Home + Omzetdoelen voor Mamablogger in 2018

Omzetdoelen voor Mamablogger in 2018

Het is misschien wat vroeg, maar ik ben al druk bezig met de plannen voor 2018. Misschien komt dat wel omdat ik nu verlof heb en meer tijd heb om na te denken over dit soort dingen. Er volgt nog een terugblik op 2017 en een uitgebreide blog over alle doelen in 2018, maar ik heb ook andere, zakelijke doelen. Op de één of andere manier voelt het alsof het nu tijd is om echt concrete doelen aan de blog te verbinden. Maar wat wil ik dan verdienen?

Ik heb een streefbedrag met wat ik per maand zou willen verdienen aan Mamablogger. Niet omdat ik wil stoppen met werken, maar omdat ik wel graag meer zou willen verdienen (wie wil dat niet haha), omdat we wel bepaalde dingen willen realiseren.

We hebben een koophuis (twee zelfs ;-)) en willen komend jaar heel graag de gevel laten doen. Het is een oud huis met een prachtige gevel, maar dat zie je nu niet meer. Hij moet worden gereinigd, opnieuw worden gevoegd en daarna weer worden geïmpregneerd. Het is fijn om dat soort dingen te kunnen doen, maar het kost serieus geld. Geld dat ik hoop te verdienen met mijn werk en daar hoort Mamablogger vanaf 2018 echt helemaal bij. Klinkt gek misschien, want ik sta al ingeschreven bij de kvk, maar het is minder vrijblijvend vanaf komend jaar.

Wat is dan mijn omzetdoel voor 2018?

Laat ik het maar gewoon zeggen, dan heb ik tenminste een stok achter de deur. In 2018 zou ik iedere maand graag €1000 netto willen verdienen aan Mamablogger. Minimaal dan hè? Voor veel bloggers misschien peanuts, maar voor mij gewoon een heel redelijk bedrag om mee in te zetten en alles wat meer zou zijn is meegenomen.

Nogmaals, het is extra en ik blog vooral voor mezelf, maar laten we eerlijk zijn, geld verdienen met je blog is niet erg. Integendeel. Het is wat ik het liefste doe en als je daar je geld mee verdient of mee kan verdienen, is dat toch prima? Zo lang je maar dicht bij jezelf blijft en niet alles maar aanneemt voor het geld. Ik heb een aardig bereik en kan misschien wel meer verdienen eraan, maar dat is geen doel voor mij op zich. Ik hou van schrijven, volgens mij doe ik dat nog best redelijk en verder is het gewoon keihard werken om dit te combineren naast je gezin en werk.

Nu nog op zoek naar een goede boekhouder. Tot nu toe doe ik alles zelf, maar ook dat wil ik uit handen geven. Dat voelt toch fijner en misschien kan hij of zij dan ook de privé aangifte doen. Dat doe ik zelf ook ieder jaar en dat gaat goed, maar het is ook niet het leukste klusje. Dus als je nog iemand weet….

Oké, ik heb het gezegd. Nu heel hard werken en kijken of we dit structureel gaan halen… Heb jij ook een omzetdoel? Of misschien wel een bepaald salaris doel na het behalen van een opleiding? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder. Je hoeft natuurlijk geen bedragen te noemen.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 Reacties

 1. 18 november 2017 / 08:04

  Alleen maar goed dat je jezelf een doel stelt. Het gaat je vast lukken!
  De boekhouding erbij lijkt mij idd ook minder, telkens die belasting aangifte.

  Mijn blog is klein en blijft voor mij ook gewoon hobby.
  Werk 3 dagen in het speciaal onderwijs en dat is mijn inkomen.
  Heel af en toe krijg ik een opdracht (review/winactie) voor mijn blog. Leuk vind ik dat voor hobby blog!

