Home + Hoe kies je de vakantiebestemming die bij je past?

Hoe kies je de vakantiebestemming die bij je past?

Waar de ene persoon meteen een idee heeft voor een volgende vakantiebestemming, heeft de ander wat langer de tijd nodig om dit uit te stippelen. En beide manieren zijn helemaal prima! Wat je helpt bij je keuze, is weten wat jij belangrijk vindt bij een vakantiebestemming. Waar je op kunt letten? Weet jij nog niet waar je deze zomer heen wil en ben je van plan een last-minute te boeken? Dan helpen onderstaande tips misschien wel!

Het weer

Het is natuurlijk een hot topic als het om een vakantie gaat: het weer! Veel mensen gaan het liefst naar de zon toe. Is dat bij jou ook het geval? Dan zit je al gauw goed met een vakantiehuis Italië. Hier zijn in het hele land immers veel zonuren en is de kans op goed weer relatief groot. In de lente, zomer en herfst kun je hier zeker geluk hebben met het weer. Wil je juist in de wintermaanden naar de zon toe? Dan is het toch wel nodig om nog zuidelijker te reizen. Wil je juist niet per se de warmte opzoeken tijdens je vakantie? Ga dan meer naar het noorden toe. Natuurlijk kun je altijd pech of geluk hebben met het weer, dat valt vooraf helaas niet te plannen. Maar je kunt je vakantiebestemming er zeker op uitkiezen.

Kies de afstand van je bestemming

Het vervelendste onderdeel van de vakantie? Dat is voor velen toch wel de reis ernaartoe en weer terug. Denk daarom goed na over de afstand die je wilt afleggen. Hoe dichter je in de buurt blijft van je eigen thuis, hoe relaxter de reis al snel is. Je kunt in Nederland al leuk op vakantie gaan. Liever net wat verder weg? Denk dan aan een vakantiehuis Duitsland. Zo heeft Duitsland prachtige natuurgebieden, die een goede vakantiebestemming vormen. Of ontdek er juist gezellige steden. Het is maar net hoe je je vakantie wilt invullen. Een bijkomend voordeel van een vakantie in de buurt boeken, is dat je er op veel manieren kunt komen. Of je nu met de auto, de trein of het vliegtuig wilt reizen: je kunt het zelf bepalen. Ga je toch liever verder weg? Bedenk dan hoe je de langere reis zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Een paar dingen die hier sowieso bij helpen: trek makkelijke kleding aan onderweg en neem tussendoor genoeg pauzes.

Lokale lekkernijen

Draait het bij jou op vakantie ook om eten? Je hebt helemaal gelijk! Het is heerlijk om tijdens je vakantie uitgebreid te tafelen. Zo kom je helemaal tot rust. En ontdek je ook nog eens nieuwe smaken. Bepaalde landen staan bekend om de eetcultuur. Denk aan Italië, waar je volop kunt genieten van onder andere pizza’s en pasta’s. Goed wijntje erbij? Ook dat is hier zo geregeld. In Griekenland eet je bijvoorbeeld Griekse salades, souvlaki en gyros, wat ook zeker smullen is. Ga op die manier op zoek naar het land waar het eten aan al jouw wensen voldoet. Probeer ook zeker de lokale lekkernijen uit. Dat kan soms een beetje tegenvallen, maar valt vaker juist wel in de smaak. Het is in ieder geval een mooie ontdekkingstocht.

Activiteiten

Last but not least: denk na over de activiteiten die je wilt doen op vakantie. Hoewel de meeste activiteiten op veel plekken te doen zijn, kan het toch slim zijn om dit vooraf uit te pluizen. En sommige activiteiten zijn natuurlijk wel plaatsgebonden. Wil je bijvoorbeeld een specifiek monument of museum bezoeken? Dan is de plek van bestemming snel bepaald. Verder kun je bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen een avontuurlijke vakantie of juist een rustige vakantie. Ga voor een vakantie vol avontuur de bergen in, om een goed idee te noemen. Als je de rust zoekt, is het juist logischer om naar de kust te gaan om aan het strand te kunnen liggen. Je hebt juist ook nog de mogelijkheid om een stad te bezoeken. En zo is er voor iedere vakantieganger de perfecte plek te vinden.

Het selecteren van je vakantiebestemming is een hele persoonlijke keuze. Stel goed vast wat jouw wensen zijn. Goede plek gevonden? Dan kun je er ieder jaar naar terugkeren. Of voor de volgende vakantie gewoon weer iets nieuws zoeken. Ook dat is aan jou. Alvast een fijne zomer gewenst!

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *