Home + Interieur | Industriële lampen voor op een stoere jongenskamer

Interieur | Industriële lampen voor op een stoere jongenskamer

Een stoere lockerkast, oude gymtoestellen, stalen opbergbakken en mandjes en vintage schoolmeubeltjes. Al deze items zijn ontzettend populair voor op de kinderkamer, maar denken we ook aan de verlichting? Ik zie namelijk de meest te gekke, industriële kinderkamers voorbij komen, maar ik zie zelden goede lampen op zulke foto’s. Die moeten er toch wel zijn? De verlichting op een kinderkamer moet goed zijn. Zeker wanneer kinderen ouder worden en huiswerk gaan maken op hun kamer. Ik laat de tofste industriële kinderkamers zien met daarbij de gaafste, bijpassende industriële lampen.

Industriële kinderkamers

Ik vind deze stijl fantastisch. Ik houd sowieso heel erg van vintage en industriële items en onze woonkamer is ook echt een mix van deze twee. Momenteel zijn we ons aan het oriënteren op een nieuwe kamer voor Floris. Hij slaapt nog in een ledikantje en we merken steeds vaker dat hij wel toe is aan een groter bed. Ik vind het echter nog een beetje spannend omdat ik bang ben dat hij eruit komt. We hebben een stijle trap en hoewel het traphekje altijd dicht zit, vind ik het geen fijne gedachte.

Toch zal het over niet al te lange tijd moeten en we willen ook voor hem een stoere, industriële kamer. Niet te donker, want zijn kamer is klein en niet heel licht. Ook op zijn kamer is goede verlichting daarom heel belangrijk.

 

 

Gave industriële lampen

En dus zijn we in eerste instantie op zoek naar een industriële hanglamp. Omdat het een donker kamertje is zoeken we een lamp die lekker veel licht geeft. Floris krijgt een stoer houten bedje en we willen ook iets van een speeltafel/hoekje creëeren. Daar zal hij nu nog niet veel spelen, maar dan is ‘ie in ieder geval weer toekomst proof. Naast dat speelhoekje zoeken een staande lamp industrieel uiteraard.

Deze lamp zou perfect zijn op Floris zijn kamer. Omdat industriële lampen over het algemeen open waardoor de lamp zelf best fel kan zijn. Je zoekt dan wel een zachte uit, maar als je toch een wat fellere lamp hebt schijnt deze naar boven waardoor je er niet in hoeft te kijken (je kunt overigens ook kiezen voor een dimbare lamp). Sfeervol en fijn voor de kinderkamer.

Nu is Floris al wat ouder dus een lage lamp op de grond zou prima kunnen, maar het kan zijn dat je dat misschien toch niet zo handig vindt. Wij hebben vergelijkbare lamp in de speelhoek staan en deze is echt ideaal! Omdat een driepoot is, staat hij stevig, maar hij wordt niet te breed. Het is een lamp die we veel zien, maar hij is en blijft ontzettend leuk.

Maar goed, we gingen dus in eerste instantie voor een hanglamp. Op de kamer van Floris hebben we een schuine wand waardoor een grote lamp niet mooi zou staan. Ik denk dat die teveel aanwezig zou zijn. Daarom hebben we besloten dat we voor een stoere pendel hanglamp willen gaan zoals deze hieronder.

Overige meubels en accessoires

We willen graag een houten bed en een stoere lockerkast voor zijn kleding. Verder dus een speeltafel en het speelgoed willen we opbergen in van die stoere, stalen bakken. Onlangs hebben we een supermooi doek gekocht met een hele gave, okergele print erop. Deze willen we ophangen boven zijn bed. De kleuren in het doek zullen dan ook terugkomen in de andere accessoires. Als we zo ver zijn laten we het zeker aan jullie zien 😉

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *