Home + Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van mei 2024

Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van mei 2024

De financiële maand mei is voor ons afgerond en loopt van de 22e of 23e tot de 22e de maand erop. Dat is de datum waarop onze salarissen worden gestort. Nu de maand voorbij is, maken we de balans weer op: hoeveel hielden we over van onze budgetten in mei 2024 en hoe hebben we die vervolgens verdeeld? Je leest het hieronder!

Lees ook:

Budgetten per week in mei 2024

Week 1

De tweede week van de meivakantie voor de jongens. Ze gaan twee dagen op pad met opa en oma (mazzelaars zijn het!), de andere dagen zijn ze lekker thuis. We halen wat lekkers voor de lunch, halen extra ijsjes vanwege het mooie meer en ik ga met Floris op date, haha. Dat wilde hij heel graag en Milan ging met een vriend naar de stad. Floris wilde samen een terrasje pakken, dus dan doen we dat toch. Supergezellig zo saampjes. Verder pin ik alvast voor onze huishoudelijke hulp die volgende week komt.

Over van boodschappenbudget: €14,28
Over van weekbudget:
€30,66

Week 2

Mijn zus is deze week jarig en we kopen uiteraard een mooi cadeautje. Verder nemen we mijn ouders mee uit lunchen en onze huishoudelijke hulp komt, maar daar heb ik vorige week al voor gepind. Fijn, want dat scheelt deze week weer op het weekbudget. Vanwege Hemelvaart en het mooie weer, gaan we ook nog lekker op pad met de jongens. Zo gaan we naar Scheveningen, bestellen we een borrelplank, halen we een ijsje etc. Wat betreft boodschappen gaat het ook lekker en houden we, ondanks de dubbele koopzegels, behoorlijk wat budget over.

Over van boodschappenbudget: €38,19
Over van weekbudget:
€42,15

Week 3

De week van Moederdag! Voor mijn moeder regelen we een ontbijtje (dat kan ieder jaar via mijn werk) en kopen we een bon om te lunchen. Verder ga ik met de mannen lekker een taartje eten, super gezellig! Ook betaal ik vast een Tikkie voor een etentje volgende week (goede Social Deal!). De rest van de week is vrij rustig.

Over van boodschappenbudget: €19,88
Over van weekbudget:
€47,-

Week 4

Vorige week betaalde ik alvast voor een etentje deze week. Superhandig dat dat kan. Verder waren de boodschappen deze week een stuk duurder en waren we ook het één en ander aan boodschappen vergeten. Verder zijn we nog naar de IKEA gereden voor de budgetproof Pärkla opbergtassen waar ik eerder al over schreef.

Over van boodschappenbudget: €18,68
Over van weekbudget:
€40,-

Totaal over van de budgetten in mei 2024

In totaal hebben we €250,84 overgehouden! Dit ronden we af naar €250,-

Het overgebleven budget hebben we als volgt verdeeld in onze digitale spaarpotjes: 

  • €50,- in potje Belasting en ANWB begin 2025
  • €25,- in potje Milan middelbare
  • €30,- in potje zwemles Floris
  • €50,- in potje auto onderhoud
  • €50,- in potje Cantharel
  • €45,- in potje verjaardagen jongens

Wellicht handig om te weten is dat we dit bedrag extra sparen. Zodra onze salarissen worden gestort, gaat er een vast bedrag naar de spaar- en beleggingsrekening. Gedurende de maand doen we spaarchallenges (waar we ook het weekbudget voor gebruiken zoals je hebt kunnen lezen) voor ons nieuwe huis én we hebben een spaarplan voor het huis. Dit bedrag is extra en kunnen we daarom verdelen over de kleinere en korte termijn spaardoelen.

Hoe ging het bij jullie afgelopen maand?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *