Home + Lifestyle | De top 5 populairste supplementen van 2020

Lifestyle | De top 5 populairste supplementen van 2020

Je voedingspatroon is belangrijk en onderdeel van een gezonde leefstijl. Het eten van voldoende groente en fruit, samen met andere onbewerkte voeding is daarom ook essentieel. Maar het kan soms ook nuttig zijn supplementen te gebruiken die voor aanvulling zorgen. Ook ik heb deze aanvulling soms hard nodig omdat het weleens voorkomt dat we heel erg druk zijn en we bijvoorbeeld twee dagen minder goed eten. Dan schiet fruit eten er bijvoorbeeld bij in en kan de hoeveelheid groente ook beter.

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel supplementen verkrijgbaar, maar welke hiervan moet je gebruiken (of heb je wellicht nodig)? Ik vertel het je in dit artikel!

Ik laat je hieronder en 5-tal populaire supplementen zien, overigens betekent het niet dat andere suppletie niet goed is (integendeel). Het is slechts een greep uit het totale aantal. Maar onderstaande supplementen komen wel het beste naar voren en zijn dan ook zeker het proberen waard.

Ontdek 5 supplementen die hun geld waard zijn

Want ondanks dat je natuurlijk echt wel iets overhebt voor goede supplementen, is waar voor je geld kiezen altijd de beste optie.

1. Multivitamine en mineralen

Het is vanzelfsprekend dat vitamines, en ook zeker mineralen een positieve bijdrage leveren aan je algehele gezondheid. Je kan hierbij denken aan Vitamine C (goed voor je immuunsysteem, maar ook een krachtige antioxidant). Je zal echter ook andere vitamines nodig hebben die je dan ook goed in een mix kunt nemen.

Verder zijn er een hoop mineralen belangrijk waaronder magnesium, zink, koper, ijzer, fosfor, calcium en nog veel meer. Je vind ze natuurlijk ook in voeding, echter is het nemen van suppletie voor een hoop mensen vaak makkelijker. Je krijgt namelijk bij een gezond voedingspatroon wel een hoop van deze vitamines en mineralen binnen, alleen heeft niet iedereen hetzelfde voedingsschema.

Ga ook bij voorkeur voor een biologische variant, waarbij alle vitamimes en mineralen uit natuurlijk bronnen komen.

2. Visolie

Je kan natuurlijk elke dag vette vis eten zoals makreel, haring, ansjovis en andere soorten om je dagelijkse portie omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Maar de één vindt vis lekker, en de ander niet of minder. Verder zal je structureel en flink veel vis moeten eten, om je dagelijkse portie visolie uiteindelijk ook echt binnen te krijgen. Dat gaat bij mij dus bij voorbaat niet lukken omdat ik geen visliefhebber ben.

Een oplossing hiervoor is het nemen van visolie in capsulevorm (of zogeheten soft-gels). Hiermee krijgt je lichaam een flinke dosis gezonde onverzadigde vetzuren binnen die belangrijk zijn. En hoef je niet veel vis te eten of het via andere bronnen te gaan zoeken.

Visolie zal het risico op hart- en vaatziektes verlagen, draagt bij aan een gezond lichaamsgewicht en is belangrijk voor een heleboel andere processen in je lichaam. Je doet er dan ook verstandig aan deze gezonde vetten (linksom of rechtsom) binnen te krijgen omdat ze heel goed voor je zijn. Visolie kan je tegenwoordig in veel winkels kopen.

3. Nutribites Green Juice

Het is voor de meeste Nederlanders wel bekend dat je voldoende groente en fruit moet eten elke dag. Zo bevat het vitamines en mineralen, maar ook voedingsvezels die je lichaam nodig heeft. Uit onderzoek blijkt helaas dat er nog best een hoop mensen hier niet genoeg van binnenkrijgen.

En dat verklaart gelijk de opkomende trend van green juice producten. In deze natuurlijk groente- en fruitmix zitten namelijk (samen met andere natuurlijke ingrediënten) echt heel veel gezonde voedingstoffen. Het voordeel is dat je ze kunt opdrinken met water, en hiermee snel in je lichaam zitten.

In deze vergelijking worden de 5 meest bekende (onafhankelijk) onder de loep genomen en komt de “Nutribites Green Juice” het beste uit de test. Het heeft te maken met de samenstelling, en op basis van reviews is de smaak ook heel goed. Een van de voordelen is dat het merk Nutribites meer vezels heeft (vezels zijn heel belangrijk, maar een hoop mensen krijgen er te weinig van binnen), in vergelijking met deze andere green juice producten.

4. Cacao

Je moet bij cacao waarschijnlijk gelijk denken aan een lekkere chocoladereep, maar dat is niet helemaal de bedoeling. Want, zoals de meeste wel weten, zit er in pure chocolade nog wel cacao. In de melkvariant wordt dit al minder en in witte chocolade is helemaal geen cacao meer te vinden (verassing).

Wil je echt van alle voordelen (inclusief de smaak) van cacao genieten, neem dan cacaobonen, poeder of nibs. Het gaat om de rauwe variant die in zijn gehele vorm, in stukjes gehakt of poedervorm kan worden gegeten. Je kan het ook bij allerlei gerechten of in dranken gebruiken.

De voordelen zijn dat cacao bijna geen calorieën bevat, rijk is aan verschillende antioxidanten, essentiële mineralen bevat (magnesium, koper, ijzer), je beschermt tegen diabetes type 2, goed is voor hart- en bloedvaten, geluksgevoel laat ervaren, helpt bij afvallen, zorgt voor een goede nachtrust, je laat relaxen, sneller een verzadigd gevoel geeft (wat ook weer handig is bij gewichtsbeheersing, en kilo’s overbodig lichaamsvet wilt kwijtraken) en veel meer.

5. Eiwitten en BCAA

Het is er meer eentje voor de sporters, maar kan door iedereen worden gebruikt. Je kan met een verhoogde eiwitinname de vetverbranding verhogen, waardoor het ook nuttig kan zijn voor mensen die een dieet volgen (en overbodige kilo’s lichaamsvet willen verbranden). Bij sporters wordt het vooral gebruikt om meer spiermassa te ontwikkelen en de vetverbranding wordt (samen met eiwitten) logischerwijs ook gestimuleerd.

Je hebt naast eiwitten ook BCAA’s, in feite de afgebroken vorm van eiwitten die je dagelijks binnen krijgt en je lichaam sneller opneemt.

Eiwitten hebben verschillende functies, maar bij sporten zijn het voornamelijk de bouwstenen voor meer spiermassa. Je maakt namelijk met sporten (en helemaal bij verschillende soorten krachttrainingen) piepkleine scheurtjes in je spiergroepen. Herstel, waarvoor eiwitten heel belangrijk zijn, zorgt ervoor dat je sterker en groter wordt en de volgende trainingen nog intensievere sportprestaties kunt leveren.

Conclusie

Een gezond voedingspatroon is heel belangrijk, maar je kan ook zeker bepaalde supplementen gebruiken die een bijdrage kunnen leveren hieraan.

Ze kunnen een positief effect hebben op je gezondheid, maar dus ook sportprestaties. Neem ze wel altijd ter aanvulling op een gezond voedingspatroon, en vervang belangrijke voedingsmiddelen dus nooit met supplementen. Een gezond voedingspatroon is het belangrijkst, supplementen kunnen een extraatje zijn in het geheel.

Gebruik voor supplementen ook die uit natuurlijk bronnen worden gehaald zoals biologische vitamines en mineralen, superfoods en bv. green juice …deze zijn beter dan synthetisch gefabriceerde producten.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *