Home + Oktober Woonmaand | Onze slaapkamer make-over!

Oktober Woonmaand | Onze slaapkamer make-over!

Jullie hebben al wat foto’s voorbij zien komen, maar vandaag is het tijd voor het eindresultaat van onze slaapkamer make-over. We wilden al een hele tijd onze slaapkamer aanpakken, maar het kwam er niet van. We begonnen met ons halletje, het isoleren van de muur en toen natuurlijk de tuin. Die laatste was echt een mega klus en daar zijn we in totaal bijna twee maanden lang ieder weekend mee bezig geweest. Ik dacht eerlijk gezegd dat de slaapkamer dit jaar niet meer ging lukken, maar toch is het gelukt in twee dagen! Het is een behoorlijke make-over geworden. Kijk je mee?

De voor- foto’s

Onze slaapkamer was een beetje een ondergeschoven kindje. We zijn beneden flink bezig geweest en de kamers van de jongens gingen ook voor. Daarnaast blijft het bij ons nooit bij een nieuw kleurtje verf op de muur. Dan wordt het ook compleet anders met nieuwe accessoires en gordijnen. Daar zag ik aanvankelijk best tegenop omdat het al zo druk is geweest de afgelopen periode. De andere kant is dat het heel hard nodig was. Het is een oud huis, dus er moest het één en ander worden weggewerkt. Dit klusje konden we niet lang meer uitstellen.

De kleur verf op de muur zat er al ruim 10 jaar op. Er zaten wat scheurtjes in de muren en het voelde een beetje als een bij elkaar geraapt zooitje. Ook hingen er nog blauwe gordijnen die er, zonder overdrijven, al 20 jaar hingen en de hanglamp was ook wel aan vervanging toe. Je zag zelfs handafdrukken van de jongens op de muur wanneer ze weer eens op bed sprongen. Of wanneer ik weer eens een mug dood sloeg, dat ook 😉

Op de foto’s hierboven was Patrick al begonnen met het wegwerken van oneffenheden en scheurtjes.

Kleuren bepalen

Het stond vast dat we sowieso een mooie kleur blauw op de muur wilden. We hebben namelijk een grote, ronde sticker met daarop het meisje met de parel. Deze wilden we op de muur plakken en dan was blauw wel een heel mooie kleur om hem op te plakken.

We kozen voor de kleur “Chinese Porcelain” van Histor. Dit is dé trendkleur van 2020 en met heel veel andere kleuren te combineren.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van de kleur blauw, maar dit vond ik zo’n mooie kleur dat we hiermee aan de slag zijn gegaan en we deze als basis hebben gebruikt.

Patrick koos de tweede kleur uit: Ginger Cake. Dit is een roestbruine kleur die heel warm staat bij het blauw. Deze kleur zit in het trendkleurenpakket “Flow in the know”. Deze kleuren zijn wat donkerder en meer uitgesproken.

Ik moet bekennen dat ik het best heftig vond toen de Ginger Cake op de muur ging. Pas toen de muur helemaal klaar was vond ik het mooi.

Kwaliteit van de verf

Even een shout out naar de verf van Histor, want was is die fijn volgens Patrick. Hij dekte in één keer en hij stonk niet waardoor we er ’s avonds gewoon konden slapen. Ook was de verf niet te dun waardoor je geen druipers kreeg.

Alle na-foto’s

Dit is wel echt een slaapkamer make-over toch? De lampenkap, de jaloezieën, het nachtkastje en het dekbedovertrek zijn van Kwantum. De lamp op het nachtkastje en de ouderwetse schoolplaat zijn van Wie van Zoet Hout. De sticker van het meisje net de parel heeft Patrick geprint op zijn werk.

Het stoeltje is van mijn oma geweest en krijgt nog een ander kleurtje. Ik ga dit binnenkort zelf doen.

Wat vinden jullie van onze nieuwe slaapkamer? Is het een echte slaapkamer make-over? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  8 oktober 2019 / 18:20

  Wat een plaatje, zo kunnen jullie zeker weer tien jaar vooruit 😉
  Het meisje met de parel blijft ook echt prachtig.. zeker ook mijn favoriet!!
  Dat blauwe en roestbruine had ik voor slaapkamers nog niet zo gezien, maar pakt erg mooi uit!
  Fijn ook dat je er dezelfde nacht weer kon slapen, je matras naar beneden zeulen, was natuurlijk niet echt een optie ?
  En heel leuk, een beetje blauwe luipaardprint in het stoelkussentje erbij ?

 2. 8 oktober 2019 / 19:54

  Mooi geworden zeg!
  Nu krijg ik helemaal zin om onze slaapkamer aan te pakken.