Home + Christmas Countdown 2021 | Last minute kerstcadeautje voor de juf of meester

Christmas Countdown 2021 | Last minute kerstcadeautje voor de juf of meester

Het hing al in de lucht, want voorafgaand aan een persconferentie lekt toch alles uit. Toch hoop je, tegen beter weten in, dat het dan toch meevalt. Ook wat betreft de sluiting van de scholen. Ik heb gelukkig een baan waarbij ik zoveel mogelijk thuis kan werken, maar had de scholen dan eerder gesloten. Dan was er nu misschien weer wat meer mogelijk geweest. Maar goed, wie ben ik? Uiteindelijk hebben we het er maar mee te doen. En niet alleen wij, ook onze kinderen én de leerkrachten die na de zomervakantie vol goede moed aan de slag gingen. Dat liep allemaal even anders en om hen een hart onder de riem te steken hebben we toch een klein kerstcadeautje voor ze gemaakt.

Van wekelijks een nieuwe beslisboom tot heen en weer van school naar huis

Heb je die aflevering van ‘Even tot Hier’ gezien waarin ze een eigen versie hadden gemaakt op ‘Links, rechts’ van Snollebollekes? Link en rechts werd vervangen door ‘school’ en ‘huis’ en de tekst ging over het heen en weer slingeren van kinderen. Dan mochten ze weer naar school, dan weer niet omdat teveel kinderen besmet waren, de juf getest moest worden etc. Met steeds veranderende beslisbomen werd het er voor de leerkrachten ook niet gemakkelijker op.

De regels veranderden de laatste tijd zo vaak en scholen hadden moeite de boel open te laten om de kinderen zoveel mogelijk fysiek onderwijs te geven. Ik twijfel er geen seconde aan dat het voor hun ook een moeilijke tijd is geweest.  En nu gaan de scholen vrijdag al dicht met een kleine uitloop naar maandag. Wat betekent dat dan weer voor de kerstvieringen bijvoorbeeld? Ze krijgen wederom een hoop voor hun kiezen en daarom vonden we dat de juffen van onze jongens wel een klein kerstcadeautje hadden verdiend. Vanmorgen hebben we deze meegegeven naar school.

Kleine moeite, toch een fijn gebaar

Afgelopen weekend kochten we bij de Sligro deze leuke choco pinguïns voor maar €1,60 per stuk. Ook kocht ik er nog een doosje gelukskoekjes bij. Het idee was heel simpel: de pinguïns in een zakje stoppen, twee gelukskoekjes erbij voegen en vervolgens het zakje dichtbinden met een kaartje eraan.

Floris haalde pompoms uit de kast in de kleuren rood, groen en wit. Omdat ik daar toch niets meer mee doe én ze wel lekker korstig zijn, deed ik per zakje nog een paar van die pompoms erin.

Naast de pinguïns en gelukskoekjes hadden we alles al in huis dus dit kerstcadeautje heeft ons nog geen €2,- per stuk gekost.

Op de kaartjes schreven we een korte, persoonlijke boodschap en klaar ben je. Coronaproof, op en top Kerst en ik weet zeker dat het gebaar gewaardeerd wordt!

De jongens vonden het leuk om te geven en ik hoop dat hun juffen er blij mee zijn.

liefs

 

 

 

Kerst 2021Kerst 2021

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *