Home + Budgettip | IKEA Pärkla opbergtas voor winterjassen, speelgoed en nog veel meer!

Budgettip | IKEA Pärkla opbergtas voor winterjassen, speelgoed en nog veel meer!

Volgend jaar gaan we verhuizen en we zijn als voorbereiding daarop al flink aan het ontspullen. De jongens hebben speelgoed verkocht tijdens Koningsdag, alle kledingkasten zijn weer uitgezocht en afgelopen weekend heb ik de kasten op mijn werkkamer helemaal uitgezocht. Ook daar kwamen maar liefst vijf vuilniszakken uit, al ben ik nu misschien wat rigoureus, haha. Ondertussen maken de winterjassen en kleding, plaats voor zomerkleding. Maar waar laat je de spullen die je nu niet nodig hebt zonder het los in kasten te laten liggen waar er stof bij komt? Ik heb dé tip voor je: de IKEA Pärkla opbergtas en schoenenzak!

Budgettip: IKEA Pärkla opbergtas

We waren aan het opruimen, de kleding van de jongens aan het uitzoeken en ik had de winterjassen gewassen. Deze wilde ik in de kledingkasten hangen, maar dan nemen ze zoveel ruimte in beslag. Ondertussen irriteerde ik mij ook aan de losse Legodozen in de lade onder Floris’ bed, maar die willen we wel bewaren. Net als de ongebruikte knuffels die er lagen, maar écht niet weg mochten van hem. Er komt al snel stof in zo’n lade, ook al stofzuig ik deze zo nu en dan wel uit.

Ook wilde ik de kasten in mijn werkkamer uitzoeken. Alles wat we nu doen, hoeven we volgend jaar niet te doen voor de verhuizing en dan houden we het gedurende het jaar netjes.

Voor dit alles zocht ik een praktische oplossing die overal zou passen. Plastic boxen zijn minder flexibel, dus dat werd hem voor ons niet. Op de website van IKEA vond ik deze Pärkla opbergtassen. Veel goede reviews en vooral een hele fijne prijs! Deze wilden we eerst wel in het echt zien, maar ze leken ons top!

Dat bleek ook zo te zijn. Ze zijn groot, er kan enorm veel in, maar tegelijkertijd zijn ze ook flexibel. Hij paste maar net in de lade onder Floris’ bed, maar alle knuffels en Legodozen zitten in één tas. Omdat hij zo flexibel is, konden we de lade toch gemakkelijk dicht krijgen. Je snapt dat ik daarna helemaal los ging, haha.

Extra handig: je kan zien wat er in de tassen zit en heb je toch iets nodig, dan rits je hem zo open.

Prijs: €1,49 per stuk
Afmetingen:
55 x 49 x 19 cm
Klik hier om te bekijken op de website van IKEA

Waarvoor IKEA Pärkla opbergtas gebruiken?

 • Wij hebben er nu dus één met lege Legodozen en knuffels
 • Ik heb er één gevuld met winterjassen en kleding die we straks willen gebruiken om te klussen
 • Er is er één gevuld met verkleedkleding

Maar je kan er ook het volgende in opbergen:

 • Winterkleding
 • Winterdekbed (al kan deze ook in een vacuümzak)
 • Grote badhanddoeken die je meeneemt naar het strand
 • Speelgoed
 • Tassen en schoenen die je wil bewaren, maar niet vaak gebruikt
 • Cadeaupapier
 • Spullen en gereedschap in de schuur
 • Schaatsen en skeelers

Tip: een volger op Instagram vertelde dat zij deze opbergtassen meenemen op zomervakantie. Ieder gezinslid heeft zo’n zak met onder andere kleding en handdoeken. Ideaal, want er kan veel in én je kunt ze gemakkelijk stapelen.

Pärkla schoenenzak

We namen ook twee schoenenzakken mee. Hierin bewaren we nu de waterschoenen die we vorig jaar hebben gekocht voor de vakantie. Superhandig! Maar je kan er ook slippers in bewaren of wat dacht je van kaplaarzen? Kan ook handig zijn! Zeker na een dagje weg. Leg de zakken in de auto, stop de laarzen daarin en verwissel deze weer voor gewone schoenen. Blijft het in de auto ook netjes 😉

Ik vind deze zakken vooral handig omdat dan niet alles meer los in de kast of lade ligt.

Prijs: €0,49 per stuk
Afmetingen:
48 x 22 cm
Klik hier om te bekijken op de website van IKEA

Het is duidelijk, ik ben fan van de Pärkla opbergtassen. En als we volgend jaar gaan verhuizen, dan stapelen we ze zo op in de auto en kunnen ze mee naar het nieuwe huis.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *