Home + Nieuwe vloer in de keuken: hier moet je aan denken

Nieuwe vloer in de keuken: hier moet je aan denken

Een nieuwe vloer in de keuken kan een wereld van verschil maken. Niet alleen geeft het de uitstraling van je keuken een upgrade, maar het kan ook praktische voordelen bieden zoals makkelijker onderhoud en betere hygiëne. Dat is altijd fijn met een druk gezinsleven! Voordat je zelf de keukenvloer gaat vervangen, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Je leest de 4 belangrijkste aandachtspunten hieronder.

Oude keukenvloer verwijderen

Het verwijderen van de oude keukenvloer is een klus die je misschien zelf wilt aanpakken om geld te besparen, maar het is vaak beter om dit door een professional te laten doen. Vooral als het gaat om tegels, verlijmde vloeren of vloeren die in de cementdekvloer liggen. Onjuist verwijderen kan de ondervloer flink beschadigen, wat later juist extra werk en hogere kosten met zich meebrengt. Daarnaast kost de klus veel tijd en fysieke inspanning. Je kunt dus beter de oude vloer laten verwijderen door een specialist en zo verzekerd zijn van een goed resultaat.

Ondergrond laten egaliseren

Niet iedereen staat erbij stil, maar het is belangrijk om de ondergrond na het verwijderen van de oude vloer te laten egaliseren. Goede egalisatie zorgt voor een mooiere afwerking en voor een langere levensduur van de nieuwe vloer. Je voorkomt oneffenheden en weet zo zeker dat alles strak en stabiel blijft liggen.

Onderhoudsvriendelijke nieuwe vloer

In de keuken is het essentieel om te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke vloersoort. Keukenvloeren krijgen te maken met vocht en vuil, dus je wilt een vloer die hier goed tegen kan. Materialen zoals PVC of keramische tegels zijn goede opties, omdat ze zowel vochtbestendig als onderhoudsvriendelijk zijn. Ook laminaat kan een prima optie zijn, mits je kiest voor hoogwaardige kwaliteit en een vochtwerende coating. Denk goed na over je keuze en ga voor een nieuwe vloer die duurzaam, stijlvol én praktisch is.

Nette vloerafwerking

Een nette afwerking van de keukenvloer is niet alleen belangrijk voor het visuele aspect, maar ook voor de functionaliteit. Een goed afgewerkte vloer voorkomt ophoping van vocht en vuil, wat de hygiëne ten goede komt. Bovendien draagt de strakke afwerking bij aan de duurzaamheid van de vloer, omdat het beter is beschermd tegen slijtage en beschadigingen. Overweeg om niet alleen het verwijderen van de oude vloer en de egalisatie te laten doen door een professional, maar ook om het afwerken over te laten aan een specialist. Zo ben je jaren verzekerd van een perfect resultaat.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *