Home + Klushuis | We lieten de binnenmuur isoleren

Klushuis | We lieten de binnenmuur isoleren

De afgelopen twee weken heb je het misschien al voorbij zien komen op Instagram; we hebben een muur in de woonkamer laten isoleren… In een koophuis ben je eigenlijk nooit klaar, maar in een koophuis van ruim 100 jaar oud (ons huis komt uit 1909) al helemaal niet. Dat vinden we helemaal niet erg, want wij houden juist van de sfeer van een oud huis, maar het vergt wel wat onderhoud. De afgelopen tijd hebben we al het één en ander gedaan, maar er staat nog veel meer op de planning. In ieder geval kunnen we alweer een klus van het lijstje afstrepen en dat is dus het isoleren van de muur. Een oud huis is namelijk leuk, maar ook héél gehorig…

Een dunne tussenmuur

In oude huizen zoals de onze heb je vaak te maken met dunne tussenmuren tussen de huizen. Dat betekent dat het met regelmaat best gehorig is.

Een behoorlijke klus

Het ging om een grote muur van ongeveer 24 vierkante meter. Hier zit ook een radiator en de nodige elektriciteit en dat maakte het voor ons een stuk ingewikkelder. We kunnen best wat, maar deze klus was te groot en hebben we daarom laten doen. Een klus die in totaal drie hele dagen duurde en we hebben zelf nog een vierde dag nodig gehad om te verven (twee keer) en alles weer op te hangen.

We hebben de muur laten isoleren met steenwol en hebben nog een soort van tijdcapsule gemaakt. We hebben onze namen, de datum en de tijd op de muur geschreven en een foto opgehangen. Wie weet wordt dit over tig jaren gevonden haha.

De klus is prima verlopen, maar we moesten wel zo’n 5 centimeter van onze woonkamer inleveren. Hier baalde ik in eerste instantie wel van, want de woonkamer is al lang en smal. Toch valt het uiteindelijk nauwelijks op en hebben we het er graag voor over.

Na het plaatsen van de plaatsen van de platen hebben we behangen omdat we op zo’n korte termijn geen stukadoor meer konden krijgen. We hebben de muur behangen met renovatie vlies en hebben er daarna nog twee keer overheen geschilderd.

De muur is eigenlijk zo goed als glad, maar over een tijdje willen we de hele woonkamer en keuken strak en glad laten stucen. Verder is de muur afgewerkt met een sierlijst tegen het plafond. Dit staat juist zo mooi in een oud huis.

Inmiddels hangt alles weer aan de muur en krijgen we aanstaande vrijdag eindelijk onze nieuwe bank. Voorlopig is de woonkamer dan even klaar.

Het eindresultaat! 

Het volgende project wordt de schutting van steigerhout en daarna gaan we door naar onze slaapkamer. Die hadden we al eerder willen doen, maar dat ging helaas niet door vanwege mijn longontsteking. Hier willen we ook nieuwe kozijnen dus we gaan eens wat offertes opvragen.

Ons klashuis is voorlopig nog niet klaar, maar we laten jullie alle vorderingen zien!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

  1. Christine
    24 maart 2019 / 10:12

    Tip voor je kozijnen: Schippers Kozijnen uit Gouda! Showroom achter de Karwei waar je op je gemak rond kunt kijken. Hadden verschillende offertes aangevraagd (wat je vooral ook moet doen, want ons huis is niet jullie huis,) maar deze sprong er voor ons uit. Nog twee buren hadden de kozijnen gedaan in het afgelopen jaar, allebei bij andere kozijnenboeren, en de hele straat is het er unaniem over eens dat die van ons het mooiste in is gezet! De monteurs werkten ook heel netjes en ik heb zelf gezien dat ze bij de andere buren veel lomper te werk gingen. Weer de andere buren hadden het tijdens onze vakantie laten doen, dus daar weet ik niet van hoe het ging.

    • 24 maart 2019 / 13:13

      Super, bedankt voor je tip! Ik ken de naam inderdaad, maar had er zo 1,2, 3 niet aan gedacht. Zou je mij misschien in een mailtje willen sturen wat voor ramen jullie bij hen hebben laten doen en als je wilt ben ik ook wel benieuwd naar de kosten. Als je dat kwijt wilt natuurlijk 😉 Maar het geeft ons een beetje een indicatie.