Als we een dagje weggaan

Dan is het heel andere koek. Dan gebruiken we de rugtas van Milan en daar gaat heel wat in:

 • Eten en drinken
 • Luiers en billendoekjes (die vervolgens dienst doen om van alles schoon te maken)
 • Beker van Floris
 • Zonnebrillen
 • Extra kleertjes voor Floris (je weet maar nooit)
 • Zonnebrillen

Deze rugtas is echt ideaal tijdens dagjes weg!

Daarnaast neem ik dan zelf nog mijn kleine Tommy Hilfiger tas mee zodat ik de kostbare en noodzakelijke dingen dichtbij mij heb. Eigenlijk ga ik zelden de deur uit zonder die tas, behalve naar mijn werk.

Wat is voor jou absoluut onmisbaar om mee te nemen als jullie weggaan? Wat moet er perse mee voor je de deur uit gaat? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  5 maart 2020 / 06:33

  Bobby van XD-Design is misschien iets voor je als laptoptas naar het werk? Stond bij mij op de wishlist vanwege alle fijne vakken en dat het in het ov ook een veilige tas is, tot ik afgelopen verjaardag een Herschel kreeg, daar ben ik nu erg blij mee.

  Die Tommy blijf ook mooi! Nog steeds ook blij met de laarsjes erbij?

  • 5 maart 2020 / 20:36

   Ik zal eens kijken, want die tas ken ik nog niet. Met de Tommy ben ik nog steeds heel erg blij, zeker met de laarsjes erbij inderdaad 😉