Home + PokéFamily | De Pokémonwinkel in Utrecht

PokéFamily | De Pokémonwinkel in Utrecht

In “mijn tijd” waren Pokémonkaarten iets voor nerds. Althans, dat vonden we toen nog. Inmiddels lachen die “nerds” ons vierkant uit, want die verzamelingen van toen kunnen nu heel wat geld waard zijn. Zo zie je maar. Anno 2021 is het verzamelen van Pokémonkaarten weer een heel ding. Kaarten zijn uitverkocht en afgelopen weekend stonden we bijna een uur in de rij voor PokéFamily, de Pokémonwinkel in Utrecht. Of dit het waard was lees je hieronder.

Dankzij Enzo Knol in de rij

Nadat onze tiener de winkel had gezien in een vlog van Enzo Knol was het hek van de dam. Hij wilde hier wel heel erg graag heen. Toen hij hoorde dat we afgelopen weekend naar Utrecht gingen voor de première van de nieuwe Disneyfilm Encanto, was zijn eerste vraag of we daarna naar PokéFamily konden rijden. Het is maar een kleine 10 minuten verderop dus dat was geen probleem.

Gewapend met geld uit zijn spaarpot reden we naar winkelcentrum Overvecht, waar de winkel zit. Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden (wist ik veel) was de enorme wachtrij voor de winkel. De winkel is niet zo groot waardoor het aantal bezoekers moet worden gedoseerd. We sloten achteraan in de rij en spraken af dat we het een half uur zouden aankijken. Als het dan nog niet op zou schieten, zouden we de rij uit gaan. Schoot het wel op, dan bleven we gewoon staan.

Gelukkig was dat laatste het geval, anders zouden we het ook wel heel sneu vinden, maar 1,5 á 2 uur in de rij voor een winkel vonden we wel wat te ver gaan. Zeker in een winkelcentrum waarbij je ook nog de hele tijd een mondkapje moet dragen. Uiteindelijk stonden we ongeveer 50 minuten in de rij. Tussendoor ben ik nog gaan plassen, ben ik nog een rondje door de So Low gelopen (ook een leuke winkel trouwens!) en keken we vooral onze ogen uit, want het is toch eigenlijk ook best hysterisch allemaal ?. Hierdoor hadden we niet het gevoel dat het heel erg lang duurde.

Nog heel even wachten… 

Bijna aan de beurt! 

De winkel zelf

Deze winkel is de droom van ieder kind dat Pokémonkaarten spaart. Ze hebben er namelijk heel veel! Verschillende series en natuurlijk de nieuwste kaarten. Ook kun je er losse kaarten kopen die een behoorlijke waarde hebben. Schrik niet (dat deden wij namelijk wel), die kaarten beginnen bij ongeveer €40 en gaan tot ongeveer €900 per kaart! Dit sloegen we dus maar even over.

Er was wel een leuke actie wat betreft pakjes kaarten: zes halen, vijf betalen. Milan ging uiteindelijk voor pakjes kaarten. Wij kochten nog een album (die zijn namelijk in no time vol) en een set met drie pakjes van de nieuwe serie. Deze heeft hij niet meteen gekregen, maar hebben we alvast gekocht voor de Kerst. Ook kochten we een verjaardagscadeautje voor een ander klein vriendje.

Een kaart uit de automaat

Deze winkel is de droom voor iedere verzamelaar en er is gewoon heel veel keuze. Veel meer dan bij de gemiddelde speelgoedwinkel. En ja, ze verkopen er ook boxen, deze vraag kreeg ik een aantal keer op Instagram.

Wat ik zelf leuk vond waren de automaten bij de kassa. Hier doe je een munt van €0,50 in en vervolgens draai je aan de knop. Er komt dan een willekeurige kaart uit. Milan vond het cool, want nu had hij ook wat oudere kaarten.

 

Voor de feestdagen is een bezoek aan deze winkel een aanrader. Ik zou dan wel kijken of het lukt om op een doordeweekse dag te gaan. Mocht dat niet lukken, zorg dan dat je er voor openingstijd bent. De weekenden schijnen namelijk erg druk te zijn. Je krijgt wel de tijd om lekker de winkel rond te struinen. Het personeel is heel vriendelijk en helpt je op weg bij vragen. Het voordeel van wachten is dat de winkel niet te vol is en je geen last hebt van dringen bij de kassa of voor gewilde spullen.

Wij hadden een heel blij kind en ach, dan ben je zelf toch ook blij?

Zijn de Pokémonkaarten bij jullie inmiddels ook niet aan te slepen? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger. Hieronder volgen het adres en de openingstijden van de winkel.

Adres PokéFamily 

Roelantdreef 254
3562 KJ, Utrecht

Openingstijden PokéFamily

Maandag: 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 18.00 uur
Woensdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.30 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *