Home + Lifestyle | Hier wil ik mij komend voorjaar op focussen

Lifestyle | Hier wil ik mij komend voorjaar op focussen

Ieder jaar stel ik mijzelf bepaalde doelen. Spaardoelen, persoonlijke doelen en werkdoelen. Omdat niet alles in één keer kan deel ik veel van deze doelen op. Komt mijn beoordelingsgesprek eraan op het werk, dan is het misschien tijd om het over een training of cursus te hebben. Spaardoelen lopen door, maar verwacht ik bijvoorbeeld mijn vakantiegeld, dan zijn we er dat seizoen wat meer mee bezig. Voor komend voorjaar heb ik ook wat dingen waar ik mij op wil focussen. Van doelen tot leuke dingen doen. Dit zijn ze!

Focus op werk

Er zijn wat ontwikkelingen gaande, zowel bij Patrick als bij mij. Niet heel spannend hoor, maar waarschijnlijk zijn dit wel mooie ontwikkelingen. Dat betekent bij mij bijvoorbeeld dat er wat gaat veranderen op het gebied van verantwoordelijkheden. Er wordt straks meer van mij verwacht en dat moet ik natuurlijk wel waar gaan maken. Werk was al belangrijk, maar dat zal het de komende periode nog meer gaan worden. Ik heb er wel heel erg veel zin in en dat geldt ook voor Patrick! Als het allemaal doorgaat en het zo ver is, vertel ik er meer over.

Focus op geld

Persoonlijke financiën blijven als een rode draad overal doorheen lopen en dat zal dit voorjaar net een beetje meer zijn. Op 1 maart zit ik weer klaar voor het invullen van de belastingaangifte, het vakantiegeld komt eraan en het voor Patrick op werkgebied meezit verandert er financieel ook wat in positieve zin. Dat is mooi, want dat betekent dat we meer kunnen sparen en/of beleggen. We moeten goed kijken wat we willen doen en zullen daarvoor even om de tafel moeten als alles helder is.

Focus op Mamablogger

Ook een rode draad door ons leven, maar dit voorjaar misschien wel meer dan ooit. Ik moet eerlijk bekennen dat het wat betreft opdrachten momenteel nog wat rustig is en dat maakt mij onrustig. Ik krijg genoeg verzoekjes, maar veel potentiële opdrachtgevers willen voor een dubbeltje op de eerste rang of willen alleen maar samenwerken op basis van een winactie of marterdeal. Daar heb ik niet zoveel aan dus die opdrachten wijs ik dan ook af. Gelukkig zijn lang niet alle opdrachtgevers zo, maar het mag nu wel wat drukker gaan worden. Ook dat is een aandachtspunt.

Focus op het gezin

De allerbelangrijkste van allemaal, want al het bovenstaande doe ik voor ons gezin. Ik wil dat de jongens het goed hebben, dat we leuke dingen kunnen doen met elkaar, maar ik denk ook aan hun toekomst. Dit zijn dingen die ik heel erg belangrijk vind en ik ben er mee dan ooit mee bezig. Volgend jaar gaat Milan naar de middelbare school en dit jaar krijgen we zijn voorlopige schooladvies. Het lijkt wel alsof ik mij nu echt realiseer dat de tijd heel hard gaat en dat ik alles goed geregeld wil hebben. Zo denk ik nu al na over het feit dat er zo’n enorme woningnood is en dat ik niet denk dat Milan over een jaartje of 9 á 10 al een huis kan kopen. Daarom moeten wij alles op orde hebben zodat hij of langer thuis kan blijven wonen en toch de ruimte heeft, of we moeten hem financieel kunnen ondersteunen. Ik ben daar heel erg mee bezig. Het lijkt een ver-van-je-bed-show, maar als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren is dat de tijd nog sneller lijkt te gaan met kinderen. Al het bovenstaande is dus heel belangrijk. Net zo belangrijk als mooie herinneringen maken met elkaar.

Eigenlijk draait het komende vooral om werken, geld verdienen en daar op een verstandige manier mee omgaan voor het gezin. Ondertussen willen we ook leuke dingen doen met elkaar. Laten we hopen dat het lukt! Waar wil jij je komend voorjaar op focussen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

 

 

 

Select 2022Select 2022

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *