Home + Lifestyle | Mooie herinneringen aan gouden sieraden

Lifestyle | Mooie herinneringen aan gouden sieraden

Sieraden zijn persoonlijk en vertellen ieder hun eigen verhaal. Dat is iets dat ik vroeger niet genoeg op waarde heb geschat. Vlak voor mijn vader overleed heeft hij zijn gouden sieraden verdeeld over een aantal familieleden. Dat klinkt misschien gek, maar hij wilde dat de sieraden die al lang in de familie waren, werden gegeven aan de juiste personen. Zo gaf hij een ring aan een neef die vernoemd was naar onze opa. Op deze ring stonden – als ik het goed heb – de initialen van mijn opa. Zo had ieder sieraad dus een speciale betekenis. Toen was ik nog te jong om dat voldoende in te zien, hoe anders is dat nu? Daarom mijn all time favorite gouden sieraden!

De gouden ring

Het verhaal van een gouden sieraad begin vaak met een zoekopdracht, bijvoorbeeld voor een cadeau. Een ring komt dan vaak het eerst in je op. Je zoekt bijvoorbeeld op ‘gouden ring diamant‘ en kiest vervolgens de ring die het best bij jou en de ontvanger past.

Zo koos Patrick voor mij een gouden ring uit voor ons 10-jarige huwelijk. Hij gaf mij die cadeau tijdens het weekendje weg voor ons trouwdag met een lief briefje erbij. Een ontzettend mooie herinnering en de start van een mooi, nieuw hoofdstuk in ons leven, want wat ons betreft komen er nog heel wat keren 10 jaar bij.

En wat dacht je van diamanten ringen? Iedere diamant is anders en omdat diamant zo hard is, gaat dit generaties lang mee. Dat maakt het sieraad uniek en nog mooier zijn alle verhalen en belevenissen die je meemaakt terwijl je de ring draagt. Ik vind dat een mooie gedachte.

Gouden oorbellen

Subtiele, kleine gouden oorbellen of juist grote hoepeloorbellen: ik hou er allebei van, al ga ik de laatste tijd steeds vaker voor de subtiele variant. Misschien iets minder persoonlijk dan een ring, maar de oorbellen kunnen zeker niet ontbreken in dit overzicht. Als je het hebt over herinneringen, dan zie je oorbellen eerder terug op foto’s dan een ring. Heel mooi om over heel veel jaren door te geven aan eventuele kleindochters, al moet ik die dan wel eerst krijgen natuurlijk 😉

Gouden ketting

Bij een gouden ketting denk ik vaak aan een cadeau die je jezelf geeft. Bijvoorbeeld met een hanger waarop de namen of initialen van je kinderen staan. Of denk aan een hanger met een vingerafdruk. Persoonlijker wordt het bijna niet én het geeft net dat beetje extra aan die ene outfit.

Het gouden armbandje

Tot slot het gouden armbandje. Heel persoonlijk en heel eenvoudig te combineren met allerlei andere armbandjes en sieraden. Je kan deze cadeau geven, ook aan jezelf, haha. Verder is het bijvoorbeeld ook leuk om verschillende bedels te sparen voor aan een armband. Dan maak je deze armband helemaal persoonlijk en staat iedere bedel voor een gebeurtenis of herinnering.

Ik houd enorm van sieraden, maar vind ze nog mooier als ze een betekenis hebben. Niet alleen nu voor jezelf, wellicht ook over heel wat jaren als je de sieraden doorgeeft. Maar laat dat nog maar heel lang duren en geniet eerst zelf heel lang van je mooie sieraden. Heb jij sieraden die een speciale betekenis voor jou hebben? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

disclaimer_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *