Home + Lijstje van de week | Van deze 5 nare gewoontes wil ik af

Lijstje van de week | Van deze 5 nare gewoontes wil ik af

Vorig jaar introduceerde ik het lijstje van de week. Als ik een leuk lijstje zou hebben, zou ik deze aan het einde van de week delen. Het duurde even, maar ik heb weer een leuke bedacht: een lijstje over de nare gewoontes waar ik heel graag vanaf zou willen. Vind het best spannend deze te delen en ik hoop dat jullie me hierna nog leuk vinden ?. Dit zijn ze!

1. Ik kan best driftig worden

Je verwacht het misschien niet en er moet ook wel een hoop gebeuren voordat ik driftig word, maar als ik dan eenmaal boos ben, dan ga ik ook helemaal los. Eigenlijk ben ik best conflictvermijdend, maar er zijn wel grenzen. Vooral wanneer iemand liegt of een ander onrecht wordt aangedaan. Ik hoop het daarna wel snel weer uit te praten, maar helemaal goed komt het dan niet meer. Hoeft ook niet altijd, als je daarna maar weer samen door één deur kunt. Dat is uiteindelijk toch het fijnst.

2. Ik maak me best snel druk om dingen

Ik kan mij behoorlijk druk maken om dingen. Zeker als ze mij raken, maar ik er geen invloed op heb. Dat kan al om dingen gaan zoals technische zaken rondom Mamablogger. Zo deed mijn mail het laatst niet. We zijn er vier dagen zoet mee geweest en ik maak mij dan zó druk dat ik bijna alleen maar daarmee bezig ben. Dat is natuurlijk doodzonde en ook helemaal niet nodig. Dat weet ik en toch kan ik het dan niet van mij afzetten.

3. Ik ben totaal niet consequent als het gaat om eten

Begin dit jaar nam ik mij voor om voorlopig geen chocolade te eten. Het is al een stuk minder, maar het is niet gelukt. Datzelfde geldt voor dat gezellige bakje chips in de avond. Zou ik ook laten staan. Wederom niet gelukt. Ik kan dit soort dingen best even volhouden, maar ik ga altijd voor de bijl en als dat dan eenmaal is gebeurd, dan duurt het weer heel lang voor ik die knop vervolgens weer om kan zetten. Daar zou ik echt voor eens en voor altijd vanaf willen.

4. Als ik iets wil, dan moet het ook meteen

Ook zoiets. Ik ben zelf nogal van de actie en denk al snel ‘oh, dat kan ik nog wel even regelen’. Ik wil het ook graag goed geregeld hebben (soms ook weleen een beetje té goed en ik verzin er altijd iets bij ?) en dat verwacht ik dan ook van anderen. Niet altijd even realistisch, maar als ik iets wil, dan wil ik het ook meteen. Pat wordt er weleens helemaal gek van. Dat geldt ook voor leuke dingen voor mijzelf of dingen voor Mamablogger. Ik ga er dan vol voor en dan moet iedereen even meedoen haha. Gelukkig ben ik wel snel, dat scheelt, maar ik moet leren dat het niet altijd nu hoeft en dat kan ik ook niet van anderen verwachten. Ik weet het wel ?.

5. Als ik onzeker ben, dan word ik wat nukkig

Dit is er eentje waar ik helemaal niet trots op ben. Als ik in bepaalde situaties onzeker ben, dan word ik een beetje nukkig of stil. Ik trek mijzelf dan terug om later pas te bedenken wat ik had moeten zeggen. Dat is best een gek contrast met mijn eerste nare gewoonte, maar het is toch echt zo. Dan word ik onzeker over mijn eigen kunnen en realiseer ik mij later dat ik het beter had kunnen verwoorden in plaats van mijzelf zo terug te trekken. Ik schiet er ook totaal niets mee op. Lekker volwassen ook haha. Hier wordt dus aan gewerkt.

We zijn allemaal mensen en we hebben allemaal nare eigenschappen al vond ik het best spannend deze te delen. Durf jij ook een nare eigenschap van jezelf te delen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Select 2022Select 2022

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. marianne
  11 februari 2022 / 09:49

  troost je 4 van de door jou beschreven dingen heb ik ook.maar waarschijnlijk is dat bij meer mensen zo.ik ben bijvoorbeeld gek op grilworst dan koop ik van die snack doosjes 3 voor vijf euro nou ik koop ze nu sporadisch want ze zijn binnen een dag op.dus alles waar ik gek op ben koop ik gewoon niet of af en toe.fijn weekend.

 2. Liesbeth
  13 februari 2022 / 11:48

  Héél herkenbaar…en het maakt je inderdaad menselijk. Gelukkig maar ? anders zijn we net voorgeprogrammeerde robots.
  Wel heel fijn dat je dit wilt delen met ons.
  Soms dacht ik al: hoe speelt ze het allemaal klaar… we zien vaak in alle blogs alleen de mooie foto’s en niet hoe het er achter de schermen aan toe gaat om het beeld te kunnen realiseren ( rondslingerde sokken, snottebellen, ….) Nadat we voorbije zomer ons huis verkocht hadden begreep ik ineens hoe het er vaak aan toe gaat om de mooie perfecte foto’s te creëren ( we herkenden ons eigen interieur bijna niet meer?)
  Een paar mindere eigenschappen van mezelf: eten laten slecht worden in de koelkast om dan weg te gooien, ook te veel pleasen en perfectie nastreven ?.