Home + Je kinderen als bruidskinderen? Zo betrek je ze bij je bruiloft

Je kinderen als bruidskinderen? Zo betrek je ze bij je bruiloft

Toen Patrick en ik bijna 13 jaar geleden trouwden, was ik zwanger van onze oudste zoon. Hij was er dus bij, maar op een heel andere manier. Ons nichtje Maud was toen het jongste kind in de familie en mocht de ringen aangeven. Ik zie haar nog voor me in haar super schattige jurkje terwijl ze naar ons toe liep om de ringen aan te geven. Nu trouwden wij heel klein, maar ook als je een grotere bruiloft viert, is het mooi je kind(eren) bij de bruiloft te betrekken. Dat maakt jullie dat juist extra speciaal. Maar op welke manieren kun je je kind(eren) dan betrekken bij de bruiloft? Ik geef je tips!

Een mooie, intieme bruiloft

Tijdens jullie bruiloft vier je de liefde. Jullie zijn het stralende middelpunt, maar met de mensen om jullie heen maak je er pas echt een mooie dag van. Zij maken immers ook een groot deel uit van jullie leven. Hoe groot jullie bruiloft ook is, met hen is het feest pas echt compleet en is de sfeer altijd mooi en intiem. Helemaal wanneer je mensen die extra speciaal voor jullie zijn, waaronder kinderen, een mooie rol geeft voor die dag.

1. Samen een trouwjurk uitzoeken

Heb je een dochter of nichtje die heel speciaal is voor je, waarom neem je haar dan niet mee wanneer je trouwjurken gaat passen? Maak er zoveel mogelijk mooie foto’s van en de voorpret kan al beginnen!

2. Ringdrager of bloemenmeisje

Een van de meest populaire rollen voor kinderen op een bruiloft is die van ringdrager of bloemenmeisje. Ons nichtje Maud was allebei en we hadden voor haar ook een klein bloemstukje. Leuk detail: alles wat betreft de bloemen was gemaakt door mijn broer en schoonzus.

3. Ringen maken

Floris is ontzettend creatief en doet niets liever dan de hele dag knutselen. Heb jij ook een kind dat graag knutselt? Vraag hem dan om ringen voor jullie te maken die je symbolisch even kan dragen. Wedden dat je kind dat nooit meer vergeet?

4. Decoratie maken

Datzelfde geldt voor het maken van decoratie. Kleine vaasjes voor op de tafels, een menukaart, kaartjes voor de tafelschikking of props voor de foto’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het zelf maken met je kind. Ook dit is een groot onderdeel van de voorpret en laat zien dat jullie dit echt samen doen.

5. Getuigen

Bij een bruiloft horen getuigen en heb je oudere kinderen, dan kunnen zij wellicht die eer op zich nemen. Hoe leuk zou dat zijn?! Dit is juist een mooi moment om oudere kinderen bij je bruiloft te betrekken, omdat ze voor andere taken dan weer te oud zijn.

6. Speech

Spreekt jouw kind gemakkelijk in het openbaar en houdt hij of zij ervan om wat grappen te maken, dan kun je hem of haar ook vragen een klein woordje te doen. Laat ze hun eigen woorden bedenken en misschien zelfs een grapje maken of een anekdote vertellen over jou en je partner.

7. Dans met je kinderen

De openingsdans is een mooi moment tussen jouw en je partners, maar wat nu als jullie een dans instuderen met jullie kind(eren)? De verrassing van het feest en ook dit bezorgt weer de nodige voorpret. Dit lijkt mij zo ontzettend leuk!

Zijn jullie getrouwd met de kinderen erbij? Zo ja, wat hebben jullie gedaan om hen bij de bruiloft te betrekken? Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *