Home + Kasboek #6 | Dit gaven wij vorige week uit

Kasboek #6 | Dit gaven wij vorige week uit

Het laatste gewone kasboek dateert van afgelopen juli. Daarna verscheen er nog een vakantie kasboek en vervolgens werd het een tijdje stil. Daarom hield ik vorige week onze uitgaven weer nauwkeurig bij. Het doel is om deze week zo min mogelijk uit te geven én om zo min mogelijk de auto te pakken. Of dat is gelukt lees je hieronder.

Lees ook: 

Maandag 30 oktober 2023

Milans liniaal en geodriehoek zijn gebroken waardoor hij nieuwe nodig heeft. Ik zeg hem dat hij er na schooltijd van ieder twee mag kopen en mij daarna een Tikkie kan sturen. Ergens aan het einde van de middag krijg ik een Tikkie van €1,80, haha. Dit zijn dan ook de enige uitgaven van vandaag.

 • €1,80 bij de Action voor geodriehoeken en twee linialen.

Totaal uitgegeven vandaag: €1,80

Dinsdag 31 oktober 2023

Op mijn werk is het broodje van de week een broodje carpaccio. Die kan ik maar moeilijk weerstaan. Omdat ik met mijzelf altijd de afspraak heb dat ik maar één broodje per week mag bestellen, bestel ik hem toch nu. Hij is in ieder geval heerlijk ;-). Verder ben ik de hele dag druk aan het werk en we hebben niets nodig. Daarom zijn dit de enige kosten die ik vandaag maak.

 • €3,- broodje carpaccio

Totaal uitgegeven vandaag: €3,-

Woensdag 1 november 2023

Vandaag werk ik een paar uurtjes thuis in de ochtend en daarna heb ik nog aardig wat werk voor Mamablogger liggen. Ook ga ik alle gekochte Sinterklaascadeaus inventariseren. Bij de Bol bestel ik nog twee cadeaus voor Floris en dan ben ik voor de jongens helemaal rond voor Sinterklaas. Bij Bol betaal ik met een cadeaubon die ik laatst al via mijn werk met belastingvoordeel heb kunnen kopen. Ik heb voor €200,- aan bonnen gekocht en heb een voordeel van ongeveer €70,-. Dat betekent dat ik maar €130,- heb betaald. Dit wordt verrekend met mijn salaris. Ideaal en een populaire regeling op het werk. Dit kunnen we overigens maar één keer per jaar vlak voor de feestdagen. Verder hebben we wel een fiets- telefoon- en computerplan waar we gebruik van mogen maken. Ook met voordeel.

Het enige dat we echt nodig hebben is een extra brood. Ik koop twee ‘Overblijvers’ bij de Appie: een brood en een zak krentenbollen voor €1,45 inclusief koopzegels.

 • €1,45 bij de Albert Heijn

Totaal uitgegeven vandaag: €1,45 

Donderdag 2 november 2023

Vandaag wil ik proberen echt niets uit te geven en dat lukt! Eens kijken of dat morgen ook lukt, alhoewel, de boodschappen komen morgen al in plaats zaterdag. In ieder geval wil ik daarnaast niets uitgeven.

Totaal uitgegeven vandaag: €0,-

Vrijdag 3 november 2023

Vandaag komen de boodschappen. Best veel dit keer: €170,47. Dit is wel inclusief koopzegels en gaat af van het boodschappenbudget. Ook zetten we nog wat geld apart voor de challenges die we doen, maar dat reken ik niet mee in dit kasboek, omdat dat vaste uitgaven zijn. Hieronder een screenshot van hoe we er nu voor staan met de koopzegels. We gaan goed! Dit bedrag gaat straks in een potje voor het nieuwe huis.

 • €170,47 Albert Heijn

Totaal uitgegeven vandaag: €170,47

Zaterdag 4 november 2023

Op zaterdag gaat onze nieuwe financiële week in. We ontkomen er niet aan om te tanken, want ik moet maandag met de auto naar Bunnik voor een cursus. Verder laat ik mijn nagels en wenkbrauwen doen. Hiervoor heb ik al geld apart staan, maar toch geef ik het vandaag uit. Omdat ik in de stad ben, ga ik nog even langs de HEMA voor stickeretiketten voor de feestdagen. Tot slot kopen we bioscoopkaartjes en vouchers voor frisdrank en popcorn.

 • Tanken: €31,-
 • HEMA: €4,75
 • Nagels en wenkbrauwen: €58,50
 • AH vouchers voor de bioscoop (vier personen): €36,55

Totaal uitgegeven vandaag: €130,80

Zondag 5 november 2023

De jongens willen beiden popcorn in de bioscoop. Pat en ik gaan voor iets anders en we moeten er nog twee keer frisdrank bij kopen. Dit is het enige dat we vandaag uitgeven. Nu hadden wij nog vouchers van de AH, want anders ben je bij elkaar gewoon rond de €80,- kwijt voor 1,5 uur bioscoop. Bizar!

 • €15,60

Totaal uitgegeven vandaag: €15,60

Totaal uitgegeven deze week

In totaal gaven we afgelopen week €323,12

Ik vind het nog netjes als je je bedenkt dat hier de boodschappen, het tanken en een uitje bij meegerekend zijn. Wat vinden jullie?

Houden jullie ook per week bij wat jullie uitgeven? Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Janneke
  7 november 2023 / 07:18

  Jazeker doe ik dat. Afgelopen week getankt voor 67,00, hij was zo goed als leeg. Boodschappen voor de hele week 130 euro. En snackbar voor 5 personen, 22 euro. Soms ga ik naar de winkels en dan geef ik wat meer uit, maar meestal ga ik alleen maar boodschappen doen in de week. En afgelopen week weer wat kleding besteld, dat doen we 2x per jaar dus dat is dan een heel bedrag. En om dat dan mee te rekenen is niet helemaal reeel, want ik spaar daar elke maand een x-bedrag voor en daar kopen wij de kleding van. En soms tussendoor zoals schoenen en winterjas maar ook dat gaat van het budget af. En dat zit bij ons dan gewoon in de vaste lasten. Uitjes doen we zelden, binnenkort willen ze naar de bioscoop en dat doen we ook van de AH. Maar ook daar spaar ik elke maand een x-bedrag voor, is dan ook voor de vakantie. Je leest het al, nog zo’n excel-en potjesnerd.

 2. Ilse
  7 november 2023 / 15:26

  Heerlijk om mee te kijken en netjes gedaan hoor