Home + Gezin | Rolverdeling voor de feestdagen

Gezin | Rolverdeling voor de feestdagen

Volgens mij kwam ik het van de week tegen op het Instagramaccount van PorteRenee: iets over de traditionele rolverdeling tijdens de feestdagen. Het kwam erop neer dat de moeders in veel gevallen ‘Chef cadeaus kopen en inpakken’ zijn en dat de mannen vaak niet weten wat er überhaupt is gekocht. Ik moest daar zo om lachen, want dat is hier niet anders. Daarover gaat deze blog vandaag…

De moeders regelen het vaak wel

Eerlijk is eerlijk, ik ben een echte regelaar. Ik heb graag de controle over de dingen (volgens mij herkennen meer vrouwen dit wel, haha) en vind het tot op zekere hoogte ook vooral heel leuk om de dingen te regelen voor mijn gezin. Ik regel hier thuis de financiën, maar ook de andere regeldingen. Van traktaties tot de cadeaus voor de feestdagen, maar ook de afspraken voor de tandarts, ortho, logopedie, fysio etc. Pat is overigens overal van op de hoogte en we hebben een gezamenlijke gezinsagenda waarop alles staat, maar dan is alles wel geregeld.

Dit is in de loop van de jaren zo gegroeid. Pat was ’s morgens vroeg de deur al uit, dus ik was automatisch degene die ’s morgens op het schoolplein stond (nog steeds trouwens) en ik ben overdag van ons tweeën het vaakst thuis omdat ik twee middagen thuiswerk en één middag per week vrij ben. Ik plan dan ook alle afspraken op de woensdag als dat kan. Lukt dat niet, dan ben ik met mijn werk wat flexibeler door een uurtje op te nemen of het werk later thuis in te halen.

De andere kant is dat ik er soms ook echt van kan balen en weleens mopper over dat mannen (op zulke momenten scheer ik alle mannen over één kam, haha) echt niet doorhebben wat wij allemaal doen en regelen. Laten we eerlijk zijn, het is soms echt heel veel. Het voelt dan als jongleren op een éénwieler. Hoewel we dit ook zelf doen, in sommige gevallen kan het niet anders en moeten we het zelf doen. En natuurlijk doet Pat thuis wat hij kan en helpt hij echt mee, dat wil ik nog wel even benadrukken.

De rolverdeling tijdens de feestdagen

Terug naar de feestdagen, want gewapend met lijstjes en budgetten ga ik aan de slag. Ik bestel en shop de cadeautjes en maak lijstjes met wat we voor wie hebben (we beginnen al vroeg). Pat vindt het allemaal wel prima, haha, en ik denk dat dat herkenbaar is. Voor ons dus een traditionele rolverdeling wat betreft de feestdagen. Voor Kerst is ook bijna alles in huis, net als de kerstpresentjes voor de juffen en de kerstkaarten die we gaan versturen.

Ik ben benieuwd, hoe is dat bij jullie? Ook een traditionele rolverdeling in de voorbereidingen voor de feestdagen of gaat dat bij jullie toch anders?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *