Home + Geld & Budget | LEGO en Pokémon kaarten als startkapitaal voor de kinderen?

Geld & Budget | LEGO en Pokémon kaarten als startkapitaal voor de kinderen?

De afgelopen jaren hebben we heel wat geld uitgegeven aan LEGO voor onze oudste. Verjaardagen, feestdagen en een cadeautje tussendoor (bijvoorbeeld voor een goed rapport), stonden allemaal in het teken van LEGO. Ook familie en vrienden wisten het inmiddels wel: je maakt hem het meest blij met LEGO of een cadeaubon van de Legowinkel. Toen we verhuisden zagen we pas hoe groot zijn collectie echt is en grapten we dat hij hier op een dag een hoop geld aan kan verdienen. Datzelfde geldt inmiddels voor Pokémon kaarten. Zou dit een mooi startkapitaal kunnen zijn?

LEGO is ontzettend waardevast

Investeren in speelgoed is niet nieuw en toen de coronacrisis vorig jaar uitbrak zagen we dat steeds meer mensen LEGO kochten. Dat zette mensen aan het denken, want door te investeren in LEGO zou je weleens een mooie spaarpot op kunnen bouwen. Veel sets worden namelijk steeds meer waard en LEGO blijkt meer waardevast te zijn dan goud. Criminelen weten dat overigens ook. Het afgelopen jaar is een aantal speelgoedwinkels overvallen voor de dure LEGO sets.

Toen onze oudste LEGO begon te sparen hebben we vanaf het begin de dozen en boekjes bewaard. We vouwden de dozen plat met de boekjes erin en staken deze platte dozen in één grote doos. Zo namen ze niet teveel ruimte in en het blijkt een goede zet, want juist met doos en boekjes is een set op den duur veel meer waard dan alleen de losse set. We namen de proef op de som op Marktplaats. We zagen twee dezelfde sets van een oud kasteel. Beiden compleet, maar bij de één zat de doos erbij en bij de ander niet. De set zonder doos leverde nog geen €100,- op en de set met doos ging al richting de €300,-. Zo zie je maar.

Hij zal er misschien niet heel rijk mee worden, maar als hij over een jaar of 15 toch besluit zijn LEGO te verkopen (we verkopen bewust niets nu), dan kan hij er waarschijnlijk een aardig bedrag voor krijgen.

Pokémon kaarten goed bewaren

Hoewel er nog steeds LEGO wordt gekocht, wordt dat minder. Pokémon kaarten zijn het nu helemaal en ook die kunnen in de toekomst aardig wat opleveren zo blijkt. We waren laatst in de Pokémonwinkel in Utrecht en daar kon je losse kaarten kopen. Die begonnen vanaf €40,- en dat bedrag liep op tot maar liefst €900,- voor een kaart. Bizar! Ik geloof niet dat wij ooit zo’n kaart zullen treffen, maar er is een website waarop je kunt zien hoeveel je Pokémon kaarten waard zijn. Onze tiener heeft er inmiddels heel wat en sommigen leveren al aardig wat op.

Alle kaarten die hij nu krijgt of koopt gaan daarom meteen in een map en daar blijven ze ook. Gelukkig kan hij dat goed en weet hij dat hij ze goed moet bewaren.

Wie weet wat deze hobby’s later voor startkapitaal(tje) op zullen leveren. Het is in ieder geval geen gekke investering.

Investeren jullie ook in speelgoed? Zo ja, in welk speelgoed? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Kerst 2021Kerst 2021

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 15 december 2021 / 09:49

    Onze dochter spaart ook de Pokemon kaarten. En Funko poppen, dat is net zo’n gekke rage als de kaarten van Pokemon.

  2. Debby
    15 december 2021 / 19:32

    Ik had dat ooit met playmobil 🙂 had ik een herenhuis van en paar jaar terug voor €300,/ verkocht :). Toch leuk!