Home + Spelletjes tip voor het hele gezin | Dobble neem je zo mee op vakantie!

Spelletjes tip voor het hele gezin | Dobble neem je zo mee op vakantie!

Soms kom ik zoiets leuks tegen, dat ik dat meteen met jullie wil delen. Zo ook dit keer met het spelletje Dobble. Geloof me, dit spel wil je meenemen op vakantie en ik durf met zekerheid te zeggen dat jullie daarna net zo fanatiek worden als wij, haha. Wat dit spel extra leuk maakt, is dat het eigenlijk niet één spel is. Je kunt met dezelfde kaarten maar liefst vijf verschillende spelvarianten spelen. Ik vertel je er alles over!

Dobble: het hele gezin is hartstikke fanatiek

Floris is, net als Patrick en ik, een echte spelletjesfanaat en we spelen dan ook geregeld een spelletje met elkaar. Milan houdt wat minder van spelletjes, maar doet geregeld mee voor de gezelligheid. Afgelopen zomervakantie namen we een aantal spellen mee op vakantie en er ging geen dag voorbij zonder dat we een spelletje deden met zijn vieren. Supergezellig vinden we dat.

Dit jaar gaan we niet op vakantie vanwege de bouw van ons nieuwe huis, maar we hebben natuurlijk wel vakantie. Ik kijk uit naar lange middagen en avonden in de tuin. De barbecue aan of een lekkere hapjesplank op tafel en ondertussen lekker genieten van de zon en elkaars gezelschap. Dan kan een spelletje bij ons ook niet ontbreken.

Voor Mamablogger kreeg ik dit spel opgestuurd en inmiddels zijn niet alleen wij fan, maar ook opa en oma zijn bloedfanatiek, haha. Het is een spel voor alle leeftijden, dat werd al snel duidelijk. Het is dan ook niet ingewikkeld, maar je moet wel snel zijn. In de basis gaat het erom dat je zo snel mogelijk twee dezelfde plaatjes weet te vinden. Er ligt bijvoorbeeld een kaart in het midden van de tafel. Jij moet dan heel snel kijken of één van de afbeeldingen op die kaart, overeenkomt met de afbeeldingen op jouw kaart.

Vijf spellen in één

 

Goed om te weten: Dobble is niet alleen maar een gezellig spelletje. Het helpt namelijk ook bij het ontwikkelen van visuele herkenning en waarneming. Met de kaarten in het blik kun je maar liefst vijf spellen spelen. Onze favoriet zijn ‘De Toren des Doods’ en ‘De Put’. Bij het eerste spel moet je zoveel mogelijk kaarten verzamelen, bij het tweede spel gaat het er juist om dat je als eerste geen kaarten meer over hebt. Deze kunnen we al goed met Floris spelen.

Een potje duurt gemiddeld 15 minuten. Wij vinden dit een ideale duur met kinderen en omdat het blikje klein is, kun je deze overal spelen: niet alleen thuis, maar ook op het strand, op de camping en op een terrasje.

Alle spellen draaien in ieder geval om behendigheid en stellen je concentratie, motoriek en snelheid op de proef. Dan begrijp je meteen waar ons fanatisme vandaan komt 😉

Praktische informatie

  • Het spel bestaat uit 55 kaarten en de spelregels
  • Educatief spel: Hand-oog coördinatie
  • Stelt concentratie, motoriek en snelheid op de proef
  • Voor 2 tot 8 spelers
  • Speelduur van ongeveer 15 minuten, ideaal dus om met kinderen te spelen
  • Vanaf 6 jaar oud (wij spelen het met Floris van 6,5 jaar en dat gaat ontzettend goed)
  • Meer informatie over Dobble

Het is een enorm leuk spel en dat zeggen we niet omdat we deze opgestuurd hebben gekregen. Anders was dit artikel er waarschijnlijk niet gekomen. We vinden het oprecht heel erg leuk en ik weet zeker dat het spel niet ver uit onze buurt is deze vakantie 🙂

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *