Home + De make-over van ons kleine halletje!

De make-over van ons kleine halletje!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een enorme zeikerd ben in huis. Ik verander graag en vaak en ik vind het leuk op het iedere keer op een andere manier in te richten. Ik ben niet bang om de muur groen te verven, maar bovenal moet het allemaal bij elkaar passen en moet het echt netjes zijn. Er was echter één ruimte in huis waar ik mij steeds meer voor schaamde en terecht; het halletje! Het was één grote chaos van jassen, schoenen, petjes, mutsen en sjaals! Dit is de entree en dus was het hoog tijd hier iets aan te doen!

Eerst opruimen

Op een vrijdagavond, ruim een week geleden, zijn Pat en ik aan de slag gegaan met opruimen. Er zijn twee grote vuilniszakken uit het halletje gekomen met allemaal schoenen, tassen, mutsen, sjaals etc. die weg konden. Wat kon blijven, maar meer voor de zomer was, hebben we in grote bakken gedaan. Wij hebben een halfronde muur waar de tv in staat en daarachter hadden we nog wat ruimte. Daar hebben we die bakken in gezet. Hierna kon het klussen beginnen!

De muur glad maken

We begonnen met het gladmaken van de muur. Deze muur zag er niet mooi meer uit en wilden we graag behangen. Ik had bedacht dat ik een foto van ons stadhuis in zwart/wit op fotobehang wilde laten printen. Patrick vond dat aanvankelijk een te grote klus, maar toen we naar ander behang hadden gekeken ging hij overstag. Dit was veel unieker!

Hij maakte de muur glad en daarover heb je afgelopen week al uitgebreid over kunnen lezen.

We kunnen verven!

Toen de muur glad was konden we beginnen met verven. De kasten waren nog lelijk crème en wilden we mat zwart maken. Patrick heeft alles glad geschuurd waarna we konden verven. Na twee lagen zat alles er mooi op. Ook kochten we nieuwe handgreepjes; messing met marmer.

Accessoires en een nieuwe deurmat

Toen dat allemaal klaar was hebben we het halletje opnieuw ingericht met een paar accessoires en een nieuwe deurmat. We kochten een grote, zwarte kokosmat en sneden deze thuis op maat vanwege diverse hoekjes.

De aluminium zwarte bak is voor alle sleutel en kochten we bij Kwantum. De gouden knopen zijn van Casa. Het meest blij zijn we met de spiegel. Hier zit een zwarte gloed overheen en de vorm is echt heel gaaf. Deze is ook van Kwantum.

En toen kwam het behang…

Het fotobehang was wel een dingetje; dat wilde we eerst bij een andere website bestellen, maar die konden niet snel genoeg leveren. Uiteindelijk kwamen we bij een andere site terecht die wel afgelopen week kon leveren én die ook nog eens €30,- goedkoper was! Ook de recensies waren erg goed. Je begrijpt voor welke we hebben gekozen denk ik 😉

Ik dacht wel even zelf te kunnen behangen, maar omdat de vloer boven scheef loopt (oud huis), loopt het plafond in het halletje ook scheef. Ook was het ingewikkeld met de deurbel. Gelukkig kan mijn tante onwijs goed behangen en kon ze ons afgelopen zondag al helpen. Met een uurtje had zij het erop!

Je ziet nu overigens meteen wat de bedoeling was van de spiegel. De voordeur gaat naar binnen open. Hierdoor zie je niet meteen het behang, maar met de spiegel wel. Wat is het mooi geworden hè?! Het licht werkt niet helemaal mee op de foto’s en het behang moest nog goed drogen, maar je ziet het verschil vast wel haha.

We zijn zo ontzettend blij met het eindresultaat!

In het voorjaar gaan we de voordeur nog schilderen aan de binnenkant en voor het mooie wil ik het plafond nog witten.

Inmiddels is Patrick boven druk met het schilderen van de deuren en de kozijnen (wit) en daarna werken we door naar onze slaapkamer.

Wat vinden jullie van deze make-over?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *