Home + Kamperen met kinderen in Spanje: hier moet je aan denken!

Kamperen met kinderen in Spanje: hier moet je aan denken!

Er is niets fijner dan op vakantie in de natuur. Zeker met jonge kinderen. Want wat hebben zij nu eigenlijk nodig? Meestal zijn ze al gelukkig met een fijne plek om te ravotten en lekker in de natuur bezig te zijn. Kamperen is dan ook bij uitstek geschikt met jonge kinderen. Juist omdat kamperen bij gezinnen met kinderen zo populair is, zien we ook dat er vaak veel vriendjes worden gemaakt. Heel leuk om te zien dat je kind zo ook op vakantie sociale contacten opdoet. Spanje is voor veel Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Ook op het gebied van kamperen.

En ben je nou niet zo van de simpele tentjes? En heb je liever een fijne accommodatie die van alle gemakken is voorzien? Ook dan is er ongelooflijk veel mogelijk. Glamping is namelijk ook in Spanje een absoluut begrip geworden. Een goed voorbeeld hiervan zie je terug op Camping Cala Gogo. Hier staat luxe centraal. Zo voelt kamperen niet meer als kamperen. Hoewel je nog wel steeds van alle voordelen van kamperen geniet. Lekker vrij in de natuur, geweldige gasten om je heen en voldoende entertainment voor de kinderen. Kortom: genoeg reden om kamperen of glamping een kans te geven. Maar waar denk je aan als je gaat kamperen met de kinderen in Spanje? We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

De juiste omgeving

Allereerst is het belangrijk om de juiste omgeving te kiezen. In Spanje kan je eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Het hele land is rijk aan prachtig landschap. Op elke hoek is er dan ook wel iets te beleven. Toch zijn er wel gebieden die populairder zijn bij gezinnen met jonge kinderen. Dat biedt mogelijkheden. Want hoe meer andere gezinnen met kinderen er zijn, hoe groter de kans dat jouw kinderen het enorm naar hun zin zullen hebben. Denk daarom eens aan een camping aan de Costa Brava. Dit gebied is ongelooflijk populair bij gezinnen en niet zonder reden, want hier is genoeg te doen en te beleven voor kinderen. En als zij genieten, dan geniet jij ook!

Neem een babyfoon mee

Na een hele dag in de buitenlucht zijn je kinderen zo vertrokken. Heerlijk, want zo hebben jullie ook nog wat aan je avond. Maar als je dan lekker buiten wilt zitten, is het wel prettig als je de kinderen kunt horen als ze iets nodig hebben. Vergeet daarom ook zeker niet om een babyfoon in te pakken. Dat geeft toch meer rust, zodat jullie ook heerlijk kunnen ontspannen en genieten van een fijne avond in de buitenlucht.

Doe je kinderen een bandje met persoonlijke gegevens om

Zeker gedurende de vakantiemaanden kan het ongelooflijk druk zijn op de campings in Spanje. Voordat je het weet, verlies je een klein kind dan ook uit het oog. Je hoeft je maar even om te draaien en het kan al gebeurd zijn. Daarom is het belangrijk dat je je kinderen uit voorzorg een bandje met persoonlijke gegevens omgeeft. Er zijn speciale websites waar je dit soort bandjes kunt laten maken. Deze zijn waterbestendig en kunnen heel wat vakanties mee.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *