Home + Nieuwe functie, nieuwe tas!

Nieuwe functie, nieuwe tas!

Heb ik jullie al verteld dat ik sinds 1 december 2018 een nieuwe functie heb? Volgens mij niet. Nu blog ik eigenlijk nooit over mijn werk. Wel over het feit dat ik werk en hoe ik dat combineer en ervaar met een gezin en een blog, maar inhoudelijk dus niet. Niet omdat ik dat niet wil, maar ik vind het een beetje lastig. Ik wil mijn werk niet “belasten” met mijn blog. Toch ga ik vandaag een beetje vertellen, vertel ik over hoe de eerste weken waarin ik minder ben gaan werken zijn verlopen en laat ik zien welke tas voor mij als werkende moeder onmisbaar is geworden.

Een nieuwe functie

Ik werk voor een zorgorganisatie in de regio Gouda. De beste en leukste zorgorganisatie moet ik eigenlijk zeggen. Het mooiste werk met de fijnste collega’s. En ik kan het weten, want ik werk er inmiddels al 13,5 jaar! Ik begon er als vakantiekracht, bleef hangen in de weekenden en niet veel later kreeg ik een vast contract als activiteitenbegeleider. Dit heb ik 8 jaar met heel veel plezier gedaan. Tegelijkertijd wist ik dat er iets miste en was ik heel erg zoekende naar wat ik precies wilde. Inmiddels had ik ook mijn webshop, werkte ik veel online en ik ontdekte dat dat mijn passie was. Online marketing en social media. Een nieuwe wereld die volop in ontwikkeling is en waar nog een hoop valt te ontdekken. Ondertussen begon ik met bloggen en kwam er een vacature vrij op ons hoofdkantoor. Ik solliciteerde en werd aangenomen als medewerker digitale communicatie. Ik bouwde in de loop van de tijd mijn uren steeds verder uit, leerde heel veel en ben 100 keer gevallen, maar stond iedere keer weer op.

Sinds 1 december is mijn functie wat veranderd, dit na bijna vijf jaar. Mijn functie is nu Online Communicatie Adviseur en binnen deze functie krijg ik de ruimte om dingen te onderzoeken, strategieën te bedenken etc. Klinkt misschien nog een beetje vaag, maar ik wil mijn werk toch een beetje gescheiden houden van mijn blog.

Minder werken

Inmiddels zijn we zo’n 4 maanden verder en ben ik minder gaan werken. Ik werk nu 26 uur per week in plaats van 32 uur. Ik heb 6 uur ouderschapsverlof opgenomen en kan dus volgend jaar weer naar 32 uur. Patrick werkt weer fulltime en ik moet zeggen dat ik dit nog een beetje lastig vind. Thuis komt alles weer op mij neer. Dat is best pittig naast een baan van 26 uur en iedere dag bloggen. Het zal wel weer wennen, maar het heeft tijd nodig. Het vraagt in ieder geval om een goede planning en je moet een beetje kunnen multitasken haha. Een aantal dingen zijn hiervoor onmisbaar. Zo vertelde ik maandag al over onze digitale gezinsagenda. En het klinkt gek, maar ik heb ook een nieuwe tas die inmiddels een life saver is geworden; mijn Gaston Luga tas!

Deze tas sleep ik inmiddels overal mee naartoe; zowel naar mijn werk als tijdens een dagje weg, maar ook wanneer ik een uur moet wachten als Milan musicalles heeft. Mijn MacBook past erin dus ik kan dat uurtje mooi even benutten door te gaan werken. Als Floris mee is zitten zijn beker, luiers en wat te eten er ook in. Speelgoed hoeft niet, want dat ligt daar genoeg.

Bij een rugtas dacht ik vaak aan een sportieve variant, maar dat vind ik persoonlijk minder mooi, zeker wanneer ik een nette jas draag en bijvoorbeeld naar een congres of andere werkafspraak ga. Deze van Gaston Luga is ontzettend stijlvol, tijdloos en vooral heel erg praktisch. Daarnaast is het heel erg fijn dat ik nu niet meer hoef te sjouwen met een zware tas én Floris, want hij loopt nog niet zelfstandig.

Als ik naar mijn werk ga zit het volgende in mijn tas;

 • Bakje met fruit
 • Mijn portemonnee
 • Een Evergreen
 • Deo en lippenbalsem
 • Een notitieboekje
 • Pennen
 • Soms mijn MacBook

Ik ben dus wat betreft accessoires helemaal klaar voor de komende periode, nu nog even mijn draai zien te vinden nu Pat weer minder thuis is.

Wil je zelf ook zo’n prachtige rugtas? Ik mag je een korting aanbieden van 15% met de code: mamablogger! Als je nu een rugtas koopt krijg je er een limited edition canvas tas bij cadeau! Deze actie loopt tot en met 2 juni 2019.

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. 30 maart 2019 / 08:20

  Dat lijkt me inderdaad hard werken! Wel fijn dat jij iets minder bent gaan werken!

  Je hebt trouwens een heel mooi tas uitgezocht! Ik ga ook eens kijken!