 2. Ciska
  18 november 2017 / 09:41

  Mooi geschreven en ga er voor

 3. 18 november 2017 / 09:45

  Wat goed dat je doelen stelt! Zonder doelen vaar je geen koers en weet je niet waar je naartoe werkt. Momenteel groeit mijn blog gestaag en ben ik voor mezelf aan het uitzoeken wat ik überhaupt wil qua werk en dergelijke. Ik zou er namelijk nog niet van kunnen leven. Mijn aandacht gaat nu hoofdzakelijk uit naar het kindje in mijn buik dus ik zie wel waar het schip strand. Ik wens jou in ieder geval veel succes en hoop dat je je doel bereikt!

  • 28 november 2017 / 21:32

   Dankjewel en jij hebt ook een heel mooi doel voor nu, namelijk je kindje. Jij ook veel succes!

 4. 18 november 2017 / 11:14

  Knap hoor dat je in deze drukke periode nu al met je doelen bezig bent!

  Ik ben nog niet zo ver. Haha. Blog wel lekker voor de hobby & iets meer eraan verdienen zou leuk zijn 😉

 5. Christine
  18 november 2017 / 14:15

  Wat goed! Een eigen huisje onderhouden vraagt serieus veel geld, wat fijn dat je je hobby nu meer en meer concreet als werk gaat zien en eraan verdienen!!
  Woon ook in Gouda en mijn man is belastingadviseur.. hij werkte bij een bedrijf in Gouda maar is nu overgestapt naar een ander kantoor in Woerden. Ik kan je zijn oude werkgever (zit tegenover het Beren restaurant bij oprit Gouda) van harte aanbevelen! Ze zijn er voor het mkb maar ook ‘gewoon’ voor de particulier.. en zoals ik het begrijp wil je beiden laten doen? Bij deze hun naam: Visser & Visser Accountants en Belastingadviseurs. Ze zijn ook erg actief via social media, dus google ze gerust eens..
  Succes met deze nieuwe zakelijke doelen voor je blog!

 6. 18 november 2017 / 15:12

  Wat goed dat je je doelen al op een rijtje hebt. Ik moet er nog eens goed over nadenken. Tuurlijk is het een droom om te kunnen leven van mijn blog maar daar ben ik nog lang niet! Mijn doel zou dan ook zijn voor 2018 om te beginnen met betaalde opdrachten. Op dit moment doe ik nl alleen reviews en die worden nog niet betaald. Hopelijk kan ik dan ooit zeggen dat ik een aardig bedrag over hou aan wat ik het liefste doe; bloggen ?

  • 28 november 2017 / 21:31

   Dat zou toch heel mooi zijn? En misschien wordt 2018 wat dat betreft wel jouw jaar! Succes!

 7. 19 november 2017 / 12:38

  Op zo’n bedragen ben ik jaloers hoor! Hoe ga jij vooral op zoek naar omzet? Bij mij is het peanuts vandaag en bereik ik het vooral door linkbuilding te doen

  • 28 november 2017 / 21:30

   Door bedrijven te benaderen, steeds iets nieuws te bedenken en op social media reclame te maken. Daarnaast hoop ik andere schrijfopdrachten binnen te halen.

 8. 19 november 2017 / 19:16

  Hoi!

  Goed bezig. Ik ben heel benieuwd hoe je aan die €1000,- wilt komen. Hoe kun je dat binnenslepen? ?

  Groetjes

  • 28 november 2017 / 21:28

   Door heel veel in contact te blijven met bedrijven en ze zelf ook actief te benaderen. Verder hoop ik te blijven groeien waardoor ik ook interessant ben en blijf voor hen.

 9. 31 december 2017 / 13:22

  Leuk om te lezen! Ik heb mijn omzetdoel ook op mijn blog staan, 2000 euro. Ik heb er geen baan naast én ik ben net gescheiden, dus zodra ik een eigen woning heb is er wellicht nog een hoger bedrag nodig. Overigens is het binnenhalen van betaalde opdrachten voor andere bloggers ook onderdeel van mijn bedrijf 😉 dus het is niet allemaal voor mijn eigen blog

  • 31 december 2017 / 14:02

   Ook dat vind ik een heel mooi streven en ik vind het heel knap dat je het gewoon gaat proberen in je eentje nu je net bent gescheiden. Ik ben ervan overtuigd dat het je gaat lukken!