Home + Lifestyle | 5x waarom ik altijd een drinkfles met water meeneem

Lifestyle | 5x waarom ik altijd een drinkfles met water meeneem

Je herkent het als moeder zijnde vast wel: die volle tas waarin we 1001 spullen meenemen. Van snoetenpoetsers tot handgel (ik!), een powerbank (we hebben een puber), wat te eten voor onderweg en natuurlijk de drinkfles. Die laatste maal vier voor ons hele gezin. Dit nemen we al mee als we wat langer in de auto zitten dan normaal. En als we echt een dagje weggaan, nemen we nog veel meer mee. Ook voor het dagelijks leven hebben we standaard dingen in onze tassen zitten en één ding ontbreekt nooit: de drinkfles. Waarom? Dat lees je hieronder.

Ik ga alleen de deur uit zonder drinkfles als we kort weg zijn. Bijvoorbeeld als ik even een boodschap doe of een afspraak heb. Verder heb ik hem áltijd bij me. Zelfs naar het werk waar we uiteraard gewoon glazen en bekers hebben, haha. Toch doet bijna iedereen dat bij ons op kantoor. Het is een gewoonte geworden waar ik zo nog op terug kom. Kortom, hij is onmisbaar. Deze goede gewoonte moet ik daarom wel met jullie delen 😉

1. Genoeg drinken gedurende de dag

Ik neem mijn drinkfles dus altijd mee naar kantoor. Sinds kort gebruik ik de rvs drinkfles van het merk VANN. In ‘Mijn week #2‘ deelde ik deze fles al bij mijn favorieten. Dit is een literfles waar ik zowel warm als koud drinken in mee kan nemen. Op mijn werk doe ik er verse munt en gember in en vul ik deze vervolgens met gekookt water. Even laten trekken en vervolgens schenk ik constant mijn glas vol tot de fles leeg is.

Een lege fles betekent dus dat ik een liter heb gedronken en ik wil minimaal twee liter per dag drinken. Lekker duidelijk en overzichtelijker dan flessen van bijvoorbeeld 650 ml. Ik merk namelijk dat, nu ik nog deels thuis ben, ik thuis veel minder drink. Deze fles geeft dus houvast, omdat ik precies weet hoeveel ik minimaal heb gedronken.

Handig om te weten: bij de VANN drinkflessen worden per fles drie doppen meegeleverd:

  • Met rietje zodat je gemakkelijk water kan drinken zonder de fles te hoeven kantelen (dit drinkt op het werk wat netter vind ik altijd). Voor de dop het het rietje wordt een schoonmaakborsteltje meegeleverd. Het tuitje waaruit je drinkt kan je inklappen.
  • Een afsluitbare dop voor als je de fles in je tas doet.
  • En een dop met een gewone opening. Deze gebruik ik op mijn werk voor de thee.

Tip: Pat heeft ook de literfles van VANN en als we een dagje weggaan vullen we de ene fles met koud drinken en de andere met warm drinken. Bekertjes mee en je kan thee drinken. Wel zo handig en lekker!

2. Geen schadelijke stoffen

Misschien heb je het laatst wel gezien bij Radar: Stichting Tegengif heeft onlangs onderzoek gedaan naar schadelijke stoffen in plastic drinkflessen. In het kort komt het erop neer dat er schadelijke stoffen zitten in herbruikbare plastic flessen. Het blijkt dat wanneer je de fles in de vaatwasser doet, deze meer chemicaliën afgeven aan de vloeistof in de fles. Een van de adviezen van Stichting Tegengif is dan ook om te kiezen voor een roestvrijstalen fles. Onze nieuwe VANN flessen zijn gemaakt van roestvrij staal en dat is fijn aangezien we dus zo vaak drinkflessen meenemen.

3. Met kinderen op pad? Drinkfles mee!

Ook dit herken je vast wel: zit je net in de auto, krijgt je kind dorst. Alleen al om deze reden, hebben we altijd een drinkfles mee. Je weet immers ook nooit wat er onderweg gebeurt. Je kan bijvoorbeeld in een file terechtkomen en dan is het fijn in ieder geval wat te drinken bij je te hebben. Vooral op warmere dagen. En wat dacht je van een etensvlek in kleding tijdens een dagje weg? Die probeer ik er vaak meteen uit te halen met schoon water. Dus altijd de drinkfles mee als we met de kinderen op pad gaan.

Kinderdrinkflessen voor het nieuwe schooljaar

Voor de jongens hebben we overigens gekozen voor een Vann bottle van 500 ml. Deze gaan volgens schooljaar ook mee naar school, wel zo handig en ze zijn 100% waterdicht. Is jouw kind jonger, dan kun je ook kiezen voor een kinderdrinkfles van 400 ml. Ook deze zijn 100% waterdicht en hebben een leuke print waardoor je kind deze gemakkelijk herkent. Ideaal!

4. Budgetproof

Wie mij een beetje volgt, weet dat deze niet kon ontbreken, haha. Een flesje drinken kost onderweg al snel tussen de €2,50 en €3,-. Dat vind ik een hoop geld voor wat drinken en helemaal omdat het eigenlijk niet nodig is om dat te kopen. In deze drinkflessen van VANN kan veel meer drinken dan in het kleine flesje dat je onderweg koopt. En het drinken dat je van thuis meeneemt is toch echt veel goedkoper. Zonde om dat dan niet mee te nemen.

Eten kopen we onderweg wel als we daar zin in hebben. Een patatje moet bijvoorbeeld gewoon kunnen tijdens een dagje weg. Drinken kopen we alleen als het echt nodig is, maar dat gebeurt zelden. Is de drinkfles leeg, dan kunnen we hem ook vullen bij een kraan.

5. Duurzaamheid

De blogs en onderwerpen op Mamablogger groeien met ons mee. En dat betekent dat duurzaamheid ook een steeds belangrijker thema wordt. Ik benoemde net al dat plastic flessen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, maar dat zijn ze natuurlijk ook voor de natuur. Een drinkfles zoals deze is ontworpen om jarenlang mee te gaan, wat resulteert in minder plastic afval. Dit is ook de missie van VANN, jaarlijks doneert VANN 10% van haar winst aan de Plastic Soup Foundation.

Als gezin dragen we hier graag aan bij en zetten we, niet alleen hiermee, stappen om steeds duurzamer te leven. We laten de auto steeds vaker staan, ons nieuwe huis heeft energielabel A++++, we scheiden afval en kopen tweedehands. Maar ook door het maken van kleine, bewuste keuzes, kun je bijdragen. Bijvoorbeeld door geen gebruik meer te maken van een plastic fles of broodtrommel. Dit geven we onze kinderen mee in de hoop dat het bij hen ook bewustwording creëert.

Heb jij ook altijd een drinkfles mee?

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *