Home + DIY | Droogbloemen in een glazen tafellamp

DIY | Droogbloemen in een glazen tafellamp

Je hebt mijn glazen lampen misschien al voorbij zien komen toen ik er voor Sinterklaas wat leuks in deed. Met kerst zette ik er allemaal kleine notenkrakers in, maar daarna werd het even stil en had ik geen inspiratie meer voor deze lampen. Er zat mos in, ik had er een huisje in gezet en dat was het eigenlijk wel. Niet heel mooi en dat vond ik zonde, want de lampen zijn zo leuk en je kunt er zoveel tofs mee doen. In september kocht ik een bosje droogbloemen en inmiddels zie je deze steeds vaker. Niet alleen als bosje in een vaas, maar er worden steeds meer creatieve dingen gedaan met droogbloemen. Waarom zou ik dan niet iets leuks doen met droogbloemen? Uiteindelijk is het idee heel simpel, maar het resultaat ontzettend gaaf en vrolijk!

Droogbloemen zijn opeens weer hip & happening

We zien droogbloemen steeds vaker en dat is wel te verklaren. Ze gaan niet dood waardoor je er eindeloos plezier van hebt en ze geven een gezellig gevoel. In vergelijking met een gewone bos bloemen zijn droogbloemen een flink stuk goedkoper en dat maakt dat ze ook gekocht worden om er leuke dingen mee te doen in huis. Je hebt er immers lang plezier van.

Felle kleuren voor deze DIY

Het bosje droogbloemen dat ik al een tijdje in huis heb, bestaat uit neutrale kleuren. Voor deze DIY heb ik twee boeketjes gekocht met felle kleuren waaronder veel blauw, groen en roze.

Wat heb je nodig?

Eigenlijk niet zoveel:

 • Twee tafellampen met een glazen pot (deze had ik al, maar zijn onder andere te koop bij Bol.com. Ik zal de link zo even delen)
 • 2 blokken steekschuim (oase)
 • Een mesje
 • Mos
 • Twee boeketten droogbloemen

Deze inhoud was wel aan vervanging toe

Hoe ga je te werk?

Het begin is wat lastig. Ik sneed een rondje uit het steekschuim die net door de opening van de pot paste. Groter past niet, maar we hebben wel meer steekschuim nodig om de bodem op te vullen.

Om de bodem van de glazen pot toch op te vullen hebben we er losse stukken steekschuim omheen gelegd. Je maakt er als het ware je eigen puzzel van. Let op dat je het steekschuim niet te strak langs het glas legt. Je moet een beetje ruimte overhouden om er mos tussen te kunnen doen om het steekschuim mee te bedekken.

Dat is meteen stap twee; het steekschuim bedekken met mos. Als je dat later doet loop je het risico je droogbloemen te beschadigen omdat je er iedere keer langs komt met je hand.

En stap drie is het afknippen van de bloemen (in verschillende hoogtes) en deze in het schuim steken. Daarna kun je de laatste zichtbare stukjes steekschuim voorzichtig bedekken met mos.

Het eindresultaat

Voor je het weet heb je een super vrolijk tafereel in de glazen lamp! Dit staat toch gezellig?!

Nu moet ik bekennen dat we zelf een klein beetje mos tekort kwamen. Die kopen we er nog bij zodat ik de bovenkant nog beter dicht kan maken. Het valt niet op, maar ik zie het wel en stoor mij eraan.

Dit kun je natuurlijk ook doen onder een stolp of in windlicht.

Wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Linda
  16 februari 2020 / 09:34

  Echt super leuk!! Het ziet er heel vrolijk uit met al die kleurtjes!

 2. Joyce
  6 december 2020 / 22:33

  Wat tof!! Enig idee waar ik nog zulke lampen kan kopen?

  • Marisca
   Auteur
   7 december 2020 / 08:10

   Thanks! Bol.com had ze destijds ook. Misschien nog wel?