Home + Geld & Budget | Spaardoel voor de keuken bijstellen

Geld & Budget | Spaardoel voor de keuken bijstellen

Eerder deelde ik onze spaardoelen voor 2020 met jullie en vertelde ik over de keuken die we graag willen vervangen. Alles werkt nog prima, maar deze zit er al 20 jaar in en is wel toe aan een upgrade. Toch waren er andere dingen die prioriteit hadden en die hebben we uiteraard voor laten gaan waaronder de nieuwe schuur en een nieuwe, energiezuinige ketel. De keuken hebben we dus bij onze spaardoelen gezet en omdat ik dacht dat we hem niet helemaal hoeven te vervangen had ik het spaardoel op €4000,- tot €7000,- gezet. Maar of dat nu zo realistisch was… Misschien moeten we die toch bijstellen ?

Een nieuwe keuken of geven we deze keuken een upgrade?

Dat is eigenlijk de grote vraag. Natuurlijk zouden we graag een hele nieuwe keuken willen, maar wat betreft opstelling kunnen we niets anders dan de opstelling die we nu hebben. Dat betekent ook dat we nog steeds bovenkastjes nodig hebben anders komen we kastruimte tekort. Als we iets anders willen zou dat betekenen dat we verder uit moeten bouwen en dat is een behoorlijke verbouwing. Voor nu eigenlijk geen optie, maar in de toekomst misschien wel. In dat geval zou een upgrade de meest voordelige keuze zijn.

We denken er steeds vaker over na, want er zijn verschillende opties wat ons betreft:

 • Wachten met de keuken en verbouwen (maar dan ook echt flink verbouwen waardoor we een paar maanden niet thuis kunnen wonen)
 • De keuken upgraden en misschien later verbouwen
 • Of genoegen nemen met de ruimte die we nu hebben, een nieuwe keuken erin laten zetten inclusief nieuwe apparatuur en de hele mikmak en misschien verhuizen over een paar jaar.

Deze keuken willen we graag vervangen ?

Als we zouden gaan voor de laatste optie

Als we heel eerlijk zijn heeft de laatste optie toch onze voorkeur. We zijn druk bezig met het opknappen van ons huis zodat het straks helemaal instap klaar zou zijn voor eventuele andere bewoners. Dan hebben we echt nog heel veel te doen hoor, maar we hoeven nu nog niet perse weg en dan is het in ieder geval lekker nieuw en naar onze zin. We zien het als investering.

We hebben een huis dat is gebouwd in 1909 en 20 jaar geleden grondig is verbouwd. Prima, maar niet alles is even goed gedaan of het heeft zijn beste tijd gehad waardoor er weer geklust moet worden. Maar hé, dat is niet zo gek toch na 20 jaar?

Terug naar de keuken. Nu we er langer over na hebben gedacht gaan we waarschijnlijk toch voor een geheel nieuwe keuken met nieuwe apparatuur. Zo doet de oven het nog prima, maar ook die is 20 jaar oud en wordt zeer regelmatig gebruikt. We hebben stiekem al even gekeken en een Siemens oven is wel heel erg mooi. Daarnaast is het een merk dat ook weer lang mee gaat. Verder zouden we graag een kraan willen waar kokend water uit komt. We hebben er eentje op mijn werk en het is toch wel ideaal hoor. Het went in ieder geval snel ?

Tot slot hebben we nu geen vaatwasser. Die moet er echt komen. Daar kunnen we een kastje voor inleveren. Het wordt dan wel een kleine vaatwasser, maar dat is prima.

Toch het spaardoel bijstellen

Heel veel wensen en dat betekent dat we dit spaardoel aan moeten passen. Tussen de €4000,- en €7000,- is in dit geval wel wat weinig. We hebben hem daarom bijgesteld naar €10.000,- Groot is ‘ie immers niet. Dat betekent echter wel dat deze wat langer gaat duren ?

Is dit wel een realistisch bedrag voor een keuken? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Christine
  5 maart 2020 / 06:27

  Je had het het hier even geleden ook over op de blog, maar weet je wat inderdaad een goede tussenoptie zou zijn misschien? Mijn buren waren content met de opstelling en kwaliteit van het binnenwerk, alleen was de ‘look’ wel verouderd en ze willen toch over een paar jaar gaan verhuizen. Zij hebben voor 6000,- de frontjes en het aanrechtblad laten vervangen alsmede nieuwe inbouwapparatuur en een nieuwe kraan.. ik kon mijn ogen niet geloven, het zag er echt als nieuw uit!!! Ze hadden dat door Portas in een week schoolvakantie laten doen.. Portas zit hier ook in Gouda, misschien zou je ze eens uit kunnen nodigen om wat suggesties te laten doen bij jullie thuis?

  Ik wil ook een nieuwe keuken over een paar jaar, tot die tijd heb ik een make-over gepland om zelf uit te voeren voor de aankomende zomervakantie.. de voegen (nu lichtgrijs) worden antraciet of zwart en de grepen van de kastjes ga ik zwart spuiten.
  Overigens weet ik dat je nog niet heel lang geleden zei dat jullie hier nooit meer weg wilden..
  Ik hoop niet dat het alles met … te maken heeft?! Wacht, ik stuur het je wel even privé, misschien niet zo prettig om dat publiekelijk op de blog te bespreken!

 2. Sandra
  5 maart 2020 / 08:35

  Als je handig of een handige Harrie hebt in de omgeving. Kan je een heeeeeel mooie keuken met alles er op en aan kopen bij de Ikea en bij keukenboeren blijf je toch met een gevoel had er niet meer af gekund.

  • 5 maart 2020 / 20:35

   Klopt, ik hoor heel goede verhalen over de IKEA keukens en onze buurvrouw heeft er ook een prachtige keuken vandaan. Het is ook maar net wat je zoekt en welke service verwacht.

 3. 11 januari 2021 / 15:35

  Beste Marisca,

  We hebben 8 jaar geleden via markplaats een tweedehands keuken gekocht die goedkoop noch helemaal goed was. Toevallig zie ik deze foto van de keuken dat iemand anders vervangen wou en die frontjes zou ik graag willen voor onze keuken, want volgens mij passen die hier precies! Is er een manier om in contact te komen met deze mensen? Dan kunnen we wellicht een paar frontjes van hen kopen en dat is al een begin om geld te sparen voor hun nieuwe keuken.

  Veel dank en hartelijke groeten, Isabel