Home + 5 manieren om lang haar te drogen

5 manieren om lang haar te drogen

Ben je onder de douche geweest? Dan droog jij je af voordat je kleren aantrekt. Voor het drogen van je lichaam gebruik je een handdoek. Hierdoor ben je vaak snel droog. Je kunt hier ook mee door je haar gaan. Kort haar is snel droog als je een handdoek gebruikt, maar dat geldt niet voor lang haar. Daarom zetten wij hier 5 manieren om lang haar te drogen op een rijtje.

1. Deppen in plaats van wrijven

Als je een handdoek gebruikt, wrijf je hiermee door je haar om het te drogen. Door de wrijving droogt het haar relatief snel. Veel mensen weten alleen niet dat nat haar kwetsbaar is. Wrijf je er langere tijd met een handdoek doorheen? Dan kan je haar beschadigen. Vandaar dat het beter is om lang haar te drogen door te deppen. Dit kost je wat meer tijd, maar je haar beschadigt er minder snel door.

2. Wikkel een handdoek om je hoofd

De tijd die je kwijt bent aan het droogdeppen van je haar, kun je ongetwijfeld beter besteden. Als dit inderdaad het geval is, kun je ook een handdoek om je hoofd wikkelen zodra je onder de douche vandaan stapt. Je haar droogt hierdoor ‘vanzelf’ en jij kunt in de tussentijd iets anders doen, zoals je make-up. Wie zijn haar snel wil drogen, kan het beste een microvezelhanddoek gebruiken.

3. Aan de lucht laten drogen

Heb je geen haast? Dan hoeft je haar niet volledig droog te zijn als je de badkamer verlaat. Laat je haar in dat geval aan de lucht drogen. Dit duurt misschien wat langer, maar dat is geen probleem als je nergens naartoe hoeft. Om ervoor te zorgen dat je haar wat sneller droogt, wring je het eerst uit voordat je onder de douche vandaan stapt. Je kunt je haar ook alvast een beetje drogen door met een handdoek te deppen.

4. Breng conditioner aan

Conditioner is een product dat veel vrouwen gebruiken. Niet gek, want het helpt je om je haren gezond te houden. Wat veel vrouwen alleen niet weten, is dat conditioner er ook voor zorgt dat het haar sneller droogt. Conditioner zorgt er namelijk voor dat je haren als het ware afgesloten worden. Vocht dat in het haar zit, kan er hierdoor niet langer uit.

5. Gebruik warmtetools

Wil jij je lange haar snel drogen? Dan kun je het föhnen. Ga alleen niet direct met de föhn in de weer, maar dep je haar eerst droog. Je verkleint op deze manier de kans dat je haar uitdroogt of afbreekt. Als jij je haar tegelijkertijd wilt krullen, gebruik je een föhn met diffuser. Dit apparaat droogt je haar op een gelijkmatige manier en voorkomt dat het gaat pluizen.

Je haar drogen en krullen tegelijk kan niet alleen met een föhn, maar ook met een warmte borstel. Dit is in principe een combinatie van een föhn en borstel. Ben je van plan om een föhn of warmte borstel te gebruiken? Breng dan altijd eerst een hittebeschermend product aan.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *