Home + Geld & Budget | Zo kwamen we uit met onze budgetten van november 2023

Geld & Budget | Zo kwamen we uit met onze budgetten van november 2023

December is een dure maand, maar voor dat gaan proberen te beperken, blikken we eerst nog terug op onze budgetten van november 2023. Vorige maand hielden we minder over dan gehoopt, maar aan de andere kant is iedere euro die je kan sparen er één. Alle beetjes helpen al blijft het een sport zoveel mogelijk over te houden van de budgetten. Hoe het ons afgelopen maand verging, kun je hieronder lezen.

Lees ook:

Budgetten per week in november 2023

Week 1

Deze week willen we zo min mogelijk geld uitgeven, want vooral de laatste week ging het hard. Er zijn echter wel wat uitgaven waar we rekening mee hebben gehouden. Zo ga ik deze zondag met mijn zus en nichtje naar ABBA in Ahoy. Zij betaalden het kaartje en de parkeerkosten. Heel lief, maar ik voel mij dan altijd heel bezwaard, want het is niet nodig. Daarom betaal ik het eten, drinken en de kosten voor het kluisje. Zo hoop ik weer een beetje te compenseren haha. Verder houd ik gedurende de week een kasboek bij en dat motiveert echt om minder uit te geven.

Over van boodschappenbudget: €16,57
Over van weekbudget:
€60,55,-

Week 2

Dit weekend moet ik tanken in verband met een cursusdag en vanuit het weekbudget maken we een bedrag over naar de 100 enveloppen challenge. Floris trekt een vrij hoog bedrag en dat betekent een aanslag op het budget. Ook gaan we naar de film en vallen de boodschappen deze week duur uit. Uiteindelijk hebben we nog ruim voldoende weekbudget over, omdat we gedurende de week heel weinig uitgeven. Fijn, want dat gaat aan het einde van de maand weer in een potje.

Over van boodschappenbudget: €8,78
Over van weekbudget:
€43,25

Week 3

Dit weekend kopen we voor het eerst in lange tijd weer wat kleding: twee supergave Adidas vesten voor de jongens (de rode!), een Lyle & Scott trui voor Pat en een zwarte blazer van Only voor mij. In totaal kost ons dit rond de €150,- Dat is een mooi bedrag voor deze items, maar de spullen voor de mannen koop ik bij een outlet. Toch hoeft dit niet van het weekbudget af, want hiervoor hebben we een apart potje. Verder moest er worden getankt, hebben we wat overgemaakt voor de challenges en kocht ik nog twee cadeautjes voor mijn ouders die binnenkort jarig zijn. Dit zijn de laatste cadeautjes en dan is hetgeen mijn zus en ik hebben gekocht/bedacht, klaar.

Oh ja, we kochten ook wat extra boodschappen dit weekend. Vooral wat extra lekkere dingen voor de filmmiddag die we hadden bedacht en wat extra fruit.

Over van boodschappenbudget: €12,34
Over van weekbudget:
€81,95

Week 4

De laatste week van onze financiële maand, waarin toch wat meer wordt uitgegeven. We moeten tanken omdat ik deze week naar Utrecht en Zoetermeer moet. Verder heb ik de auto niet veel nodig. Ook koop ik nog twee cadeautjes en ga ik uit eten met lieve Patty en Nancy. Voor het etentje had ik al geld apart staan. Dit soort dingen begroot ik altijd van tevoren.

Over van boodschappenbudget: €17,91
Over van weekbudget:
€57,47

Totaal over van de budgetten in november 2023

In totaal hebben we €298,82 overgehouden! Dat is weer heel wat meer dan vorige maand en komt bovenop hetgeen we al sparen én de challenges die we doen waaronder de 100 enveloppen challenge. Een heel mooi bedrag welke weer wordt verdeeld in de potjes.

Hoe is het jullie vergaan afgelopen maand? En zie je op tegen de dure decembermaand of heb je al veel in huis? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. M
  1 december 2023 / 07:00

  Netjes, in deze tijd van het jaar. Ik vind dat jullie altijd een mooi bedrag over houden van het weekbudget. Ik ga steeds meer de heb om er ook mee te werken… nu vliegt het geld soms eruit. En alle beetjes sparen zijn meegenomen!

  • Marisca
   Auteur
   1 december 2023 / 07:13

   Dankjewel! Het heeft ons heel erg geholpen het op deze manier te doen. Het geld vloog er hier vooral in de weekenden uit en dat vonden we eigenlijk zo zonde. Nu kunnen we nog steeds leuke dingen doen en genieten, maar als het geld op is, is het op. Het geeft vooral heel veel inzicht en het is een sport om zoveel mogelijk over te houden. Alle kleine beetjes vormen ook een groot bedrag!